Totusindeogtretten vær klar, for her kommer jeg

Og så var jeg egentlig gået i gang med en nytårskavalkade. Stakkevis af fotos. Måned efter måned. Ting at huske og glædes ved. Ture i ud- og indland. Hverdag, når den er bedst. Fest, når den glimter og masser af det, jeg elsker allermest; familie og venner samlet om mad, snak, sjov og alvor.

Det gik slet ikke, for der var – heldigvis – alt for mange ting at huske og glædes over. Alt for meget, som egentlig bare er hverdag og uvedkommende for dig, fordi du har dine egne ting at glædes ved og over. Heldigvis. Så opgav jeg. Kapitulerede og enedes med mig selv om, at jeg hellere ville minde om, at der i grunden er så utrolig meget at glædes over. Der er også nok at lade sig udfordre af, men hvis vi magter at se lyst, er der for de fleste af os rigtig meget at være taknemmelig for. Sådan er det for mig.

Jeg er så utrolig heldig. Jeg skønner på det. Jeg er ikke festmenneske, men hverdagselsker. Jeg kan lide, at den ene dag afløser den anden. Jeg elsker, når livet ikke byder på for mange overraskelser. Jeg har forandret mig for altid. Jeg er ikke længere impulsiv, frygtløs og fandenivoldsk. I hvert fald ikke altid. Jeg er blevet brændt af livet og ikke mindst døden. Sådan går det vel for de fleste af os. Vi skal lige komme os. Hele. Finde nyt fodfæste. Så er vi klar. I ny forklædning. Ikke ringere. Bare anderledes. Vi er klar.

Jeg er klar. Det er Oskar også…

Oskar venter

Oskar ved, at vi får gæst senere. Han sidder klar til at sige velkommen. Han kommer til at vente længe, men han gør det. Strunk, årvågen og frisk sidder han på bænken og spejder ud af hoveddøren. Han byder totusindeogtretten velkommen. Det gør jeg også.

Godt nytår til dig, kære læser, og må nytåret være starten på noget, der levner plads til dig ♥

Relaterede skriv

35 kommentarer

 • Svar
  hANNE
  1. januar 2013 at 17:46

  Tak for at du stadig vil dele med os herude. Godt nytår.

 • Svar
  Lone
  1. januar 2013 at 14:21

  Også rigtig godt nytår her sydfra. Tak fordi jeg må læse med i løbet af året – for at blive inspireret af tanker og kunnen. Alt det bedste til dig og din familie.
  Kærlig hilsen :-)

 • Svar
  Anette
  1. januar 2013 at 13:28

  Godt Nytår – glæder mig til at læse med hos dig i 2013
  kh Anette

 • Svar
  Pollyanna
  1. januar 2013 at 11:48

  Godt nytår! Håber I alle også Oscar kom godt ind i det nye år. Jeg har en sovende hund ved fødderne, det er hårdt at passe på sine mennesker sådan en nytårsaften, hvor verden set med hundeøjne er af lave!

 • Svar
  Karen Bente
  1. januar 2013 at 11:27

  Kære Liselotte. Tak for din i særklasse fine blog; din særligt fine måde at lade os læsere følge lidt med i dit liv og dine tanker. Du er et klogt og dybt eftertænksomt, varmt menneske. Tak for det, du giver os.
  Godt nytår til dig og din familie fra en trofast læser
  Karen Bente

 • Svar
  Lærlingen
  1. januar 2013 at 10:37

  Godt nytår, Liselotte…
  Det er en lille hverdagsoplevelse, at følge med her…
  KNUS

 • Svar
  Donald
  1. januar 2013 at 02:41

  Godt Nytår (også til Oscar!) :)

 • Svar
  Therese
  31. december 2012 at 21:52

  Kære du
  Rigtig godt nytår til jer alle. Jeg glæder mig til at følge med i dine hverdagsskriverier i 2013. Stort kram fra Therese

 • Svar
  Sole
  31. december 2012 at 21:04

  Rigtig Godt Nytår til dig også!!! Her står den også på hverdag langt det meste af året, i aften bli’r vist ingen undtagelse. Vi er stadig nedlagt med influenza, for mit vedkommende på 11. dag!! Men et par glas vin kan jeg vel hive indenbords og så ellers gi’ min øjesten et ordentligt knus og sige Godt Nytår!! Knus her fra os!

