22

Så sneg søndagen sig alligevel til at forsvinde mellem fingrene på mig

Søndag lige over middag er der garnmur under opbygning i mit køkken. Fibrene tårner op, mens jeg stille ser til. Jeg ved, at der ligger lidt arbejde og venter forude, men indtil Kenneth er klar, kan jeg nøjes med at holde kaffen varm og strikkepindene i gang.

Søndag

Efter lidt tid er han klar. Så tager vi fotos af fibrene. Garnudsalgs hylder skal opdateres og der er steder, hvor der mangler billeder af de forskellige kvaliteter.

Lyset er skidt. Vi har ingen tekniske hjælpemidler, så vi nøjes med skummelt dagslys og lidt forhåndværende lamper.

Søndag

Der er udsigt til ler fra min plads. Pludselig længes jeg efter bagetid. Dej der håndæltes til lyden af Giro 413. Det er nemlig mindet om søndag i farmors varme køkken, hvor duften af sigtebrød breder sig, efter hun har placeret dejen i brændekomfuret. Det er stille, langsom søndag kun afbrudt af raflebægeret, når vi spiller om placeringen på Ludobrædtet.

Silke

Der er blanke, smukke morbærsilker på cone og  i massevis. De defilerer forbi i deres silkekimonoer, mens jeg tager mig selv i at blive grådig uden at vide efter hvad.

Søndag

Der er også farvekort. Vifter af silkedrømme.

Bagefter er der et brød, som må i ovnen. Der er vasketøj. Mens Kenneth opdaterer sin side, forbereder jeg Nyhedsbrev for ham. Da vi er færdige, nærmer Oline sig tidspunktet for at kunne holde fri. Nærmer sig. Hun er der ikke endnu, men snart.

Måske vi nu skal finde den film, der kan pakke os ind i god underholdning denne søndag eftermiddag? Jeg tror det.

You Might Also Like

22 Comments

 • Avatar
  Reply
  edith
  26. januar 2013 at 15:41

  I like your first picture with the cones. There are so many possibilites.
  Best wishes

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  14. januar 2013 at 10:47

  Det er bare vildt med alt det lækre garn og jeg skal virkelig styre mig, som i VIRKELIG….
  Lige nu strikker jeg jadegrøn og isblå angora og jeg har angora overalt, men flot og lækkert er det…
  Den skønne mur ser også lidt “lodden” ud, ikk´? Åhhh, jeg fristes – også over evne, men det må man godt, blev der sagt !!
  God mandag og kh. Lene.

 • Avatar
  Reply
  gittesp
  14. januar 2013 at 08:36

  ååhhh – så fristet jeg bliver, men jeg har vist brugt januarsindkøbskvote :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2013 at 09:20

   Sådan må det også være ind imellem, Gitte. Der kommer jo andre og flere muligheder senere :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  13. januar 2013 at 23:58

  Jeg sniger mig lige ind ad bagdøren og kigger på garnhylderne, skal egentlig i seng, men nogen ting må man bare lige tjekke ud.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2013 at 09:20

   Der er nogen ting, man bare er nødt til, Sidse ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Holtegård
  13. januar 2013 at 23:43

  Jeg har også tænkt på det med lyset og nuancerne i garnet. Du har tilsyneladende et godt spejlrefleks kamera. Så jeg regner med at du bruger hvidbalancen for at få bedste farve af lyset. Billedbehandling er næste mulighed, men jeg er ikke vild med det. Jeg synes også det er rigtigt svært at få de mest naturlige farver på fotos i dette vinter”lys”. Og de bedste strikkefotos har jeg faktisk taget med min iPad!!!!!! Den er suveræn til at ramme farverne på garnet, når jeg lægger mit sjal eller andet på gulvet i udestuen med vinduer på to sider for mest muligt lys!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2013 at 09:19

   Ja, det er altså svært med så lidt lys, Anne, men jeg både har et godt kamera og arbejder professionelt med farver, så jeg er vist godt hjulpet på vej alene der, men alligevel kræver det ind imellem kunstgreb at ramme rigtigt :-)

 • Avatar
  Reply
  marianne bentzen
  13. januar 2013 at 22:00

  Det er da godt, at jeg lige har bestilt nye forsyninger hos Kenneth, så bliver jeg ikke så misundelig, når jeg ser de dejlige garner hos dig.
  Jeg har for engangs skyld ikke dårlig samvittighed over at bestille nyt garn, idet jeg i de sidste 5 uger har siddet meget i min gode stol, og på den måde fået brugt af lageret, der kan altså være fordele ved en fractur i knæskallen.
  Kh Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2013 at 09:18

   Godt du kan se det positive i at skulle sidde stille, Marianne – og rigtig god bedring og god fornøjelse fortsat med strikkepindene :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  13. januar 2013 at 21:56

  Den gule silke leger jeg med lige for tiden. Den er SÅ smuk..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2013 at 09:18

   Ja, den er virkelig smuk, Ulla. Der var så mange farver, som var smukke :-)

   – jeg er spændt på at se dit resultat :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  13. januar 2013 at 18:05

  Sådan en søndag er ikke ret lang :)  – pludselig har den sneget sig forbi en, vender sig om og siger – i morgen er det mandag :)
  skønne garner, må være sværtmikke at blive grådig – bare for garvernes skyld :)

  • Avatar
   Reply
   Marianne
   13. januar 2013 at 18:06

   Bare for FARVERNES skyld – IPAD, hrmfp 

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    13. januar 2013 at 18:56

    Søndag er alt for kort, Marianne :-)

    Jeg prøver at lade være med at blive alt for grådig, men jeg indrømmer, at jeg har et stort lager :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  13. januar 2013 at 17:34

  Jeg er så imponeret over alt det I når, selvom det skulle være stilledag;-)
  Garn, brød, strik og film…. Det er en god søndag. Siger Sidsel, der trævler Camomille blonden op, fordi jeg vendt den forkert:-( 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2013 at 18:55

   Pokkers! Jeg håber, at det lykkes anden gang, for en blonde skal der jo være ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  13. januar 2013 at 16:06

  Ej altså,sådan en mur måtte gerne stå hjemme hos mig-smiler,kunne du ikke bruge et billedbehandlingsprogram til at justere farverne med når du har taget billeder ?,det har jeg med held haft brugt.Syntes ellers du plejer at ramme farverne fint nok,nuance forskelle leves der fint med når der ankommer lækkert garn

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2013 at 16:21

   Jo, jeg justerer også, Gitte, men det er altså lidt af en opgave med så skidt lys, som vi holder os om vinteren ;-)

 • Avatar
  Reply
  Helle Gommesen
  13. januar 2013 at 15:58

  Du er heldig kvinde Liselotte, sådan at have en mur af lækkert garn indenfor rækkevidde…..;O))) Kh Helle

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2013 at 16:21

   Jeg er absolut en heldig kvinde og garnet klager jeg heller ikke over :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)