34

Så gik tiden da med det eller hvorfor en strikkeopskrift oftest koster penge

Hov! Så stod jeg op med idéen om, at jeg lige ville grifle noget ned omkring de her top-down-sweatre, jeg strikker hele tiden og for øvrigt strikker sådan bare på lykke og fromme. Lykke og fromme er sådan lidt for luftigt, hvis andre skal have glæde af det også, så jeg ville prøve, om jeg ikke lige kunne skrive en opskrift. Det kunne jeg da godt. Det tog så næsten syv timer og jeg er altså ikke af de langsomste.

Jeg gætter på, at langt de fleste strikkere ikke er klar over, hvor lang tid det tager at udvikle en opskrift. Jeg har en idé om det. Jeg er ikke nogen strikketeknisk nørd, som fordyber mig i kantmasker og udførslen af vrang. Jeg er sådan mere resultatorienteret, så det er ikke fordi jeg har brugt lang tid på at beskrive avancerede teknikker eller har forsøgt mig med at forklare, hvordan man laver den pæneste raglanudtagning. Jeg har bare sat ord på noget af det lavpraktiske indenfor strik. Jeg har også talt masker, målt strikkeprøver og regnet i højder og bredder. Jeg har læst korrektur. Jeg har tegnet diagram. Jeg har tilrettet fotos. Jeg har glemt tiden.

Jeg har lavet en opskrift. Lige nu er den sendt ud i korrektur. Den bliver helt gratis, for jeg skal ikke leve af den. Den bliver også til brug på eget ansvar og helt uden mulighed for support, for tiden rækker ganske enkelt ikke til andet, men den bliver og den var længe undervejs, men sådan er det. Hatten af for vores strikdesignere, som bruger lang tid på at udvikle, forfine og siden sætte til salg. De er mine helte og jeg betaler gerne for deres store arbejde!

Søndag

Resten af søndagen skal vist bruges til noget af det, jeg ikke fik gjort, fordi jeg helt og aldeles overså tiden. Jeg glæder mig.

PS – opskriften skal jeg nok smide både her og hos Kenneth, når den er klar :-)

You Might Also Like

34 Comments

 • Avatar
  Reply
  sonja zattlander
  30. januar 2013 at 12:23

  tusind tak for opskriften, jeg er ikke nogen strikkeørn, så må jeg spørge hvad du rundt regnet bruger af garn:)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. januar 2013 at 15:36

   Det kan der ikke siges noget generelt om, da det er meget forskelligt afhængig af den kvalitet, man vælger. Du kan jo prøve at dykke ned i mit arkiv med strik (find det ved at lede i højre sidebar) og se, om du ikke kan finde nogle sweatre, som kan give dig en lille ide :-)

 • Avatar
  Reply
  Anna Marie
  28. januar 2013 at 13:24

  Den glæder jeg mig virkelig til. Jeg skal netop i gang med et nyt strikketøj, måske en sweater i angora til mig selv. Din opskrift vil måske lige være sagen.
  Venlig hilsen

 • Avatar
  Reply
  Marianne Kruse
  28. januar 2013 at 09:24

  Jeg glæder mig meget til din opskrift. Har aldrig prøvet at strikke oppefra og ned – det skal blive sjovt. :-) Som en anden skriver ovenfor, så savner jeg også lidt opskrifter med Kenneths garn, for jeg er slave af opskrifter og er lidt bange for at oversætte dem til andre garnmærker. Tak fordi du vil dele. :-)

 • Avatar
  Reply
  Karen's
  28. januar 2013 at 08:48

  Hej Liselotte,
  Jeg føler mig rigtig heldig lige nu :)
  Jeg er ganske ny i blogging og drevet herind af mine nyfundne kreative gener. MEN for pokker hvor er der mange dejlige oplevelser her.
  Du har mig som fast læser, du laver laver de skønneste ting og jeg håber at Kenneth ved hvor stor en markedsføringsværdi du har for hans butik. Jeg kommer og besøger den en dag! men desværre har jeg ikke lige nogel gode undskyldninger for at køre så langt nordpå, så …..
  Mht. opskrifter, ja selvfølgelig skal vi betale for dem. Det er et mega stort arbejde at udvikle nye modeller og jeg beundrer at de kan. Jeg håber at det er ok at jeg kopiere din trøje med trekanterne, den er bare SÅ FLOT.
  mvh Karen 

 • Avatar
  Reply
  Lene Balch
  28. januar 2013 at 07:21

  Jubiiiii og jeg vil også gerne betale, for jeg kan godt forestille mig det tager lang tid og det er da i orden at blive belønnet for sine anstrengelser. Tak fordi du godt orker og har lyst til at dele.
  Kh. Lene
   

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  28. januar 2013 at 07:09

  Jeg er fuld af respekt, både for dig og andre strikdesignere! Om jeg har en anelse om hvor lang tid det tager at nedskrive, – jo, en ide har jeg da. Når jeg selv er en snegl med pinde og hæklenål, antager jeg at det vil tage endnu længere tid at notere undervejs. Så jeg betaler også glad og gerne for designernes flid, – og for din :)
  Når du så alligevel deler frit, så er det jo fordi du er dig. Og tak for det :) Og ønsket om en lys mandag til dig, trods januars mørke, våde måde at være på… Kh Tante T

 • Avatar
  Reply
  Sole
  28. januar 2013 at 01:22

  Godt gaaet, Liselotte!!!

