32

Min svaghed og min styrke eller hvordan jeg strikker træpinde til spåner

Jeg er ikke verdens mest tålmodige menneske. Jeg er heller ikke meget procesorienteret. Jeg går målrettet efter resultater. Det må ind imellem være frygteligt anstrengende for mine omgivelser.

Vi mennesker er forskellige og vi angriber verden forskelligt. Jeg kender (især) mange kvinder, som er mere proces- end resultatorienterede. De skal ind imellem samarbejde med mig og de kommer på arbejde, for jeg er en hurtig tænker, konkluderer i en fart og er videre, inden de fleste andre har nået at blinke. Det gør selvfølgelig ingenting, hvis jeg kan vente, til andre omkring mig når samme sted hen og det er her, mine omgivelser bliver udfordret. Det er nemlig svært for mig. Jeg ved det. Jeg arbejder aktivt og vedholdende med at huske, at vi er forskellige og der skal være plads til os alle. Også mig, når jeg altså kan finde ud af at vente.

Jeg øver mig hver eneste dag. Man må gerne minde mig om det. Jeg glemmer nemlig også.

I nogen sammenhænge kommer min natur tydeligt til udtryk. Min strikkehastighed kunne være et eksempel. Jeg strikker målrettet og hurtigt. Jeg vil se resultater. Det interesserer mig ikke at dyrke vrangmaskens natur. Jeg er kun interesseret i procesoptimering og ikke interesseret i udførsel, medmindre det netop er med optimering for øje.

Jeg beundrer de, som kan fordybe sig i udførsel af vrang eller indsamler forskellige metoder til opslagning. Det er bare ikke mig, medmindre det forbedrer min strikkehastighed.

Min Lady Marple hænger til tørre. Den har taget længere tid, end jeg kan lide, men jeg har kun strikket på den i tre af de seks dage, der er gået, siden jeg slog op til endnu en cardigan i yndlingsfarven.

Der er heldigvis god brug for både og, når vi snakker temperamenter. Med øvelse er det muligt at forene og udnytte forskellighederne. Jeg elsker, at andre angriber helt forskelligt fra mig. Jeg er utålmodig på egne vegne. Jeg er tålmodigheden selv på andres. Heldigvis.

Fakta:

ModelLady Marple  af Nadia Crétin-Léchenne.

Garn:  Blackhill Højlandsuld i den chunky model, men den kan sagtens strikkes med den almindelige med to tråde holdt sammen. Faktisk tror jeg, at jeg vil foretrække at strikke den i to tråde næste gang.

Pind:  4½ – KnitPro træpinde, som ind imellem var ved at gøre mig rasende, fordi ingenting glider nemt på træ og da slet ikke masker.

Garnforbrug: I alt 387 gram inden vask.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Et dejligt strikketøj, som er gledet nemt og bekvemt over pindene. Måske strikker jeg endnu en i en anden farve. Måske.

Justeringer: Har strikket kroppen 6 cm længere, inden jeg startede indtagninger til taljen. Jeg har desuden strikket knaphuller på 3. pind og ikke på 4. for jeg ville gerne, at knaphullerne sad midt i ribben og ikke ude i kanten :-)

You Might Also Like

32 Comments

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth Selvstrik
  15. november 2012 at 12:00

  ahh, det kan jeg godt se nu :) tak

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth Selvstrik
  14. november 2012 at 20:34

  Hvor er den smuk :) Jeg kan godt nikke genkendende til det med tålmodigheden og vrangmasker – livet er for kort til vrangmasker, ganske enkelt. Men den er nu smuk og lidt vrangmasker kan jeg da se. Er snoningerne svære at strikke og var opskriften på fransk, eller er det bare prisen som står i ‘fransk-kroner’ på Ravelry?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   15. november 2012 at 11:45

   Opskriften er på engelsk og snoningerne er ikke snoninger, men blot et lille, simpelt hulmønster :-)

 • Avatar
  Reply
  Pia Øien
  11. november 2012 at 23:42

  “Miss Marple” – perfekt navn til en skøn cardigan. Den kan jeg godt forstå, du er faldet for.
  Ku´ være jeg skulle købe opskriften og derefter følge dit forslag om to tråde Blackhille – eller dvs jeg tror jeg vil konvetere den ene tråd til Kenneths lækre nye alpaca eller mohair. Det vil da være den perfekte undskyldning for at forøge garnlageret :-)

  Rigtig god fornøjelse med din nr to :-)

      

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. november 2012 at 13:32

  Den er allerede en yndling, så jeg er i gang med nummer to nu ;-)

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  8. november 2012 at 09:26

  Virkelig skøn cardigan! Jeg er ca. 10% proces og 90% resultat – det eneste jeg mangler er tid til at strikke :D

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  8. november 2012 at 08:34

  Se DET er en rigtig smuk cardigan. Den må jeg absolut strikke, når tiden byder sig! Det bliver vist desværre først en gang, når der falder to mandage i én uge og vi har grønt snevejr. Når jeg endelig strikker, går det stille og roligt derud af (på mine træ knitpro), og jeg må indrømme, at jeg bliver bare en lille-bitte smule misundelig, når jeg fornemmer dit tempo! :-) Men… Hurra for forskelligheden! Det vigtigste er, at vi hygger os med det vi gør – og udvikler os i et tempo, hvor vi selv kan følge med.

