11

Hvordan tvang nogen gange er ganske befordrende for mit velbefindende

Jeg arbejder delvist hjemmefra i dag. Det kan nogen gange være en udfordring, for jeg bliver – uvist af hvilke grunde – ind imellem smidt af den server, jeg sidder og arbejder på.

Tidligere brugte jeg lang tid på at forsøge at komme på igen. Beskeden var ofte, at alle licenser var i brug og jeg måtte vende tilbage senere. Det gav en masse frustrationer. Nu har jeg fundet løsningen. Når det sker, er jeg nu officielt på pause. Jeg går simpelthen. Jeg går op i køkkenet og laver en kop kaffe, smører et stykke knækbrød, spiser et æble eller går ind og siger hej til ham chefen, jeg ellers ikke ser meget til.

Jeg ved jo i grunden udmærket, at pauser hjælper til at klare hjernen. At de giver mulighed for at få lidt luft, ny inspiration og gavnlig bevægelse. Jeg er bare alt for dårlig til at huske at tage dem. Det husker jeg nu. Det gør godt, kan jeg mærke, så hurra for, at vi i spidsbelastede perioder ligger lige i underkanten af antal licenser. Jeg klarer mig. Fint :-)

You Might Also Like

11 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anette
  16. november 2012 at 18:22

  Jeg er vild med din illustration :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  15. november 2012 at 21:44

  blå cirkler gør mig … Grrrrrrr.. Så irriteret ……. Jeg tror jeg skal forsøge at følge dit koncept…  ;) 

 • Avatar
  Reply
  GitteSP
  15. november 2012 at 18:20

  Skøn glad streg du har lavet til pausekoppen + det søde :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  15. november 2012 at 17:20

  Det er vigtigt med pauser, og det er vel også grunden til at mange lærere er en smule bekymret for det udspil der er rygter om, nemlig at al lærenes tid skal tilbringes på skolen. Mange af os har nemlig brug for en pause,  når vi er færdige med at undervise,  har man været på i en 5 til 7 timer, så har man brug for at koble af lidt inden man går i gang med at rette stile og/eller forberede næste dags undervisning, eller afholde skole/hjemsamtaler. Jeg tror man får mere effektive medarbejdere, som tænker logisk og rationel og som er i stand til at løbe lidt stærkere, hvis de får lov til at holde nogle pauser og så er det lige meget om man er underviser, fabriksarbejder eller noget helt tredje.

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  15. november 2012 at 15:26

  Jeg har flyttet kontoret med på arbejde i dag. Taget computeren under armen og skriver nyhedsbrev mellem glade børn. Når ungerne er både teenagere og selvhjulpne går det nok.. og så er der chance for at blive færdig inden weekenden, så forældrene kan få de seneste opdateringer :)

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  15. november 2012 at 13:48

  God løsning – og ja, det er rigtigt, man må huske det med pauser, for ens egen og for ens hjernes skyld! Fortsat rigtig god hjemmearbejdsdag! kh. Sandra

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  15. november 2012 at 13:44

  Skønt der er noget der kan få dig til at passe på dig :)  – tror der er mange der har det sådan !

  ønsker dig en dejlig dag med små gode pauser ;0) 

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  15. november 2012 at 11:57

  Nemlig. Det kan ikke svare sig at hidse sig op over det. Så hellere gøre noget rart, indtil PC’en makker ret. Her skinner solen. Og det er i orden for mig, mens jeg stadig venter på svar fra min jobsamtale. Min tålmodighed er virkelig sat på prøve;-)
  God dag til dig.  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   15. november 2012 at 12:08

   For pokker da også… jeg troede da, at de forlængst havde indset, at de skulle slå til i en pokkers fart, Sidsel. Det gør de. De er bare langsomme :-)

 • Avatar
  Reply
  Erika
  15. november 2012 at 11:41

  Det er jo intet mindre end perfekt løsning. Hav en fortsat dejlig hjemmearbejdsdag. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   15. november 2012 at 11:47

   Tak Erika og god dag til dig også :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)