 • Avatar
  Reply
  Birgitte Olsson
  28. januar 2013 at 01:15

  Betaler gerne for en opskrift men vil helst selv bestemme hvilket garn jeg skal bruge og mange sælger kun deres opskrifter med garn så glæder mig til din opskrift så jeg kan få brugt noget af Kenneths dejlige garn
   

 • Avatar
  Reply
  Irene
  28. januar 2013 at 00:47

  Hallelujah Sister, der går mange mange timer fra ide til gennemregnet og færdigtestet, fotograferet, typograferet udgivelse …
   

 • Avatar
  Reply
  Ann
  28. januar 2013 at 00:34

  Hej
  Jeg må simpelthen skrive her, da jeg ikke kan på din mands side ;O) jeg leder efter billig stotsk lammeuld, overvejer at købe hos Rennie i Skotland. Men kan se at i har en del, jeg kunne dog rigtig godt tænke mig at det var et kort med “faldende” farver, så jeg nemmere kan købe i tætte nyanser…det er lidt rodet at finde rundt i jeres ;O))
  vh Ann

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. januar 2013 at 17:30

   Kære Ann, det er sådan, at de ting du efterlyser, koster mandetimer. Kenneth vil gerne kunne sælge garnet så billigt som muligt og det betyder, at han er nødt til at være meget omkostningsbevidst. Farvekort tager enorm lang tid at fremstille og bliver dermed enten enormt dyre – eller betyder alternativt, at priserne på garnet må stige.

   Når han spørger sine kunder, foretrækker vi samstemmende, at han bibeholder de lave priser og så lever vi med, at der ikke er farvekort, men til gengæld er råd til at satse lidt på farvesiden, netop fordi priserne er så lave :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  27. januar 2013 at 22:25

  Et er at strikke selv, grifle et par notater, for om ikke andet, at begge ærmer ender ens. Noget helt andet er at gøre skriflerierne og notaterne forståelige. Syv timer er ikke lang tid i den forbindelse. Derfor betaler jeg også gerne, og er dybt imponeret, når nogen har overskud til at forære det hele væk :)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  27. januar 2013 at 21:32

  Du er bare en kæmpe skat, at du sådan laver en opskrift mange kan få glæde af. Jeg skal bestemt have den og garn til at strikke din sidste kreation, for den er bare for lækker. Jeg ved godt at du fandt inspirationen og ideen i Finland. Derfor er det nu mere din i mine øjne :D 
   
  Håber du har nydt resten af din søndag.
   
  Kh. Lis

 • Avatar
  Reply
  Merete
  27. januar 2013 at 21:32

  Hvor super fedt … du er en  helt ;0)

 • Avatar
  Reply
  Pernille F
  27. januar 2013 at 21:27

  Jeg nyder også at strikke efter en godt gennemarbejdet opskrift og betaler med glæde for dette.
  Det er flot du orker at lave opskrift og dele :-)

 • Avatar
  Reply
  Gry
  27. januar 2013 at 21:16

  Ej hvor jeg glæder mig til opskriften kommer på din side :) Det er et kæmpe stykke arbejde der ligger i at nedfælde en opskrift…. Tak fordi du tog dig tid, så vi andre kan få glæde af den…

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  27. januar 2013 at 21:02

  Hvor fantastisk at du gider, har allerede strikket Cirka et par gange, til stor glæde for modtagerene. Elsker selv at strikke top down, så tænker at det lige er noget for mig.

 • Avatar
  Reply
  Ilse Aranti
  27. januar 2013 at 20:35

  Tak for at du deler så meget og også vil lave en opskrift og dele den med os andre.

 • Avatar
  Reply
  Nola
  27. januar 2013 at 20:10

  dejligt at gå så meget op i noget at man glemmer tiden. Det er jo fordi du lever det med hud og hår, hvilket vi alle godt kan mærke. Det er skønt og virkelig dejligt at du gør det af lidenskab og ikke for pengenes skyld.
  Rigtig fin Header du har fået, det kan jeg li’ :-)
   
  super søndag aften til dig

 • Avatar
  Reply
  Hege
  27. januar 2013 at 19:54

  Nå er jeg spent. Og selvfølgelig tar det tid, – mye tid, å utvikle en oppskrift. Jeg hører til dem som gjerne betaler for oppskrifter. De koster uansett ikke mange kronene, og så vet man at man har bidratt litt.