 • Svar
  Sidsel
  31. december 2012 at 20:53

  Hvor smukt skrevet… Jeg ønsker dig og din familie et godt nyt år:-)
  Takker dig for dine visdomsord, det dejlige garn, dit nærvær, dit smil. Liselotte. Tak, fordi du er dig:-) 

 • Svar
  Sidsel
  31. december 2012 at 20:53

  Hvor smukt skrevet… Jeg ønsker dig og din familie et godt nyt år:-)
  Takker dig for dine visdomsord, det dejlige garn, dit nærvær, dit smil. Liselotte. Tak, fordi du er dig:-) 

 • Svar
  Kirsten b
  31. december 2012 at 20:21

  Godt nyt år til jer også. 2013 bliver et fantastisk år. 

 • Svar
  Mia Folkmann
  31. december 2012 at 17:10

  Man kunne lære meget om tålmodighed af hunde som Oskar! Godt nytår og god nytårsaften til jer, både to- og firbenede… :-)

 • Svar
  Joan
  31. december 2012 at 16:14

  Rigtig godt og lykkebringende nytår til dig og din familie.
  Altid skønt at kigge indenfor hos dig.
  Hilsen Joan

 • Svar
  Koselig
  31. december 2012 at 15:42

  Godt nytt år til deg også Liselotte, og familien din og Oskar sendes herved en kjempestor klem, han er så skjønn :) Han er liten stjerne!! :)
  Jeg droppet kavalkade i dag jeg også. Jeg er helt enig med deg. Det er de små tingene som gjør meg lykkelig, ja og så å reise  – og jeg lever så lenge på en reise, minnes det med glede og selv ting som var ubehagelige blir helt ok etter en stund :) tjihi…
   
  Ha en fantastisk flott kveld i kveld :)
  Hilsen Mette

 • Svar
  Kirsten Abildgaard
  31. december 2012 at 15:26

  Tak for dit nytårsønske. Også godt nytår til dig og din familie. Tak for mange hyggelige , inspirerende og eftertænksomme blogindlæg i årets løb. Nyder at læse din blog dagligt.

 • Svar
  Balles Bazaar
  31. december 2012 at 15:06

  Godt Nytår til dig og din familie. Det er så dejligt at følge dine hverdagshistorier. De små fine lyspunkter i hverdagen. Lyspunkter der er værd at samle på. Samtidig er du også en mester til at beskrive det svære. Uden at det bliver kvalmende, men så man deler dine følelser, får en tåre i øjenkrogen og sender dig de varmeste tanker. Må 2013 give endnu mere heling og endnu flere lyspunkter. 

 • Svar
  et cetera
  31. december 2012 at 14:42

  Godt Nytår, Liselotte og familie … også jeg glæder mig tildelt snarlige gensyn :-)

 • Svar
  Marianne
  31. december 2012 at 14:21

  Tak for alle de små glad hverdagsbilleder – både på skrift og i billede- hverdagen er det bedste og gerne en rolig og stabil en.
  glæder mig til at være med på sidelinien også i 2013 – jamen måske i 2013 / ting forandres og vi følger med :)
   
  varme nytårstanker fra Marianne

 • Svar
  Signe
  31. december 2012 at 14:16

  Godt nytår, Liselotte. Jeg har sagt det før; jeg er vild med din blog. Og din hund ;) Han er skøn. Nyd aftenen.
  – Signe

 • Svar
  Beatrice
  31. december 2012 at 14:16

  Ett riktigt Gott Nytt 2013 önskar jag dig och de dina. Tack för alla fina inlägg och all inspiration som du delar med dig av.

 • Svar
  Anne Stange
  31. december 2012 at 14:11

  Godt nytår til dig, smukke menneske.
  Tak for alt og det er ikke så lidt.
   
  Heldige mig, der har dig i mit liv.
  10 kys og kærlighed og på gensyn på lørdag…

 • Svar
  Deborah
  31. december 2012 at 13:49

  P.S. Forstår ikke, hvorfor mine links bliver forkert hos dig?? Gider du rette?

