Farven Lilla

Morgenen er skøn og solrig. Der er ingen rester af gårsdagens skydække og kun den fugtige terrasse vidner om, at der har været regn forbi, da jeg går udenfor for at nyde den friske luft. Jeg er vågnet klokken 5.56. Det tager tid at forstå, at det er ferie og ingen behøver at stå tidligt op.

Jeg snupper den nyeste sweater med udenfor og tager et par billeder, inden jeg kryber i den og traver ned gennem haven. Alene. Oskar luskede op under min dyne, da jeg forlod den og han har ingen planer om at skulle forlade den igen.

Fakta:

Idéforlæg: Billowing af Cecily Glowik MacDonald

GarnBlackhill Højlandsuld og Super Kid Mohair (på tilbud lige nu, men kun begrænset antal farver tilbage) fra Garnudsalg i lilla nuancer og hentet på egne hylder, så jeg husker ikke de præcise farver, men den ene uld er i hvert fald farven Lilla. Den anden kunne være en Blåbær eller en Mørk Blåbær. Jeg strikker med to tråde; en tråd af hver kvalitet.

Pind:  3 & 4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 264 gram omtrentligt fordelt på 200 gram højlandsuld og 64 gram på mohair, hvis jeg skal gætte.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modificeret en smule. Jeg starter med at slå op og strikke halsrib, som jeg til sidst afslutter med en række hæklede fastmasker, så halsen ikke bliver alt for løs. Færre udtagninger til raglan og ingen indtagninger i bul. Tilføjet ærmer, fordi jeg gerne vil kunne bruge den hele året. Ærmerne er med indtagninger på hver 6. pind og afsluttet ved passende længde.

Relaterede skriv

30 kommentarer

 • Svar
  Kate Kolind
  8. august 2012 at 09:49

  Hvor er den smuk. Kunne rigtig godt tænke mig at vide hvordan du fordeler maskeantallet mellem for og bagstykke og ærmer.
  Hvor mange masker slår du op?
  Strikkede utallige i denne model da jeg var ung, men har glemt hvordan :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   8. august 2012 at 16:17

   Jeg husker ikke maskeantal nu, Kate, men du kan finde masser af gratis opskrifter på raglanbluser ude på Drops :-)

 • Svar
  Violykke
  30. juni 2012 at 20:17

  Jeger også vild med den, så smuk

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. juni 2012 at 19:36

  Det er en skøn model, som nok skal blive brugt flittigt. Jeg er vild med både den gråstribede (og første) og denne lilla, så de skal nok blive slidt :-)

 • Svar
  Birgitte
  30. juni 2012 at 18:49

  Mmmm, lækker sweater. Er helt vild med højlandsuldens Lilla, og den gør sig rigtig godt i striber også :)

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  30. juni 2012 at 17:01

  Må den blive i kufferten hele ferien;)
  Selv om den er så smuk at den burde luftes. 

 • Svar
  StineH
  30. juni 2012 at 14:23

  Endnu en superlækker trøje. Hvorfor tager du færre udtagninger og holder du strikkefastheden? Jeg vil lave en trøje i højlandsuld og silke, så det er godt med nogle fif fra en “professionel” hurtigstrikker. :-))

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juni 2012 at 19:34

   Jeg strikker slet ikke efter anden opskrift end en, jeg har i hovedet, Stine. Det er udelukkende maskeantal og fordeling af samme, som er som i opskriften :-)

 • Svar
  Lis Gram
  30. juni 2012 at 13:20

  ps. du behøver den ikke hernede, hvor vi bor i Provence, for her står sommeren i fuld flor og abrikoserne er modne og den første tærte er i ovnen!
   

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juni 2012 at 19:35

   Åh… Lis, du sender søde kuldegys ned af ryggen på mig og jeg længes pludselig sådan, men om 14 dage sidder jeg og nyder udsigten oppe i La Gaude og jeg skal ikke glemme at NYDE det – UDEN sweater :-)

 • Svar
  Lis Gram
  30. juni 2012 at 13:17

  Den 3. pragtfulde bluse fra dine pinde, siden jeg begyndte at abonnere….hvor inspirerende! 

