Loading...
X

Udspænding eller hvordan min krop bare slet ikke er samarbejdsvillig når det kommer til den slags

Dagen er startet langsomt med små praktiske gøremål; en musefælde, der skulle tømmes, en hund, der skulle luftes og en opvaskemaskine, der skulle tømmes og fyldes igen. Bagefter var det tid til at hæfte ender og skylle op. Til sidst kom arbejdet med at spænde op til tørring og ærlig talt, så er det ikke min yndlingsbeskæftigelse.

Snowflake

Snowflake fra Brooklyn Tweed. Du kan faktisk ane det halve snefnug, der er alt, hvad der optræder af den slags på tørklædet/sjalet.

I dag drillede det, så jeg nær opgav. Måske var det garnvalget i kombination med mit sisaltæppe. Det er strikket i to tråde Blackhill Superfine Alpaca. Tæppet plejer at fungere optimalt til opspænding, fordi materialet arbejder sammen med mig om at finde en fast, smuk form på strik. Tingene kan ikke flyttes sig, når de lægges på tæppet, men i dag gjorde det bare arbejdet med Snowflake til en frustrerende oplevelse.

Snowflake

Til sidst lykkedes det. Nu mangler vi bare, at jeg finder den gamle form igen, for lige nu gør både ryg og knæ ondt efter en times tid på gulvet. Jeg tror resultatet bliver det hele værd. Det bliver let som et snefnug, det smukke Snowflake.

19 kommentarer til “Udspænding eller hvordan min krop bare slet ikke er samarbejdsvillig når det kommer til den slags
 1. Nina

  Hej Liselotte.
  Tillykke med det færdige resultat.
  Et lille tip – Når jeg spænder op lægger jeg først et lagen på gulvtæppet, det forhindrer at tæppet interagerer med mit strikketøj, samt eventuelle løse hunde hår  i at vandre op i strikketøjet. Rigtig god dag til dig. 
  Hilsen Nina

   
  Svar
  1. Liselotte

   Tak for tippet, Nina, men det er jo netop samarbejdet med gulvtæppet, jeg normalt profiterer af og derfor elsker. I dag drillede det hele bare og måske et lagen havde hjulpet, men jeg er faktisk ikke sikker. Jeg tror bare, at det handler om det lette og luftige, som skulle tæmmes en smule ;-)

    
   Svar
 2. Peter

  Liselotte – hvad nu hvis du havde en oversized opslagstavle med hessian, som så kunne smækkes op på spisebordet ( eller andet arbejdsbord ) ?

  mvh peter ( der ikke kan lade være med at lege mr fixit ;-) )

   
  Svar
 3. Marianne

  Uhmm hvor ser det let luftigt og lækkert ud. 
  Kan da godt forstå hverken det ene eller det andet af dig kan holde den arbejdstiling ud :( – men vi må jo lide for skønheden og ikke kun vores egen ! ;0))

   
  Svar
 4. Gitte

  Ser flot ud – overvejer selv at gå igang. Har ikke den store erfaring med opspænding, så novicen tænker om man så skal gøre den lidt besværlige øvelse hver gang man vasker strikketøjet eller om det mon holder faconen..?

   
  Svar
 5. Sole

  HADER at blokke strikkeriet….. derfor har jeg ogsaa et laaaaaangt sjal liggende, som har vaeret faerdigt i snart 4 uger!!! Snowflake ser laekkert ud, bloedt og varmt og ikke for vamset!!

   
  Svar
 6. Ulla Røjkjær

  Åh hvor jeg ikke glæder mig til den poces efter at have hørt om dine kvaler.. Jeg mangler stadig en 20 -30 cm, alt efter hvor langt garnet strækker… Sløve mig;)
  Jeg er sikker på at valget af garn til lige netop det tørklæde er et pletskud… Vi skal bare lige lide lidt før resultatet viser sig:) 
   

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)