13

En legedag

Jeg arbejder. Jeg sidder med udsigt til en have, der er så trist at se på, at jeg inderligt ønsker sne, når foråret alligevel er så langt væk. Lige nu ligner alting en ulykke. Gråt, vådt og trist ligger haven og venter på, at det igen bliver tid for at vågne, men indtil det sker, kunne sne kun gøre den positiv forskel. Det kunne give lys og det er smukt at se på. Frost, blå himmel og snelandskaber er noget af det bedste, jeg ved. Det værste er gråt og vådt. Det ligner november alt for meget. November skal ikke vare til foråret.

Det er godt, at den indre sol skinner. Jeg laver nogle små illustrationer. De skal signalere glæde og varme. Det er ikke spor svært for mig. Heller ikke med en grå udsigt. Heldigvis. Jeg hygger mig med sådan noget. Jeg hygger mig stort. Jeg behøver ikke andet end fantasien og jeg elsker, at jeg glemmer tiden, når jeg leger med farver og former. Det er sådan, det skal være. Senere holder jeg fri og fortsætter legen.

Jeg har et par små hængepartier på strikkefronten. Et par veste, som skal hæftes og skylles op. Der mangler kun kanter på den ene, så er de egentlig klar og så er jeg klar til snart at aflægge visit, hvor det er alt for længe siden, jeg har været sidst, men jeg kommer sjældent tomhændet. Heller ikke denne gang.

Vestene

Jeg strikker bølger. Dem har jeg anvisninger på i den strikkeopskrift, jeg delte med dig i forgårs. De kan bruges så mange sjove steder. Også nederst på børneveste.

You Might Also Like

13 Comments

 • Avatar
  Reply
  Bodil
  31. januar 2013 at 10:27

  Ligesom dig elsker jeg sne og frost – og hader gråvejr, tø og vinterregn. Lad den indre sol skinne..

 • Avatar
  Reply
  Vinni
  30. januar 2013 at 14:23

  Søde spurt-strikkende Liselotte!
  Var det muligt ved lejlighed at se et foto af bagsiden af dit trekant-strik og dine flotte bølger?
  Jeg er mere eller mindre nybegyndende autodidakt strikker og strikker efterhånden både efter opskrifter og “bare” fotos. Nu er jeg begyndt at lure mere på mønstre i flere farver, men er ikke vild med lange løse garnstriber på vrangen.
  Måske jeg kunne lære lidt ved at se, hvordan du klarer den?
  På forhånd tak – især for opskriften på raglan-trøjen! Den er allerede i gang…..
  Hav en skøn onsdag og pas så lige på blæsten i aften!
  Vinni

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. januar 2013 at 15:49

   Du kan se hvordan i denne video – kig ca. 3.48 min inde i videoen, hvor hun viser, hvordan du kan sno garnet fast på bagsiden :-)

   • Avatar
    Reply
    Vinni
    31. januar 2013 at 08:22

    Av ja, det er faktisk ligesom at “strikke-hæfte”!
    Tusind tak for tippet og susende god torsdag – det har været en pivende nat i Hvide Sande, kan jeg hilse og sige :-)
     

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  30. januar 2013 at 13:47

  Dejligt at se at du er frisk igen :)  Har lige været hægtet lidt af ovenpå Fisters død, men nu må jeg prøve at se lyst på tingene igen. Det hjælper at komme herover og se hvad du har for. Tak for billeder her, og dine ord på FB. Det betyder meget for mig.
   
  Mange knus
  Henriette

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  30. januar 2013 at 13:28

  Regn og vådt nej tak – men lige nu skinner solen på mig og græsset i haven er grønt, så er det ok :)

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  30. januar 2013 at 12:17

  Jeg vil ogsä hellere have frost og hvidt fremfor grät og vädt – hernede er vi ved at blaese vaek, og det kommer nok til at vare nogle dage inden stormen ligger sig igen. Sneen er vaek og det hele er lidt slasket at kigge pä. Sä nu kan det kun gä for langsomt med det forär, hvis der alligevel ikke gider at vaere flot vinter :-)
  Legedage er bare de bedste, sä god fornöjelse ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne-Vibeke
  30. januar 2013 at 12:03

  Tusind tak fordi du gav dig tid til at lave den fine opskrift den er udskrevet og ligger klar til brug.
  Nu mangler jeg så bare at besøge GARNUDSALG for nu passer garn og opskrift sammen.
  Mange hilsner Vibe

 • Avatar
  Reply
  Helle D
  30. januar 2013 at 11:46

  Er FULDSTÆNDIG enig! De første to afsnit i indlægget, kunne snildt være kommet fra min mund! – PRÆCIS sådan, det er her – lad os hygge os kreativt i stereo med masser af cyberspace opbakning! 

 • Avatar
  Reply
  Fru Roed - rodehovedet
  30. januar 2013 at 11:33

  Er helt enig i at sne og frostvejr er MEGET bedre en gråvejr og regn.
  Så ser det hele så trist ud.
  Vores have ser også helt sørgelig ud i det her vejr. man bliver næsten trist af at kigge der ud.

 • Avatar
  Reply
  Nola
  30. januar 2013 at 11:03

  Legedage er det bedste jeg ved, men desværre alt for sjældne. Nogen gange truer jeg med at tage ferie og bare prøve, kreere og opfinde mønstre på computeren ;-) NYD det og ha’ en dejlig dag 

 • Avatar
  Reply
  Randi
  30. januar 2013 at 10:45

  Jeg er enig med dig i, at sne og frost er langt bedre end gråvejr og sjask. Men vinteren kan nok heller ikke være forbi allerede, når vi ikke er ude af januar endnu. Mon ikke vi får lidt mere rigtigt vintervejr – det håber jeg i hvert fald!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. januar 2013 at 10:57

   Jeg er helt sikker på, at der kommer mere sne og faktisk foretrækker jeg sne fremfor regn og gråvejr, for der er stadig lang vej til foråret, så mens vi venter… :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)