 • Svar
  lise thoms
  30. juni 2012 at 12:52

  er vild med både farve og facon. jeg har lige strikket to med korte ærmer, super gode lige til jeg ikke kiggede på vaske pogrammet og hev den der var strikket i uld/bomukd fra kenneth ind, ups det var vist ikke så godt.  nå skidt aldrig har jeg ejet noget så blødt, og den kan vel reddes med snilde og kreativetet. god solskins lørdag til jer

 • Svar
  Solveig
  30. juni 2012 at 11:54

  Rett og slett nydeleg!

  Lekkre fargar uansett årstid. Lett og lekker.
  Kjekt å sjå at strikkelysta er kome tilbake!

  God ferie! 

  Solklem 

 • Svar
  Fríða
  30. juni 2012 at 11:49

  åååhhh, hvor er den fiiiin! en rigtig ferietröje.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  Dortheivalo
  30. juni 2012 at 11:30

  Den er godt nok fin.. 

 • Svar
  Frau Putz
  30. juni 2012 at 10:43

  Så mangler du bare gule sandaler   ;o)

  God ferie sydpå. Må din nye trøje aldrig komme op af kufferten!

  ~ Karina    

 • Svar
  Joan
  30. juni 2012 at 10:15

  Du er for vild med de pinde! Den er lækker! Jeg sad og nørklede i aftes, men var vist for træt, for i aften, når der bliver RO, så piller jeg op! Vest til ynglingsbarnet – barnebarnet Alexander….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. juni 2012 at 09:47

  Den er blevet skøn og farven er helt perfekt. Jeg elsker, at den er så let :-)

 • Svar
  Kirsten
  30. juni 2012 at 09:43

  Et godt indtryk af de forskellige kanters virkning. Tyngde, lethed osv. Mangler lige at se en 2 2 rib.
  Jeg har selv lavet opskriften om til min grovstrikkemaskine, men kanterne laver jeg i hånden. Og så er det jo det med at vælge.
  En god model uden snærende ærmegab.
  God ferie.

 • Svar
  Anette
  30. juni 2012 at 09:27

  Liselotte – sikke en lækker trøje og strikke gnisten er da vist kommet igen – bliver du træt af den er den velkommen i mit skab – rigtig god sommer

 • Svar
  Mette
  30. juni 2012 at 09:22

  Nydelig. Du gir inspirasjon, kanskje strikkepinnene mine skal få se dagens lys igjen? God sommer :-)

 • Svar
  Mette G.
  30. juni 2012 at 09:14

  ForFor Hunde da – du er hurtig. Den er lækker, skønne farver!

 • Svar
  KirstenA
  30. juni 2012 at 09:06

  Skønne farver. Perfekt at have over skuldrene en kølig aften. Det var lige ved at ende galt med min første Billowing; troede jeg havde strikket i sort hør/bomuld , vaskede den glad med lignende farver på 30 grader, men det viste sig at være en cashmere blanding- blev reddet på målstregen med en god gang blokning. Så kan jeg lære det – altså at mærke det lækre garn fra Verdensfirmaet. Nu bliver den næste strikket i blå hør/bomuld ( en gave fra Kenneth -tak for det ), så der ikke sker flere nærkatastrofer.
  God ferie til Jer.
   
  God ferie til

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juni 2012 at 09:46

   Hold da op for en forskrækkelse. Godt du reddede den på målstregen :-)

 • Svar
  Ida
  30. juni 2012 at 09:05

  Den er bare for lækker

 • Svar
  Britt
  30. juni 2012 at 08:59

  Genseren ble kjempefin, du er rask til å strikke! :-)

 • Svar
  Annette
  30. juni 2012 at 08:37

  Armen så gjorde du det da lige igen! Jeg skal simpelthen prøve det med farveskuft i samme nuancer, for hvor bliver det da flot! 

 • Svar
  Gitte
  30. juni 2012 at 08:33

  Jeg skal da lige love for at din strikkeblokkering er forsvundet! 2 bluser på ganske kort tid :-)

  Nu er lilla jo lige min farve, så jeg er da helt solgt! Super, super flot med de 2 nuancer.

  Rigtig god – forhåbentlig solrig – lørdag.    

 • Svar
  Ine
  30. juni 2012 at 08:21

  Så utrolig fin den ble!!!
  Elsker fargene:)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)