20

Den glemte halsvenlighed

I dag skulle vi til Staden. Sådan os fire og bare en smuttur, hvor det meste var den rene hygge og ingen hast.

Kun én ting var sikker; jeg skulle op og reklamere på en skøn lædertaske, Nano fra Marimekko, som desværre allerede efter kort tids brug har udviklet en skade, som ikke lader sig reparere. Heldigvis er der ingen slinger i Marimekko-valsen i Elisabeths butik her i Aalborg. Hun godtog uden at kny og lovede mig, at der snart er en ny på vej, for Marimekkos ting skal jo vare hele livet – hvis man altså selv gider, at de skal ;-)

Jeg har strikket en halsvenlighed i 163 gram Blackhill Chunky Højlandsuld. Gråt naturligvis. Et varmt, venligt vinterhalsrør med indbygget hygge. Tror du, at jeg huskede at montere venligheden, inden jeg tog til byen og fik smagt snevejret? Nej, selvfølgelig ikke …

For øvrigt slog jeg 200 masker op på en pind 5 og strikkede cirka 4 cm rib, inden jeg skiftede til perlestrik (en af mine yndlinge) og efter et passende stykke tid igen afsluttede jeg med endnu 4 cm rib. Skulle jeg gentage, ville jeg finde tålmodigheden frem og strikke røret højere end de 24 cm. Måske ville jeg strikke, til det var 30 eller 35 cm. Måske, men jeg er nu godt tilfreds. Nu skal jeg bare huske det :-)

You Might Also Like

20 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mie Milling
  14. november 2015 at 10:03

  Hej
  Er I gang med et hals rør… Prøvestrik pt… Skal lige høre, om dit halsrør kan gå rundt om halsen to gange eller bare en enkel gang… 200 m… Hvor meget i centimeter? Afhænger jo også af garnet.
  Mie

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. november 2015 at 12:46

   Hej Mie – hvis du kigger på indlægget, kan du se, at det er tre år gammelt. Min hukommelse tillader mig ikke at huske i detaljer så langt tilbage, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med andet end at sige, at det når to gange rundt om min hals og sidder til, når det gør det :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  4. december 2012 at 20:08

  Det ser super lækkert ud! Midt i alle de andre projekter bliver jeg nød til at strikke sådan et halstørklæde til mig selv, men når jeg nu vil bestille garnet bliver jeg i tvivl. Jeg synes ikke jeg kan se den grå farve..? Må jeg spørge hvilken farve du har brugt?
  God aften fra Pernille 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. december 2012 at 12:47

   Jeg har brugt en grå, jeg havde på lager. Den hedder vistnok Rullesten, men det er ikke sikkert, at den er på lager lige nu :-)

 • Avatar
  Reply
  Simone
  2. december 2012 at 08:56

  Super lækkert rør, du har fået lavet :) 
  Hvor er garnet fra Liselotte?
  Er det et projekt man kan kaste sig ud i, som næsten nybegynder?  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. december 2012 at 11:10

   Man kan sagtens strikke det som nybegynder, Simone. Det er ikke spor svært og foregår på rundpind og er bare rundt og rundt :-)

   Jeg har lavet link til garnet oppe i indlægget, så du kan se, hvor du kan købe det :-) 

   • Avatar
    Reply
    Simone
    2. december 2012 at 17:30

    Tak for dit søde svar :-) 
    Jeg tror jeg må kaste mig ud i det.  

   • Avatar
    Reply
    Simone
    2. december 2012 at 17:30

    Tak for dit søde svar :-)  Jeg tror jeg må kaste mig ud i det.  

 • Avatar
  Reply
  Jane
  30. november 2012 at 23:00

  Som altid, når du kreerer noget, et det flot og enkelt design. Sådan en må jeg også ha – tak for opskriften.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2012 at 13:40

   Selv tak, Jane – og god fornøjelse med strikkepindene :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  30. november 2012 at 21:56

  Min datter har rykket mig for sådan et rør, måske skulle jeg høre hendes bønner – tak for at du delte :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2012 at 13:40

   Det var i højeste grad så lidt, Helle. Det er bare herligt, hvis andre også gider :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle Gommesen
  30. november 2012 at 21:37

  Det er altid så dejligt, at du gerne deler dine opskrifter. Jeg fik nemlig også lyst til at strikke sådan et rør. Synes det var ret koldt på volden i dag. Med dine anvisninger er det nu muligt at gå i gang. TAK ;O) Kh Helle

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2012 at 13:39

   God fornøjelse med strikketøjet, Helle. Det er nærmest meditativt med de lange stræk af perler :-)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  30. november 2012 at 21:15

  Den grå Chunky er så lækker, jeg har snart slidt den cardigan op som jeg strikkede i foråret. Så det må være ren luksus at have det nye halsrør på. Det er også et flot mønster du har fundet frem til.  Jeg må se om der måske er mere på min cone, ellers kan jeg vel nå at bestille lidt hos Hr. Weller.

  Ønsker jer en skøn week-end

  Kh. Lis 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2012 at 13:39

   Det er rigtig lækkert, Lis og jeg elsker også, at det bliver så fantastisk blødt og lækkert, når man vasker det :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  30. november 2012 at 21:04

  Smuk  og lækker :) vinter kom an!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2012 at 13:38

   Vinteren er her. sne drysser udenfor og måske den skal luftes i dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  30. november 2012 at 20:43

  Holder også meget af perlestrik, det ser godt nok dejligt og vamset ud, det ser ud til, at der bliver god mulighed for at bruge det de kommende dage.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. november 2012 at 20:47

   Den er skøn, Gitte – og kan jo i grunden bare strikkes i hvad man har på hylden :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)