Udspænding eller hvordan min krop bare slet ikke er samarbejdsvillig når det kommer til den slags

Dagen er startet langsomt med små praktiske gøremål; en musefælde, der skulle tømmes, en hund, der skulle luftes og en opvaskemaskine, der skulle tømmes og fyldes igen. Bagefter var det tid til at hæfte ender og skylle op. Til sidst kom arbejdet med at spænde op til tørring og ærlig talt, så er det ikke min yndlingsbeskæftigelse.

Snowflake

Snowflake fra Brooklyn Tweed. Du kan faktisk ane det halve snefnug, der er alt, hvad der optræder af den slags på tørklædet/sjalet.

I dag drillede det, så jeg nær opgav. Måske var det garnvalget i kombination med mit sisaltæppe. Det er strikket i to tråde Blackhill Superfine Alpaca. Tæppet plejer at fungere optimalt til opspænding, fordi materialet arbejder sammen med mig om at finde en fast, smuk form på strik. Tingene kan ikke flyttes sig, når de lægges på tæppet, men i dag gjorde det bare arbejdet med Snowflake til en frustrerende oplevelse.

Snowflake

Til sidst lykkedes det. Nu mangler vi bare, at jeg finder den gamle form igen, for lige nu gør både ryg og knæ ondt efter en times tid på gulvet. Jeg tror resultatet bliver det hele værd. Det bliver let som et snefnug, det smukke Snowflake.

Relaterede skriv

19 kommentarer

 • Svar
  TrineØC
  22. februar 2013 at 08:24

  Hvor er det blevet flot! 

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  21. februar 2013 at 21:04

  Måske er du bare meget, meget bedre til det, end jeg var. Resultatet er überlækkert, så du kan rolig lide for det ;-)

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  21. februar 2013 at 19:41

  Åh hvor jeg ikke glæder mig til den poces efter at have hørt om dine kvaler.. Jeg mangler stadig en 20 -30 cm, alt efter hvor langt garnet strækker… Sløve mig;)
  Jeg er sikker på at valget af garn til lige netop det tørklæde er et pletskud… Vi skal bare lige lide lidt før resultatet viser sig:) 
   

 • Svar
  Sole
  21. februar 2013 at 19:26

  HADER at blokke strikkeriet….. derfor har jeg ogsaa et laaaaaangt sjal liggende, som har vaeret faerdigt i snart 4 uger!!! Snowflake ser laekkert ud, bloedt og varmt og ikke for vamset!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 21:03

   Jeg forstår godt, at det stadig bare ligger… og venter ;-)

 • Svar
  Gitte
  21. februar 2013 at 15:37

  Ser flot ud – overvejer selv at gå igang. Har ikke den store erfaring med opspænding, så novicen tænker om man så skal gøre den lidt besværlige øvelse hver gang man vasker strikketøjet eller om det mon holder faconen..?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 18:51

   Det er ofte sådan, at strik jo tørres liggende og så bliver det jo lige lagt i facon, inden det får lov til at tørre på egen hånd, Gitte :-)

 • Svar
  Marianne
  21. februar 2013 at 15:26

  Uhmm hvor ser det let luftigt og lækkert ud. 
  Kan da godt forstå hverken det ene eller det andet af dig kan holde den arbejdstiling ud :( – men vi må jo lide for skønheden og ikke kun vores egen ! ;0))

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 18:50

   Vi må lide, Marianne… så det gjorde jeg så ;-)

   Det var resultatet værd :-)

 • Svar
  Annemette
  21. februar 2013 at 14:52

   
  Mums det er laekkert! Det ser rigtig blödt og luftigt ud – glaeder mig til at se det pä :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 18:49

   Det er blevet så helt utroligt lækkert. Ustyrlig blødt og let. Jeg vil bo i det! :-)

 • Svar
  Peter
  21. februar 2013 at 14:05

  Liselotte – hvad nu hvis du havde en oversized opslagstavle med hessian, som så kunne smækkes op på spisebordet ( eller andet arbejdsbord ) ?

  mvh peter ( der ikke kan lade være med at lege mr fixit ;-) )

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 18:49

   Fin idé, Peter, men det er faktisk akkurat sådan mit sisal-gulvtæppe fungerer. I dag drillede det vist bare :-)

 • Svar
  Nina
  21. februar 2013 at 12:01

  Hej Liselotte.
  Tillykke med det færdige resultat.
  Et lille tip – Når jeg spænder op lægger jeg først et lagen på gulvtæppet, det forhindrer at tæppet interagerer med mit strikketøj, samt eventuelle løse hunde hår  i at vandre op i strikketøjet. Rigtig god dag til dig. 
  Hilsen Nina

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 12:54

   Tak for tippet, Nina, men det er jo netop samarbejdet med gulvtæppet, jeg normalt profiterer af og derfor elsker. I dag drillede det hele bare og måske et lagen havde hjulpet, men jeg er faktisk ikke sikker. Jeg tror bare, at det handler om det lette og luftige, som skulle tæmmes en smule ;-)

 • Svar
  My
  21. februar 2013 at 11:38

  Neeej allerede færdig med det.  You’r damn Quick . Du bliver for lækker:-) 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 11:39

   Det skal nok gøre gavn og lækker? Mig? Så skal det vist trækkes op over hovedet, My ;-)

 • Svar
  Moster Tulle
  21. februar 2013 at 11:37

  Hvor er det smukt – både farven og letheden, som man tydeligt fornemmer

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. februar 2013 at 11:38

   Det skal nok ende lykkeligt, tror jeg :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)