  Rigtig god torsdag til dig – og gid den må blive lige som du elsker den… :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta
  8. november 2012 at 07:32

  Ha ha der fulgte jeg vist ikke med tiden, det skulle selvfølgelig være torsdag !

 • Avatar
  Reply
  Britta
  8. november 2012 at 07:31

  Hvor er den da helt fantastisk smuk, jeg kan lige se dig for mig, sidde med med pindene i hænderne, godt du ikke fik antændt bål med de træpinde, du ved godt i gamle dage, når man gik til spejder, brugte man træpinde til at tænde bålet med, selv foretrækker jeg knitpro træpinde og har ikke problemer med at få det til at glide :-) Har lige strikket første del af Annette Danielsen Tunika fra STRIK I STOR STIL, men nu kan jeg hverken se logik eller læse opskriften i resten, så den er lagt på hvil :-( ønsker dig en super onsdag !

 • Avatar
  Reply
  Jane
  7. november 2012 at 21:41

  Jeg har noget dejligt lilla uldgarnliggende klar til at blive strikket af, men jeg har været voldsomt i tvivl hvilket strik det skulle være. Skylar, wisdom og andre skønne cardiganer var tæt på at nå i mål, men noget har bremset mig, som omAt garn og mønster ikke passede sammen med mine forventninger til farve og trøjebrug. Men nu er jeg sikker. Jeg skal da lave en miss marple. Jeg takker for den afklaring.

 • Avatar
  Reply
  Sole
  7. november 2012 at 20:51

  Den er bare blevet superflot, Liselotte…. Nu ligger opskriften ØVERST i bunken her hos mig!!! Jeg vil også hellere se resultater end sidde og beundre processen – ville dog ønske min strikkehastighed lænede sig lidt mere op af din – det ville lette hverdagen en hel del, skulle jeg mene ;-))))

 • Avatar
  Reply
  Merete
  7. november 2012 at 20:10

  Den er super super flot … 
  Gid jeg var så hurtig med pindene men vil jo så meget andet også ;0) 

 • Avatar
  Reply
  Trine
  7. november 2012 at 19:08

  Hold da k… hvor er det en skøn cardigan. Sådan én må jeg øve mig på at strikke. Ville være super glad hvis den kunne fedtes færdig på 6 uger. Mange hilsner fra slow strikkeren, Trine

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  7. november 2012 at 17:29

  Sjovt nok er det hurtigheden der giver ro i sjælen…tænk på den uro eller utålmodighed der opstår, hvis det går for langsomt.
  Måske kan strikkerytmen sammenlignes lidt med bilkørsel,..?.?
  tænk på hvor forfærdeligt vi har det, hvis vi ikke har noget igang?.Det skal bare køre derudaf og imens vi venter på de andre, strikker vi en trøje mere..

 • Avatar
  Reply
  Rosa Cathrine
  7. november 2012 at 17:20

  hvad gør at du foretrækker at strikke den i to tråde? 

  Og ja, sikke en hastighed, tror at der går mange år før jeg kan gøre det så hurtigt:-) 

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  7. november 2012 at 17:18

  Hvor jeg dig ligner dig, eller omvendt Liselotte…. 
  Jeg har siddet her og nikket bekræftende til hvert et ord du har skrevet i dette indlæg….
  Måske lige med undtagelse af det med tålmodighed med andre… Der skal jeg nok øve mig lidt mere;)
  PS: Lovely cardi.. 

 • Avatar
  Reply
  agnes madsen
  7. november 2012 at 13:54

  hvor er den flot i en skøn farve
  Agnes 

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  7. november 2012 at 13:30

  Den er blevet rigtig flot, godt farvevalg.
  Det er utrolig at du kan strikke så hurtig, og dine arme kan holde til det, du lider bestemt ikke af nogen form for gigt.
  God strikkeonsdag til dig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2012 at 14:08

   Nej, det gør jeg da heldigvis ikke, Ulla, men jeg har nu masser af problemer med skuldre og albuer, men altså ingen, som ikke tåler lidt strik :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. november 2012 at 13:10

  Nogen gange ville jeg ønske, at jeg er bedre til at være i processen. Virkelig!

