Loading...
X

Rent bord… i hvert fald næsten

Jeg har gjort det. Det er sket. Jeg har rent faktisk haft julen stående helt ind i januar, som mange traditionelt gør. Jeg er bare ikke god til det. Jeg får brug for rene flader, ro til øjet og en frisk start, inden jeg nærmer mig nytåret. Jeg begynder at mistrives. Jeg kapitulerer.

Det er ikke anderledes i år, så jeg har båret julen ud. Jeg har fjernet de fleste spor. Jeg har dog julerester, som ikke smides ud, men forvandles til søde og dejlige overraskelser til familien og gerne denne eftermiddag, hvis jeg kan finde tiden. Der er marcipan, nødder og tørret frugt. Der er chokolade. Der er vist masser af muligheder for at udfolde trangen til at bage lidt godt.

Ud med julen

Granguirlander og lyskæder er afløst af askese og lys. Det er fint med mig.

Ud med julen

I køkkenet er jeg klar til, at vi skal sammensætte nytårsmenuen. Vi elsker godt, mørt kød, så det ender sikkert meget traditionelt med noget oksemørbrad. Kammuslinger i spændende selskab er nævnt som forret, ligesom jeg har hørt rygter om en frisk og alligevel sød dessert. Der tænkes også på natten. Vi skal nok blive klar.

Ud med julen

Den eneste rest jul, der endnu er at finde, er de små stuegraner, som har været så fine at kigge på hele julemåneden. Dem nænner jeg ikke at kassere, men jeg forestiller mig, at jeg kan nå at blive meget træt af dem, men så må de på ferie et sted, hvor jeg ikke ser dem så ofte. De trives indenfor og de har virkelig været nogle fine gæster denne december.

Ud med julen

Der er nu også stadig rester af julen i den kaffe, jeg drikker. Der er drys af chokolade med kanel. Det bliver jeg vist aldrig træt af.

Ud med julen

Hvis tiden levner plads, vil jeg sætte mig i sofaen, tage et kig i bogreolen og måske finde mig et stykke strik, som kan fastholde min let afledelige strikkefokus. Jeg trænger sådan.

15 kommentarer til “Rent bord… i hvert fald næsten
 1. Anne (A+K)

  Du er ikke den eneste – mit julepynt røg også væk om aftenen på 2. juledag. Der er julen slut i min bog, og dermed ryger pynten også af vejen – det bliver over mit lig, at det står fremme til Hellig 3. Kongers. Dog er kaneldrysset i min kakao og på min yoghurt heller ikke forsvundet helt endnu (:
   
  – Anne

   
  Svar
  1. Liselotte

   Jeg tror, at vi er mange, som har det på den måde. Den friske start er i hvert fald vigtig for mig, men jeg elsker at komme i hjem, hvor der stadig er julehygge i januar :-)

    
   Svar
 2. Randi

  Her er julen også pakket væk – jeg kan ikke holde ud at se på det efter 2. juledag. Resterne af julegodterne er der til gengæld ingen, der har noget imod :-)

   
  Svar
 3. Louise

  Jeg har bedt familien om at pakke julen ned idag, imens jeg sidder og skriver på min opgave. Vil glæde mig til at få gjort rent efter julen, så vi er klar til januars komme. Nytårsmenuen har min søn planlagt, så der er noget lækkert i sigte.

   
  Svar
 4. Bettina

  Julen forsvandt herfra i går, og belønningen blev opstart på Karen Noe’s Malene bluse i Kenneths lækre antracit grå silke/uld, jeg har på fornemmelsen at det bliver en succes! uhh hvor er det lækkert det garn! :-) 

   
  Svar
 5. Gitte

  Her er der også næsten gjort klar til en frisk start på det nye år, kun juletræet har fået lov til at blive, lige lidt endnu. Hvert år når julepynten kommer væk igen, føler jeg altid at det hele virker sådan lidt minimalistisk, faktisk en meget rar følelse.

   
  Svar
 6. Anne-Mette

  jeg er også begyndt nu…. det må ud og væk og så vil vi glæde os til gensynet. Men først om lang tid!!!
  Men… jeg lod mig aflede; trængte til maling på fingrene og morgen gåturen bragte tanker om et lille nytårskort som kunne laves og sendes med mms til de som skal ønskes et godt og spændende nytår. Kan godt være oprydning havde været “mere på sin plads” – men når nu jeg sådan trængte…. :-) :-) (og julepynten når jeg nok imorgen :-) )

   
  Svar
 7. Mia Folkmann

  Jeg har træet stående endnu, men i morgen er det sket, for jeg vil også starte det nye år på en frisk. Sådan har jeg det bedst, og den rene, friske nytårsdag har sin egen tradition for mig: Nytårskoncerten – der er det bedste jeg ved, og jeg har set hver eneste siden engang for længe siden, hvor jeg var meget lille… ;-)

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)