16

Søndag ender med jordbærsylt, friskbagte boller og vist en skylle om et øjeblik

Morgenen blev senere, end jeg er vant til, for vi faldt i Kill Bill sent i går og måtte selvfølgelig se begge film og ikke bare nøjes med den ene, så det blev sent, før vi lå under dynerne og trak torsk i land. Jeg ved ikke, om jeg fiskede, men jeg skal lige love for, at Kenneth gjorde. Endda så højlydt, at han vækkede mig et par gange. Som hævn vækkede jeg så ham. Med en albue. Og citronmund. Tiden skal jo gå med noget, når det tilsyneladende ikke kan blive søvn.

I morges kogte jeg en grød. Noget spiste jeg og resten røg i Laura, min flittige køkkenassistent, som rørte en dej, som nu hviler. Der kan nemlig gå lang tid, inden de unge mennesker viser sig og friskbagt er allerbedst, synes jeg.

Vi spiste de sødeste jordbær i går. Vi er vilde med jordbær, men det lykkedes os ikke at spise alle, så de røg i en gryde i morges med lidt citronsaft, vanillestang og rørsukker.

Nu er sylten sat på køl og er vi heldige, er den klar til de nybagte boller om en times tid.

Jeg vasker. Jeg forbereder, for i morgen starter en ny uge og vi skal være klar. Det betyder rent tøj i stakke, brød i fryseren og måske – hvis jeg er meget heldig – en lille, forsigtig afstikker ud i sommerlandet, som lige nu er truende gråt. Jeg gider.

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  Stine Nymand
  18. juni 2012 at 21:08

  Jeg vil også gerne høre hvilken røremaskine du har? Kan ikke rigtig bestemme mig for hvilken jeg skal vælge, så kunne være dejligt med en anbefaling :)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  17. juni 2012 at 23:13

  Kill Bill er vildt!!!! Jeg elsker de film, rå, voldsomme, voldelige, blodige og bare helt “Tarantinoske”. Dem må jeg lige anskaffe mig igen, jeg havde 2 eksemplarer af hver i DK, men de går ikke så godt på videoen her i United Bluff!

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  17. juni 2012 at 19:11

  Citronmund:-)))
  Jeg er glad for at høre, at I hygger og snart skal på ferie:-))
  Læsø er også fuld af regn…

 • Avatar
  Reply
  Anne Cathrine
  17. juni 2012 at 15:07

  Mmm, hvornår skal jeg komme?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. juni 2012 at 18:24

   Jeg har ikke tjekket, men måske du er for sent ude, AC, for Oline har været alene hjemme ;-)

   • Avatar
    Reply
    Anne Cathrine
    17. juni 2012 at 20:20

    Pokkers! Så er der nok ikke noget tilbage ;)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. juni 2012 at 14:00

  Mums, det var en god brunch, vi der fik indtaget :-)

   

  Vejret er frygteligt gråt, men mon ikke jeg kunne lokke en vis herre på en kort smuttur? Jeg vil prøve ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  17. juni 2012 at 12:44

  jeg er på vej hjem fra sommerlandet, har tilbragt de sidste par dage i Løkken, i går var fantastisk, i dag  startede  også godt men nu regner det og hjemme venter vasketøj og forberedelse til eksamener i morgen.

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  17. juni 2012 at 12:43

  Inspirerende :) Så nu står der 16 svulmende havregrødsbolller og venter på at livet bliver hedt…

 • Avatar
  Reply
  Mia Folkmann
  17. juni 2012 at 12:03

  Ti hi, jeg kender det med albuen og citronmunden…. ;-)
  Jeg kender til gengæld ikke din køkkenmaskine – er den god?? Min gamle trofaste trækhest brændte sammen for nylig, fordi en vis herre (ham der får albuen) kørte den på for høj hastighed…. Tsk tsk

 • Avatar
  Reply
  GitteSP
  17. juni 2012 at 11:49

  Åhhh ….. Ahhhh – som din søndagsstart dog lyder pragtfuld – fortsat rigtig god søndagsfornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone Veggerby
  17. juni 2012 at 11:43

  Jordbær er godt, især i strawberry daiquries;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. juni 2012 at 13:58

   Jeg håber, at du har hovedpine i dag … *fnyys*

 • Avatar
  Reply
  Rikkeprikke
  17. juni 2012 at 11:25

  Ummenum, sådan en hjemmelavet jordbærsyltetøj er bare noget af det bedste :) regnskyllen skal jeg lige love for vi lige har fået her, de hjemmebagte boller er allerede spist, vi er vist et par skridt foran, men her er de unge mennesker også kun 4 år, så her starter dagen tidlgt for alle :) 

  God tur ud i det våde sommerland, hvis I skulle komme afsted :)  

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  17. juni 2012 at 10:57

  Hvor er du effektiv på sådan en søndag – jeg er kun lige stået op og kan læse om hvordan du allerede har lavet syltetøj og dej til boller – respekt!
  Jeg håber I får en rigtig dejlig søndag med hjemmebag, hjemmesylt og masser af hygge. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. juni 2012 at 11:22

   Tak Susanne og i lige måde; en dejlig søndag til dig og bare rolig… jeg dovner senere :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)