Relief, en hverdagssmukkert

Nogen gange overrasker jeg mig selv. Det er positivt, for ellers var det næsten ude med mig. Jeg er ikke for god til at holde kadencen, når vi snakker strik. Jeg er ikke nørdet med andet end mit værktøj og det er uanset, om det er mit tegnegrej, mine strikkepinde eller mit piskeris. Værktøj skal være i orden, men det der med at fordybe mig meditativt i at strikke et megahalstørklæde i vævestrik, uldplaider større end barnevognstørrelse eller indlede et langtidsforhold med en pind 2½ og en flerfarvet sweater; det er altså bare ikke mig. Jeg er alt for utålmodig. Alt for resultatorienteret. Alt for nem at aflede.

Af alle de ovenstående grunde, burde Relief aldrig nogensinde have set dagens lys. Langsommelig, sat på pause og ind imellem glemt har den levet et underligt, langsomt liv i min strikkekurv. I virkeligheden havde den massivt potentiale for at ende der, hvor mange af mine andre projekter havner, når jeg mister pusten, sætter dem på pause, fordi jeg lader mig aflede og derfor starter noget andet; nemlig i skraldespanden, men det gjorde den ikke. Den blev færdig. Den er en succes. En hverdagssmukkert, så det basker!

Relief

Fakta:

ModelRelief af Marianne Isager fra bogen Strik a la carte 1.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsuld i Rullesten og to tråde Blackhill Alpaca i to grå nuancer. En tråd af hver – altså tre tråde holdt sammen.

Pind:  4 – Addi Click, fordi spidsen er blød og rund og velegnet til mange tråde.

Garnforbrug: I alt 473 gram omtrentligt fordelt på cirka 300 gram højlandsuld og cirka 200 gram på alpacaen, hvis jeg skal gætte kvalificeret.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Hvor er jeg glad for, at jeg holdt ud.

Relaterede skriv

38 kommentarer

 • Svar
  Cardigans | Knitted Art
  6. juni 2014 at 18:01

  […] Source. […]

 • Svar
  Chaquetas V | La Maison Bisoux
  6. juni 2014 at 16:00

  […] Fuente. […]

 • Svar
  annie hartvig
  16. januar 2014 at 20:13

  sådan een må jeg bare eje, og helst I gang I morgen om sne vejret tillader, men mén er det irkelig nødvendigt med tre tråde ?

 • Svar
  Irene
  3. marts 2013 at 11:25

  Kan man gøre noget ved fælderiet? Jeg har lige strikket den allerdejligste bløde lækre Chaleur af Julie Hoover. Har brugt 2 tråde højlandsuld og 1 tråd af den dejlige alpaca. Jeg skal nærmest have fnugrullen med i en snor om halsen, så jeg kan gøre rent efter mig, hvor jeg nu har siddet ;-). For ikke at tale om den bluse jeg har på indenunder eller de næste 2 maskinfulde tøj jeg vaskede efter Chaleur :-)) Har du nogen erfaringer med det? :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   3. marts 2013 at 11:42

   Det der med fælderiet er vist temmelig symptomatisk for Alpaca, så der har jeg vist ingen smarte løsninger. Min erfaring er, at den slags må man leve med – på samme måde, som med angora – hvis man vil have blødheden.

   Alpaca-fibre er utrolig glatte og derfor har de altså også en evne til at arbejde sig ud af garn og det er blandt andet derfor, jeg aldrig ville strikke i ren alpaca til en hverdagsting, fordi den alt for hurtig ville blive tyndslidt på udsatte steder. Jeg blander med uld, men omkring fælderiet er jeg vist desværre ikke så klog og kan ikke andre løsninger end fnug-rullen, Irene ;-)

 • Svar
  Sole
  10. februar 2013 at 19:10

  Den er fanme flot…. den maatte ogsaa godt finde vej til mine strikke pinde!!!

 • Svar
  frksnupp
  10. februar 2013 at 12:39

  Flott Relief!

 • Svar
  Kirsten Hansen
  10. februar 2013 at 09:32

  Hold dog hvor er det et flot stykke arbejde og godt gået!!!