 • Svar
  Deborah
  31. december 2012 at 13:49

  Vi havde det ens kan jeg høre. Jeg fik skrevet <a href=”http://deborah.dk/2012/12/30/nytarshilsen-2012/”>en Nytårshilsen</a>, som faktisk blev lang, omend jeg ikke engang fik alt med, og den blev uden fotos. Du har ganske ret, man forandre sig af de der Grundvoldsrystende oplevelser. Håber på et fredeligt og hverdagsatigt nyt år, for det holder jeg også af. Godt Nytår til dig.

 • Svar
  henriette hald
  31. december 2012 at 13:42

  Rigtig godt nytår til du og hele familien. Tak for dine kommentarer hos mig og hils også husbond og sig tak fordi han provianterer mig med det skønneste garn. Håber helt klart at få sparet sammen til mere i 2013 hehe
   
  Mange knus og kh
  Henriette :-)

 • Svar
  amstrik
  31. december 2012 at 13:40

  hej
   du og dine kære må også have et rigtig godt nytår, glæder mig til at se ind hos dig i det nye år her på din blog.
  godt med en sød og vaks hund som kender sin plads…

 • Svar
  Helle Stougård
  31. december 2012 at 13:29

  Rigtig godt nytår til dig og dine!

 • Svar
  Anne-Mette
  31. december 2012 at 13:05

  Mærket af livet…tjahh… det bliver vi alle men på helt forskellig vis. Og kommer ud bagefter på helt forskellig vis. Jeg nyder at komme forbi her, hvor du ofte giver stof til eftertanke. Et smil på læben eller en tåre i øjenkrogen, men meget ofte med tanker der rumsterer videre bagefter. TAK for det! og for dine smukke billeder… Vi “ses” i 2013…

 • Svar
  Randi
  31. december 2012 at 12:58

  Jeg ønsker dig og dine kære et godt og lykkebringende nytår – og så glæder jeg mig til at læse med her på din blog også i det nye år :-)

 • Svar
  charlotte
  31. december 2012 at 12:34

  Tak og godt nytår til dig, må I få en festlig nytårsaften:-)

 • Svar
  ella
  31. december 2012 at 12:30

  happy new year and very best wishes for 2013 to you and your family….may the good life continue

 • Svar
  gittesp
  31. december 2012 at 12:17

  Mærket af livet – sådan er det nok for os alle, nogle ar er større og dybere end andre(s)…. men den nye og forandrede version af os hver især er slet ikke at kimse af.
  Rigtig godt nytår til dig … glædes ved dine daglige indlæg, og ser frem til at læse med i 2013 :-)

 • Svar
  Helle
  31. december 2012 at 12:16

  Godt nytår til dig og dine. Her skal bare nyde hinandens selskab, med en enkelt medspiser, nemlig yngstebarnet. Vi gamle skal være chauffører til både her og der :-) og det gør vi hellere end gerne. Hundebarnet skal holdes for ørerne, for hun hader nytåret, af et godt hundehjerte ;-)
  Helle

 • Svar
  Sonnie
  31. december 2012 at 12:05

  Godt nytår til dig og dine også, og tak for megen inspiration af det der varmer indeni og ikke mindst udenpå :)

 • Svar
  diana rose
  31. december 2012 at 11:48

  Kære Liselotte.
  Du og dine kære ønskes et rigtigt godt og indholdsrigt nytår, med alt det, du holder mest af, og med mange glæder drysset med mild hånd.
  Tak for dine daglige indput, som vi savner, hvis du er væk for længe, men så ved vi, og bekymrer os, men ved, du kommer stærkt igen, når næsen vejrer luft over dynen igen.
  Tak fordi du deler med os – deler dine strøtanker om sorg og glæder og alle de andre menneskelige ting, der gør en hverdag – der gør livet.
  Som jeg så et sted forleden: 
  Tag tiden i agt – det er den, der gør livet.
  Tak fordi du indvier i dine kreative og spændende projekter, og alt det bedste for dig i dine i det nye år.
  Mit starter godt om 12 dage – der bliver jeg mormor/farmor for 4. gang – et på alle måde et STORT ØNSKEBARN – der er ventet på i 11 år.
  Kærlige nytårsknus fra Diana

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)