11

Har du set, at solen skinner? Det har jeg!

Lørdag er det dovneste af det dovne. Lørdag er at sove længe. Lørdag er kaffe på sengen og varm dyne, mens solen sniger sig ind ad vinduet. Lørdag er vaskemaskineopstart og mere kaffe på kanten af et køkkenbord, der trænger grumt til en oprydning. Lørdag er at have tid til at være langsom og grundig eller hurtig og overfladisk afhængig af, hvad man gider. Lørdag er tulipaner, som snart trænger til en udskiftning.

Tulipaner i hobetal

Lørdag er at nyde, at Aalborg er indhyllet i lav vintersol, som gør lys og glæde helt derind i sjælen, hvor jeg trænger. Lørdag er, at jeg skal strikke, men overvældes af mulighederne. Lørdag er et lille visit ind til naboen, hvor farver, kvaliteter og mængder overmander mig og slår mig til jorden. Jeg rejser mig velvidende, at jeg pludselig ved. Klarsyn følger efter rådvildhed, så jeg trækker mig roligt ud af fristelserne og venter.

I stedet starter jeg for anden gang vaskemaskinen.

Tulipan

Jeg overvejer, om jeg – stik imod mine principper – skal forsøge at vække Oline. Jeg er usikker på, om jeg har aftalt med hende, at hun skal vækkes, inden formiddag bliver til eftermiddag. Ingenting haster. Vi var ude at vifte forsigtigt med ørerne i går. Vi tog ud at handle, havnede i andet end butikker med levnedsmidler og har vist allerede brugt denne måneds sjove budgetter. Måske jeg bare skal banke på og fortælle hende, at det er kyndelmisse?

Kyndelmisse betyder, at vi er halvvejs gennem vinteren. Solen skinner. Om nogle måneder står alt på spring. Den tid kan hurtigt gå. Det er viden, der bør deles, synes jeg.

Rigtig god lørdag til dig :-)

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Avatar
  Reply
  Sandra Aabo Pedersen
  20. februar 2013 at 18:35

  Kære Liselotte
  Jeg følger med glæde dine indlæg, som jeg finder hyggelige og inspirerende.Må jeg også have lov at spørge, hvor din fine vase er fra – den er jeg helt forelsket i!
   

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. februar 2013 at 12:30

  I går var en gave. I dag er her igen gråt, men te, boller og godt selskab gør nu søndagen til noget særligt alligevel :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  2. februar 2013 at 20:32

  God loerdag aften til dig… Jeg ville oenske, at vi havde noejedes med at vifte forsigtigt med oererne i aftes. Vi blafrede saa vildt med vores, at vi snildt kunne vaere gaaet for elefanter!!!!

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  2. februar 2013 at 13:45

  Åhhh ja. Dejligt med sol. Vandet er stille og helt blåt. Har dør og vindue åbent:-) Oline skal da op og ud i det fine vejr. Så kan hun gå tidligt i seng;-) Må jeg spørge hvor du har den smukke vase fra? Go’ weekend. 

 • Avatar
  Reply
  Nola
  2. februar 2013 at 13:25

  Nyde, være og lægge stille planer, sådan er lørdagen bedst. Ude er godt-men hjemme er absolut heller ikke værst :-)
  Rigtig god lørdag.

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Illum
  2. februar 2013 at 13:09

  Halvvejs igennem vinteren… forår der står på spring med alt hvad der er godt ved den årstid… hvor er vi heldige at bo lige her – med 4 årstider

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  2. februar 2013 at 12:39

  Tak og i lige måde. Solen er en fantast der er meget velkommen og jeg har allerede sidde i en lækrog og nydt den. Ved du at den allerede varmer en smule. Det gør den. 
  Nyd jeres lørdag, hvad end den bliver fyldt med. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. februar 2013 at 13:00

   Det er SÅ skønt, at solen skinner på den måde, Catarina. Jeg nyder det i dén grad :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  2. februar 2013 at 12:28

  Tak i lige måde. Om Oline mener at viden om kyndelmisse er noget, man skal informeres om en lørdag formiddag skal jeg lade være usagt :-) men uanset hvad du vælger, håber jeg at solskinnet vil forgylde jeres lørdag

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. februar 2013 at 13:00

   Hun klarer frisag foreløbig, Lene. Hun sover og jeg lader hende ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)