11

Haveforberedelser eller hvordan skvalderkål gør livet lidt smukkere

Ferieforberedelser er herhjemme også en sidste plæneklip, inden vi tager ud i verden. Mor og Oskar skal have en dejlig have at være i, hvis vejret vil det sådan, så i den sene eftermiddag i går, kørte Kenneth en tur gennem haven med plæneklipperen, mens Oskar iagttog ham uden dog at følge efter. Han har lært, at en plæneklipper ikke er en ven.

Til gengæld nyder han, at han kan følge med på afstand. Det er ikke så farligt, når man er lidt nervøst skruet sammen, så han står gerne i nærheden, men alligevel i sikker afstand, mens han undrende følger Kenneths tur gennem haven.

Mor skal kun lige udenfor, så står hun i bedene og luger. Hun har fast arbejde i år. Hun elsker at gå i haven og hun er så hjertelig velkommen, men jeg ville ønske, at hun kunne finde ud af også at holde pauser. Det er hun ikke god til, når hun først er endt i det grønne. Det har vi naturligvis stor fornøjelse af, men det gør ikke, at jeg ikke synes, at hun burde holde flere pauser.

Hun knokler, som hun altid har gjort. Hun er et meget flittigt menneske. Der er noget at beundre, men hun kunne nu lære noget af mig omkring det med at sørge for pauser ;-)

Mens Kenneth kørte plænen igennem – og den er stor og kringlet med mange små hjørner – nød vi solen, når den var fremme.

Jeg brugte lang tid på at forklare mor, at man i Amerika betaler gode penge på planteskolerne for at få lov til at nyde skvalderkålens evne til at fungere som bunddække. Når jeg gør det, ryster hun bare på hovedet. Hun synes, at den skal elimineres. Jeg elsker de hvide blomsterskærme. Jeg ved godt, at den overtager alting, men jeg kan altså ikke lade være med at holde af den.

Jeg holder også frygteligt meget af mine stjerneskærme, som står og pynter så smukt lige nu. De drager bier i hobetal og der er det skønneste insektliv nede i stauderne, som snildt kan nydes, når man alligevel er på de kanter og ikke nænner at rive skvalderkålen op med rod.

Oskar og jeg har vendt haven denne morgen også. Skvalderkålen lever i bedste velgående. Alt er godt.

Du vil sikkert også kunne lide