  Tak for alle jeres dejlige kommentarer og ja, det går stærkt og jeg er rigtig glad for resultatet :-) 

 • Avatar
  Reply
  Joan
  7. november 2012 at 12:56

  Du er simpelthen for vild! Wow, som du kan strikke. Super resultat, på 3 dage…..vanvittigt. Kunne du ikke lige oploade en video, så vi kan måle din STRIKKEHASTIGHED? Ha, ha – kunne være interessant om man kunne læse på strikkeopskrifter: strikkehastigheden er…..strikkefastheden er….hø…..
  Kh Joan 

  • Avatar
   Reply
   Lone
   7. november 2012 at 14:39

   Det er en rigtig god ide! ;-) Så kan man udregne hvornår man er færdig, på samme måde som vi udregner hvor lang tid et maraton vil tage med en bestemt hastighed. Det må da absolut være fremtiden……..
   Rigtig flot Liselotte!!  

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  7. november 2012 at 12:51

  Damn, du er hurtigt!!!! Hvor er den lækker. Et meget fint mønster der foran -smuk.
  Jeg er nok hverken proces eller resultatstyret. Jeg er nok bare doven:-) I hvert fald i dag. 

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  7. november 2012 at 12:45

  F*** en skøn cardigan og det var da VILDT så hurtigt du har fået den af pindende. Lækkerhedsfaktor=10 

  PS. Jeg er osse mest til resultater, men med et arbejde hvor jeg bare skal vente på andre, så er jeg ved at lære et. :-) 

 • Avatar
  Reply
  Louise Schelde
  7. november 2012 at 12:37

  Jeg er meget imponeret! Eller faktisk vil jeg gå så langt til at sige, at jeg er intimideret (men bestemt på den positive måde)! At se dine mange og utroligt smukke strikketøj flyve fra pindene giver stor inspiration og beundring, og jeg håber en dag at kunne blive lige så hurtig ved pindene som du. 
  Tak for at du ligeledes er vedholdende med at vise opstart, undervejs og færdigt arbejde – en evig påmindelse om alle de skønne strikketøj der ligger til fremtiden.

   

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  7. november 2012 at 12:35

  Kan man være en blanding (altså af proces og resultat)? Synes det er et flot resultat du har fået ud af process-hurtig-strik! Den er godtnok flot, den cardigan – og er viiiildt imponeret over hastigheden ;) 
  Kh.  Sandra (der nok er 1/4 process og resten resultat) 

  • Avatar
   Reply
   Sandra
   7. november 2012 at 12:37

   Og forresten, synes nu der er en del process i dig også – tænker dine langsomme morgener (med gang i strikketøj og kaffe). Ret mig hvis jeg tager helt fejl :) kh. og god onsdag, S.
    

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  7. november 2012 at 12:25

  Jeg kan godtnok godt forstå, at du måtte tøjle din utålmodighed. Hele 6 dage om at strikke en cardigan…  Tsk, tsk…   ;o)

  Men flot det blev den.

  KH
    Processtrikkeren!

  • Avatar
   Reply
   syzette
   30. december 2012 at 18:30

   Simpelthen en fantastisk trøje og hvor er den smuk i højlandsulden.
   Vi har prøvet at klikke på Lady Marple men hvordan får man opskriften på dansk?  Det er jo ikke sådan når man er nørd og er bedre med strikke pinde end man er til teknikken :O)
   Det vil jo være helt fantastisk at kunne komme igang med den og helst så hurtigt som muligt.
   Hilsen Syzette

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    30. december 2012 at 18:46

    Jeg tror ikke, at opskriften findes på dansk. Jeg har strikket efter den engelske :-)

    • Avatar
     Reply
     syzette
     30. december 2012 at 20:16

     hej Liselotte.
     hvor har du fundet den?  jeg blev jo total ivrig efter at have set din blog og bestilte straks højlandsuld hos garnudsalg så det vil jo næsten være katastrofe ikke at kunne få fat i opskriften. Hvis ikke jeg kan få fat i den anden steds er det muligt at du vil sende en kopi til min e-mail adresse af den engelske version. Jeg er allerede ved at varme pindene op.
     Min veninde har lige introduceret mig til garnudsalg og har faktisk strikket Ella i højlandsuld, 3 tråde of farven nattehimmel og det er jo nogen lunde den samme valg du selv har gjort, det bliver en super stuktur.

     • Liselotte
      Liselotte
      30. december 2012 at 23:06

      Kære Syzette, jeg linker til ravelry, hvor opskriften kan købes. Om den kan købes andre steder, ved jeg ikke, men du kan jo prøve at Google den. Jeg sender den desværre ikke, da det ikke er en gratis opskrift og derfor er den jo behæftet med copyright :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)