 • Svar
  Gitte Kolling Klitgaard
  10. februar 2013 at 08:59

  Det kan jeg godt forstå, for den er super smuk i alt sin enkelthed og med den garn sammensætning må den være fantastisk blød.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:53

   Den er blød som smør, Gitte – og lidt tung, for det er Alpaca jo :-)

 • Svar
  Jane
  9. februar 2013 at 23:44

  Den er ualmindelig smuk. Så den også hos Charlotte og er forelsket. Mit rullesten i skabet kalder på mig. Der må skaffes opskrift. Gråt bliver ALDRIG kedeligt. 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:53

   Det gør det bare ikke, Jane! Jeg kommer til at voldbruge den ;-)

 • Svar
  Fuglemamma
  9. februar 2013 at 23:19

  Så ualminnelig flott den var, i all sin enkelthet!

 • Svar
  Camilla
  9. februar 2013 at 21:46

  Ja ja ja, lige netop sådan der ser en yndlingscardigan ud. Jeg er vild med den. 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:52

   Det gør den nemlig, Camilla. Jeg er sikker på, at jeg bliver glad for den :-)

 • Svar
  Britt
  9. februar 2013 at 20:24

  Hvor er den bare flot. Det dæmpede farvevalg er helt vildt flot til mønstret

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:51

   Jeg er også vild med den, Britt – og gråt er lige mig ;-)

 • Svar
  Yt
  9. februar 2013 at 20:06

  Sikke en smuksak.
  Den kommer du da til at slide helt op.
   
  yt

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:51

   Det satser jeg på, Yt :-)

 • Svar
  Sidsel
  9. februar 2013 at 18:46

  Kæft, den er blevet lækker. Fede knapper!!! Godt du blev færdig. Mener du 2 tråde alpaka? For jeg går snart igang meeren grøn/syrlig/gul. :-) 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:50

   Vel er den, Sidsel og ja, jeg mener to tråde Alpaca også, men det er altså ikke nødvendigt :-)

 • Svar
  Anne Marie
  9. februar 2013 at 18:37

  Hejsen er smuk og det er en af de trøjer som er på min liste over ting jeg gerne vil eje og strikke…. Jeg mangler den ene tråd af det som skal i så den er der næsten….. Måske jeg skulle kopier dit garnvald da min den ene tråd i forvejen er den rullesten uld. 
   
  Have en forsat god lørdag.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:50

   Du kan roligt strikke den, Anne Marie, for det er en vinder :-)

 • Svar
  Pernille
  9. februar 2013 at 18:04

  Det er lækkert, når resultatet bare bliver perfekt :)

 • Svar
  Hobbitten
  9. februar 2013 at 15:58

  Hvor er den smuk. Mon ikke det er en tråd er hver?

 • Svar
  Gitte
  9. februar 2013 at 15:55

  Smuk, smuk, smuk :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:48

   Jeg tror også, at jeg bliver glad for den :-)

 • Svar
  Helle
  9. februar 2013 at 15:51

  Den ser rigtig hyggelig ud og lige til at flytte ind i. 
  Jeg talte med din mand igår, jeg glæder mig til at cotton indigo garn kommer på lager så skal jeg også i gang med en ny trøje 
  hyg dig i din skønne trøje 
  kh Helle

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. februar 2013 at 10:47

   Tak Helle og jeg håber, at du snart får garn mellem hænderne også :-)

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  9. februar 2013 at 15:25

  Herfra min skærm ser den særdeles dejlig ud, din hverdagssmukkert… Og garnblandingen er jo helt i top lækkerhedsmæssigt… 
  Tillykke med at du holdt ud:)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   9. februar 2013 at 15:30

   Tak Ulla, jeg er glad for, at jeg gjorde :-)

 • Svar
  Tora
  9. februar 2013 at 15:15

  Den ble ualminnelig lekker! Jeg har prøvd Annes variant, og det er virkelig noe med den modellen. Lett å bære, gjør ikke så mye av seg, gir bare det der lille, ubestemmelige ekstra som er akkurat som det skal være. Godt du holdt ut!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   9. februar 2013 at 15:30

   Ja, godt jeg holdt ud, Tora :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)