22

Eksotisk og sansemættet udflugt i bedste selskab

Da dagen havde fået ben at gå på, gjorde Oline og jeg os klar til en tur ud i det blå. På vejen hentede vi Ella. Min nye bil skulle ud at have friløb og jeg skulle ud og have luft under vingerne. Oline og Ella havde modet til at følge med.

Først havde vi bare sådan løst talt om Århus som en mulighed. Så nåede vi at vende Skagen, Randers, Viborg, Skive og et par andre steder, som alle blev nedstemt, men enden blev altså, at Ella fik den fantastiske ide, at vi skulle tage i Bazar Vest. Længe har jeg gerne villet og lige så længe har det bare ikke passet med noget som helst. Oline var frisk, så det endte sådan.

Vi var vilde med stedet. Alle tre. Vi var bjergtagen af al den venlighed og lyst til at formidle, vi blev mødt med og vi smagte tusind og én nat mere end en gang. Smagsprøver er der alle vegne, for man skal ikke købe noget, man ikke ved hvordan smager og sådan blev det, så der blev smagt frugt og grønt og fantastiske og søde kager. Der blev spist dejligt brød med lækkert fyld, drukket vand og så skal jeg lige love for, at der blev handlet igennem, for fristelserne var mange og lækre, uundværlige eller bare sjove og sådan blev Oline f.eks. en hjemmelavet jelly rigere ligesom vi hjembragte store mængder krydderier, grøntsager og de lækreste, små te-/kaffekager med anis.

Dette her var første gang, vi var ude for at læsse af i bilen og jeg skal hilse og sige, at jeg har et stort bagagerum, men det nåede vi omtrent at fylde, inden vi endelig var mætte på den gode måde. Mætte i maverne og ikke mindst mætte på oplevelser var vi, da vi endelig drop nordpå igen. Egentlig ville vi have været inde i Århus også, men ingen af os orkede. Vi havde trukket bazaren i ørerne og trukket butiksindehavernes tålmodighed til det yderste, da vi endelig satte os ind i en bil, der duftede af alverdens eksotiske krydderier og friske krydderurter. På vej hjemad snakkede vi om, at vi elskede stedet og den venlighed, vi mødte.

I går spiste vi tyrkiske frikadeller, en velsmagende og rigtkrydret tabouleh og en syrlig dressing med masser af frisk mynte og granatæblesirup. I dag er der rester til min frokost. Jeg behøver vist ikke sige, at jeg glæder mig.

Du vil sikkert også kunne lide