 • Avatar
  Reply
  Erika
  27. januar 2013 at 19:50

  7 timer!?! Du er en hurtig og sej strikkemoster, Liselotte. Jeg ville nok tage 7 dage, men tingene går heller ikke for hurtigt her omkring for tiden. ;-)
  Hav en fortsat lækker søndag.

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  27. januar 2013 at 19:13

  Synes det er flot at du sådan deler uden tanke for fortjeneste. Hep for dig Liselotte og for din gavmildhed. Osse selvom jeg ikke ved hvordan man læser en opskrift. Gid jeg kunne, for jeg elsker alle de skønne trøjer du strikker. :-)
  øgod søndag aften til dig og familien. :-)

 • Avatar
  Reply
  Ellen Larsen
  27. januar 2013 at 18:59

  Dejligt at høre. Jeg har længe ledt efter en sådan. Så jeg er dig meget taknemmelig.

 • Avatar
  Reply
  helle
  27. januar 2013 at 18:53

   jeg bruger stadig dine opskrifter –det kan godt være du ikke har forstand på at skrive dem –men de er meget lettere at forstå end de “dyre” så hellere en Liselotteopskriftderersomdener ;-)

 • Avatar
  Reply
  Britta
  27. januar 2013 at 18:39

  Den vil jeg glæde mig til at prøve kræfter eller masker med ! God søndag aften !

 • Avatar
  Reply
  Mette
  27. januar 2013 at 17:56

  Jeg betaler også gerne for en god opskrift, men glæder mig nu alligevel til at prøve din. Tusind tak fordi du deler med alle os andre. Forsat god søndag.
   
  Kh Mette

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  27. januar 2013 at 17:50

   
  Hvor er det skönt at du gider bruge tiden pä at lave en opskrift og der skal bestemt ikke komme noget brok herfra, jeg kan nemlig ikke finde ud af hverken krumspring eller fri fantasi när det kommer til strik, jeg er slave af opskrifter for ellers kan jeg ikke finde ud af det ;-)
  Sä höjt hurra for strikdesignere og Liselotter der gider :-)

 • Avatar
  Reply
  Conny
  27. januar 2013 at 17:38

  Jeg er så sådan en fuske-strikker, der er ganske glad for de løse anvisninger, du har givet tidligere. Har prøvet at disciplinere mig og bruge opskrift – røg ind i en med fejl, og en ting er at pille op hvis man selv har lavet en lillebitte regnefejl, men hvis jeg har betalt for skidtet, bærer jeg nag i lang tid :) Jeg synes det er rart at lave tingene efter ens egne, skæve mål – så kan man da sige, man går i unikastrik ;) Men flot at du gider bruge en søndag på at tegne og regne til andre, hatten af for det!

 • Avatar
  Reply
  Anne Marie
  27. januar 2013 at 17:28

  Hej
  det må være et stort stykke arbejde og hjem syntes tit at nogle har hård ord til dem der gøre det fordi de er mennesker og en fejl sniger sig ind her og der, men i det store hele er alle der slaver strikke opskrifter til alle os der bruger bare nogle seje kvinder og mænd… Jeg elsker masser af fed strik, og ikke mindst at se ind til dig her på bloggen, du giver mange indspiastion og stort tak for dem.
  forsæt god søndag, og nu vil jeg vende til nogle bestemte hr. På tv’et.

 • Avatar
  Reply
  Sonnie
  27. januar 2013 at 17:23

  Jeg røg i sammme iver i går. Din henvisning forleden til den finske blog, der var den sødeste lange cardigan med bølger. Inden jeg fik set mig om var lørdagen brugt på udregning af bølgerapporter, strikkeprøver, tælle og tegne. Men ganske hyggeligt var det. 

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  27. januar 2013 at 17:04

  Du har fuldstændig ret,det er et kæmpe arbejde der ligger bag,så mega pænt af dig at bruge tiden på det,de er altså lækre dine top-down bluser :))

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  27. januar 2013 at 17:02

  Og det er en glæde at du deler. Den foræring, der ligger i at yde et stykke tid til andre. Det er altruisme til verden! Og tak for det.
  Jeg glæder mig allerede!

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  27. januar 2013 at 17:00

  Jeg betaler også gerne for opskrifter – bare at skulle skrive nogle få ting ned til en selv , tager tid hvis det skal kunne bruges igen om 1 år eller mere.
  jeg syntes du er supersødogsej når du gør sådan noget :) – men du skal altså også have et kæmpe tak :0))
  Ps. Ved godt du ikke skriver ovenstående for at få ros ( har været med længe ) .
  varme hilsner fra Marianne

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)