Loading...
X

Ambivalent

Min dag startede med en tur til tandlægen. Jeg har nemlig en gammel guldkrone, isat på Jagtvej en tidlig forårsmorgen for små tyve år siden (hvor porcelænskroner ikke kunne holde til noget som helst og derfor heller ikke var en option), som nu er blevet utæt. Jo, det sker, at de bliver utætte. Så bliver der hul i tanden. Det er ikke praktisk. Faktisk er det meget lidt praktisk. Og besværligt. Kronen skal nemlig slåes af. Hullet skal lappes. Og det koster kassen!

I dag var vi, tandlægen og jeg, glade et øjeblik. Eller jeg var sådan ambivalent. Lidt glad, men også lidt ærgerlig. Det lykkedes nemlig at slå kronen af uden den tog skade. “Så har jeg lige sparet dig for tre- eller firetusinde, Liselotte”, sagde min tandlæge og jeg var glad. Et øjeblik. For det betød jo, at jeg skulle have den forhadte guldkrone monteret igen og min forfængelighed rækker altså ikke til at bestille en ny i porcelæn, når den gamle fortsat duer, men ingen har vel lyst til en guldtand, medmindre de hedder Kaptajn Sortskæg og sejler på De Syv Verdenshave. Jeg ville i hvert fald hellere have porcelæn.

Det er ikke altid, at godt kommer skidt tilbage eller skidt kommer eller omvendt eller…

– tanden viste sig at have taget så meget skade, at der skulle lappes i et omfang, som ikke levnede plads til en reetablering af guldkronen. En ny krone er uundgåelig. Der røg julegaven, men til gengæld også guldet.

Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde …

20 kommentarer til “Ambivalent
 1. Mie

  Luk øjnene og tænk pyt pyt pyt – om lidt sidder der en fin hvid tand, der kan holde i mange år. Træk dankortet igennem – og glem det så prompte……. Det der tandlæge-pis er ikke værd at ofte mange hverken tårer eller grin på. Det er noget, der skal overstås… tænderne skal fungere – men nøj det er ikke sjovt at ofre hverken tid eller penge i tandlægestolen – selvom det går til noget godt…

   
  Svar
 2. Koselig

  Ta det fra meg som har hatt sin fair share (unfair føles det mest som) problemer med tenner, vær glad. Vær glad det ikke  har skjedd noe mer alvorlig under tannen.

  :) Smil Liselotte!! :) 

   
  Svar
 3. Ulla Røjkjær

  Nej, den er Svær…. 
  Græde, grine, grine, græde og til sidst grine. For så er regningen betalt, kontoen i vatter igen og du har den fineste porcelænkrone i stedet for guldet..
  Ps. Fik du den gamle krone med hjem, eller blev guldprisen fratrukket regningen ?

   
  Svar
 4. Michelle Andersen

  Hej liselotte!
   
  Jeg kan se din blog er rigtig populær inde på blogtoppen.dk, derfor skriver jeg til dig. Vi er 5 studerende der er i gang med nogle undersøgelser omkring det at blogge – hvorfor man gør det, og hvad man får ud af det. Derfor ville vi bliver super glade, hvis du har tid og lyst til at svare på 10 spørgsmål i spørgeskemaet på nedenstående link. Det burde tage mellem 2-5 min. Rigtig god dag, og rigtig dejlig blog du har :)
  http://www.surveymonkey.com/s/PGKX6V2
   
   

   
  Svar
 5. Ulla Andreasen

  Jeg føler med dig, jeg har beskadiget roden på min fortand som er en stifttand, så jeg skal også have en ny fortand, det bliver sikkert en implantat, og den koster også kassen.
  Jeg kan jo ikke gå uden fortand.
  Held og lykke med din tand.

   
  Svar
 6. Gitte

  Fik i sommers lavet ikke mindre end to porcelæn kroner, av min konto siger jeg bare, ja og så krævede det også adskellige besøg hos tandlægen, som jeg ikke er begejstret for, selv om han egentlig er en rar mand.

   
  Svar
 7. Sidsel

  Guld med hjem. Og tandlæge må give rabat. Sig, du gerne laver lidt reklame for hans Biks. Tandkort, grafik, hjemmeside….. Det ville jo sjovt 

   
  Svar
 8. Henriette

  Vi må vel bare trøste os med, at vi i virkeligheden ikke mangler noget særligt, Liselotte.
  Jeg prøver ihvertfald. Min julegave er også røget, først døde komfuret, nu er det oliefyrets tur. Jeg tænker, jeg hellere må skynde mig, at ønske en ny støvsuger

   
  Svar
 9. Joan

  Av, av – kan du klare det med 3-4000 kr – tror jeg lige vi må have nummeret på din tandlæge!
  Som tidligere klinikassistent, ved jeg i den grad, hvad “guld i mund” (eller porcelæn) kan beløbe sig til.
  Held og lykke med processen.
       

   
  Svar
 10. Sarah

  Av av av, det lyder godt nok ikke som en rar omgang!! :o) i det mindste får du nu, en fin hvid porcelænstand, i stedet for “sørøvertanden” af guld.. hehe. Jeg skal også til tandlægen i morgen, dog for at få en tandblegning.. Det kan også godt blive en dyr (og ubehagelig!!) omgang, men jeg vil jo gerne, at de skal se pæne ud.. hehe. Held og lykke – og, jeg håber da ikke at det bliver alt for dyr en omgang for dig! ;o)

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)