17

Man skal huske at øve sig hver dag

Du godeste, som søndag er grå og uvenlig. Der er intet formildende ved dagen, da jeg endelig sniger mig ud af dynen og jeg når at fortryde mere end en gang, men jeg har gjort det mere end almindelig godt denne morgen. Faktisk er den blevet til formiddag, inden jeg er stået op og det sker nærmest aldrig, men jeg har ondt og har ligget med varme der, hvor det smerter og jeg har nydt det, mens jeg har hygget med småsnak, iPad og tv.

Morgenmad med mening. Havregryn, mandler og grønne rosiner. Jeg er afhængig.

Jeg øver mig i at ligge længe under dynen. Jeg fortæller mig selv, at jeg ikke behøver stå op og jeg allierer mig med iPad, tv og strikketøj sammen med en kop varmt at drikke, mens jeg krammer dynen og fortæller mig selv, at alle de praktiske gøremål ikke render nogen vegne. Jeg bliver hele tiden bedre til det. I dag har jeg været ualmindelig langsom til at slippe favntaget, men jeg har ondt og det hjælper til, at jeg bliver liggende.

Da Kenneth og jeg blev kærester, kom jeg ind i en familie, som brugte tiden helt anderledes, end jeg var vant til hjemmefra. Jeg havde svigerforældre, som kunne tilbringe en hel dag i sengen med at læse og se tv. Undervejs ville svigerfar stå op, kokkerere et eller andet fantastisk som nybagte, og luftige briocher eller en rygende varm løgsuppe, som han serverede i pyjamas, inden han vendte tilbage til sengen og sine elskede bøger. Faktisk kunne jeg sagtens finde dem i sengen en hel weekend igennem, hvor de kun stod op af tvang og bestemt ikke af lyst. De forstod at nyde livet og jeg elskede, at de var sådan.

Jeg øver mig i at blive verdensmester i kunsten at nyde livet. Hver dag.

I dag vil jeg nyde det med familien, som skal forkæles, hvis de gider. Stille, langsom søndag med stearinlys, julekaffe og varme på udvalgte steder. Mmm …

You Might Also Like

17 Comments

 • Avatar
  Reply
  camilla
  26. november 2012 at 22:38

  Tak fordi du lige mindede mig om det, at huske at nyde livet!

 • Avatar
  Reply
  Torunn
  26. november 2012 at 20:13

  Så deilig lesning! Jeg måtte lese det for mannen min også. Vi ble enige om å øve oss litt på dette, vi også.  :-)

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  26. november 2012 at 12:22

  Du skal nok blive god til det. Jeg er overbevist – for længst ! :0)
  Go´ uge til dig.
  Kh. Lene. 

 • Avatar
  Reply
  Hege
  25. november 2012 at 23:02

  Men hvis man skal ligge i sengen når man er våken, så må det jo være fordi det er det man aller helst vil. Vi som jobber må jo stå opp med klokken, og derfor synes jeg det er deilig å sove til jeg våkner av meg selv i helgene. Vanligvis våkner jeg et sted mellom åtte og halv ti, men da spretter jeg opp. Jeg kan nemlig ikke fordra å ligge i sengen når jeg er våken. (Unntaket er om kvelden når jeg leser og hygger med mannen min.) Om morgenen vil jeg bare opp, ellers siger en slags depresjon innover meg. Ikke bare står jeg opp, men jeg kler på meg og steller meg også. Pysjamas eller morgenkåpe i stua får meg også ut av lage.

  Og i morgen ringer klokken tidlig igjen.

  Ha ei fin arbeidsuke, Liselotte.   

 • Avatar
  Reply
  Sole
  25. november 2012 at 22:20

  Det lyder som de perfekte svigerforaeldre ;-)))) Jeg har brugt mange fridage paa  noejagtig samme maade…. serveret champagnebrunch i sengen, hader dog krummerne!!! Men nu gaar jeg den anden vej, jeg er sgu begyndt at staa tidligt op, selv naar jeg ikke er noedt til det… det maa vaere alderen LOL

 • Avatar
  Reply
  Rikkeprikke
  25. november 2012 at 21:41

  Åh, det lyder som nogle svigerforædre, der kunne træffe nogle fornuftige valg. Mmm..det lyder godt.

 • Avatar
  Reply
  Hanne Maria Bruun Hansen
  25. november 2012 at 18:06

  åh….hvor lyder det fantastisk…….der har jeg vist meget at lære………vil som du øve mig…….

 • Avatar
  Reply
  Dorthe Johansen
  25. november 2012 at 17:47

  Godt, du har lært at nyde nuet..men gid jeg selv kunne mester det, men vi er jo jyder. Og i Jylland tror jeg det ligger i generne at lediggang er roden til alt ondt….

  go søndag 

 • Avatar
  Reply
  MissMuffin
  25. november 2012 at 17:34

  Hvor kan man købe de grønne rosiner henne? Jeg er blevet nysgerrig og må altså bare prøve dem!

 • Avatar
  Reply
  Lis
  25. november 2012 at 17:27

  Det bedste der findes, er at have tiden og lysten til at slappe af, uanset hvor det sker. Før vi fik børn kunne vi også finde på at bruge søndagen i sengen, med god tid til alt. Nu har vi glemt det, så blev helt nostalgisk af at læse din lille historie om svigerfamilien. 

  Håber din søndag er gået som planlagt.

  Kh. Lis 

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  25. november 2012 at 16:48

  Er heller ikke så god til at blive i sengen, til gengæld syntes jeg, at jeg er ret god til at indtage sofaen og kun lave det jeg har lyst til.

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  25. november 2012 at 14:16

  Det er noget af det allerbedste ved weekenden, at man kan slå vækkeuret fra og bare blive liggende i sengen, når man vågner, indtil man selv har lyst til at stå op. En af livets små gratis glæder. 
   

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  25. november 2012 at 14:02

  Nej hvor det lyder hyggeligt med de svigerforældre, og dejligt du øver dig :)
  her lå vi også længe i dag – smed manden min ud og op i sengen hoppede en lille 4 årig Lærke ;0)) 

 • Avatar
  Reply
  Charlotte
  25. november 2012 at 13:42

  Julekaffe? Det lyder rart.  Her er det heldigvis også for mørkt ude, til at gøre andet end at hygge sig i sofaen. 

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  25. november 2012 at 13:31

  Det er slet ikke så tosset, at blive lidt længere under den varme dyne, en søndag morgen….jeg nyder det mere jo ældre jeg bliver, er ellers morgenmenneske. Men en langsom  startet søndag,med morgenbord lavet af min mand,Søndagsavisen inden for rækkevidde er tosset god.

  Lige nu står gode boller til hævning,og 2 slags småkager hviler i køleskabet. Det er lige sådan en god søndag skal være ❤

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  25. november 2012 at 12:55

  ej, nogen gange önsker jeg at jeg kunne ligge længere. men, mit gamle skrog vil ikke, jeg bliver stiv og öm hvis jeg ligger stille efter jeg er vågnet. så passer det bedre med at stå tidligt op og så tage en god lur i eftermiddagen, det er jeg til gengæld rigtig god til. god söndag, nyd den!
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  karen.schanke
  25. november 2012 at 12:47

  Jeg liker også å drøye det lengst mulig i senga i helga.
   Med radio, bok, kaffe og aviser.Med november og mørke er det ingen hast å stå opp. God søndag til deg !

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)