Loading...
X

Så sneg søndagen sig alligevel til at forsvinde mellem fingrene på mig

Søndag lige over middag er der garnmur under opbygning i mit køkken. Fibrene tårner op, mens jeg stille ser til. Jeg ved, at der ligger lidt arbejde og venter forude, men indtil Kenneth er klar, kan jeg nøjes med at holde kaffen varm og strikkepindene i gang.

Søndag

Efter lidt tid er han klar. Så tager vi fotos af fibrene. Garnudsalgs hylder skal opdateres og der er steder, hvor der mangler billeder af de forskellige kvaliteter.

Lyset er skidt. Vi har ingen tekniske hjælpemidler, så vi nøjes med skummelt dagslys og lidt forhåndværende lamper.

Søndag

Der er udsigt til ler fra min plads. Pludselig længes jeg efter bagetid. Dej der håndæltes til lyden af Giro 413. Det er nemlig mindet om søndag i farmors varme køkken, hvor duften af sigtebrød breder sig, efter hun har placeret dejen i brændekomfuret. Det er stille, langsom søndag kun afbrudt af raflebægeret, når vi spiller om placeringen på Ludobrædtet.

Silke

Der er blanke, smukke morbærsilker på cone og  i massevis. De defilerer forbi i deres silkekimonoer, mens jeg tager mig selv i at blive grådig uden at vide efter hvad.

Søndag

Der er også farvekort. Vifter af silkedrømme.

Bagefter er der et brød, som må i ovnen. Der er vasketøj. Mens Kenneth opdaterer sin side, forbereder jeg Nyhedsbrev for ham. Da vi er færdige, nærmer Oline sig tidspunktet for at kunne holde fri. Nærmer sig. Hun er der ikke endnu, men snart.

Måske vi nu skal finde den film, der kan pakke os ind i god underholdning denne søndag eftermiddag? Jeg tror det.

22 kommentarer til “Så sneg søndagen sig alligevel til at forsvinde mellem fingrene på mig
 1. Gitte

  Ej altså,sådan en mur måtte gerne stå hjemme hos mig-smiler,kunne du ikke bruge et billedbehandlingsprogram til at justere farverne med når du har taget billeder ?,det har jeg med held haft brugt.Syntes ellers du plejer at ramme farverne fint nok,nuance forskelle leves der fint med når der ankommer lækkert garn

   
  Svar
 2. Sidsel

  Jeg er så imponeret over alt det I når, selvom det skulle være stilledag;-)
  Garn, brød, strik og film…. Det er en god søndag. Siger Sidsel, der trævler Camomille blonden op, fordi jeg vendt den forkert:-( 

   
  Svar
 3. Marianne

  Sådan en søndag er ikke ret lang :)  – pludselig har den sneget sig forbi en, vender sig om og siger – i morgen er det mandag :)
  skønne garner, må være sværtmikke at blive grådig – bare for garvernes skyld :)

   
  Svar
 4. marianne bentzen

  Det er da godt, at jeg lige har bestilt nye forsyninger hos Kenneth, så bliver jeg ikke så misundelig, når jeg ser de dejlige garner hos dig.
  Jeg har for engangs skyld ikke dårlig samvittighed over at bestille nyt garn, idet jeg i de sidste 5 uger har siddet meget i min gode stol, og på den måde fået brugt af lageret, der kan altså være fordele ved en fractur i knæskallen.
  Kh Marianne

   
  Svar
 5. Anne Holtegård

  Jeg har også tænkt på det med lyset og nuancerne i garnet. Du har tilsyneladende et godt spejlrefleks kamera. Så jeg regner med at du bruger hvidbalancen for at få bedste farve af lyset. Billedbehandling er næste mulighed, men jeg er ikke vild med det. Jeg synes også det er rigtigt svært at få de mest naturlige farver på fotos i dette vinter”lys”. Og de bedste strikkefotos har jeg faktisk taget med min iPad!!!!!! Den er suveræn til at ramme farverne på garnet, når jeg lægger mit sjal eller andet på gulvet i udestuen med vinduer på to sider for mest muligt lys!

   
  Svar
  1. Liselotte

   Ja, det er altså svært med så lidt lys, Anne, men jeg både har et godt kamera og arbejder professionelt med farver, så jeg er vist godt hjulpet på vej alene der, men alligevel kræver det ind imellem kunstgreb at ramme rigtigt :-)

    
   Svar
 6. FRØKEN LARSEN I/S

  Det er bare vildt med alt det lækre garn og jeg skal virkelig styre mig, som i VIRKELIG….
  Lige nu strikker jeg jadegrøn og isblå angora og jeg har angora overalt, men flot og lækkert er det…
  Den skønne mur ser også lidt “lodden” ud, ikk´? Åhhh, jeg fristes – også over evne, men det må man godt, blev der sagt !!
  God mandag og kh. Lene.

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)