26

Snowdrop eller hvordan renæssance kan være på sin plads, når den helt rigtige farve kommer forbi

Blåt er flot var engang mit motto. Jeg gik altid med blåt. Blåt i alle afskygninger. Jeg elskede blåt. Blå var klart min yndlingsfarve.

Det er skiftet. Jeg er en vendekåbe, så i dag vælger jeg grønt, men jeg elsker nu stadig blå. Blå i mange afskygninger. Babyblå, klar blå og havblå. Mørkeblå, dueblå og turkisblå. Blå, blå og atter blå og ikke mindst den klare, påtrængende blå, er jeg vild med.

Kenneth havde for nogle uger siden Blackhill Højlandsuld på hylderne i den smukkeste, blå nuance. Blå hedder den. Selvfølgelig.

Jeg tog dengang nogle nøgler til lageret og der har de så ligget og pyntet til forleden. Nu skulle det nemlig være. Jeg trængte til et lille, hurtigt strikketøj, som kunne tilfredsstille min lyst til at blive færdig i en fart. Det skulle nok være småt, men det skulle også være anvendeligt og det skulle ikke være til et barn eller en baby. Det skulle være til en voksen. Måske til Oline. Jagten på en idé og siden opskrift gik ind.

Blå

Den smukke blå skulle forvandles. Jeg vidste godt, at jeg ikke selv ville komme i noget i den farve, men det skulle nu ikke afholde mig fra at synes, at en anden så skulle. Jeg ville gerne strikke med en tråd af den smukke og bløde Blackhill Kid Mohair Silk. Det er en kombination, jeg aldrig bliver træt af. Fnuglette resultater, som varmer på den helt rigtige og meget luksuriøse måde.

Snowdrop

Resultatet af jagten på en idé til farven blev en gammel model af Isager; Snowdrop.

Fakta:

Model: Snowdrop af Isager

Garn: En tråd Blackhill Højlandsuld i farven Blå og en tråd Blackhill Kid Mohair Silk i farve 14.

Pind:  4 & 6 – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Snowdrop

Garnforbrug: I alt 107 gram fordelt på 63 gram uld og 44 gram mohair .

Pris ialt: 83 kroner

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg elsker det bløde og fnuglette udtryk der fremkommer ved brugen af Blackhill Kid Mohair Silk. Jeg synes, at man får så meget luksus, når man smider sådan en følgetråd med en almindelig uld, så det er en af mine foretrukne kvaliteter og jeg har planer om, at jeg vil strikke en cardigan i præcis den blanding. Jeg er sikker på, at den ville blive en yndling.

Ravelry: Du kan selvfølgelig se mange flere billeder lige her!

PS – Farven i Blackhill Højlandsuld er ikke på hylderne inde ved siden af lige nu, men den er på vej og ankommer snart og ellers er der jo et hav af andre smukke farver, som også vil egne sig fortrinligt. Lilla, orange eller syregrøn er bare nogle af de farver, der frister mig til at strikke endnu en :-)

You Might Also Like

26 Comments

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  11. marts 2013 at 12:57

  Den er en meget fin model. Den ser ualmindelig lækker-vamset blød ud. Nok til en slank model:-)) Jeg har også opbrugt min kvote for kobolt. Havde ridestøvler i den farve og en hjemmetstrikket “børste-uld” trøje. Altså man strikker trøjen op på pænt tykke pinde, herefter en ordentlig tur med hårbørsten:-)) Jeg havde også en i pink:-))
   

 • Avatar
  Reply
  Lene
  10. marts 2013 at 22:19

  Jeg er vild med den blå farve og drømmer om at strikke i blåt, når den er tilbage på hylderne :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2013 at 10:13

   Den er her snart, så bare vær beredt, Lene ;-)

   • Avatar
    Reply
    Lotte
    11. marts 2013 at 11:21

    Så er bogen bestilt, jubi.

 • Avatar
  Reply
  lis
  10. marts 2013 at 18:10

  uha hvor ser den lkker ud ….
  desværre må jeg igen igen bare drømme om en opskrift … ski trist jeg ikke kan få den her i Italien og har snakket med bibloteket de tager ikke danske børger hjem ….. så må bare nyde din skønne blå bluse og håbe jeg en dag kommer til DK og kan låne bogen
  god søndag
  hilsen Lis

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2013 at 10:12

   Du må lave en liste over opskrifter til når du kommer til Danmark næste gang, Lis :-)

 • Avatar
  Reply
  unikarina
  10. marts 2013 at 17:15

  Min kvote af koboltblå blev brugt tilbage i 80’erne. Jeg synes, at der er mange smukke blå nuancer, men jeg kommer aldrig til at tage et stykke koboltblå på igen.  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2013 at 10:11

   Ja, nogen af os er ligesom brugt op på den koboltblå, men godt vi er forskellige, Karina :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. marts 2013 at 14:42

  Isager-opskrifter sælges altid kun med garn, så det slipper I vist ikke for, men opskriften kan vist købes her :-)

  • Avatar
   Reply
   Lotte
   10. marts 2013 at 16:04

   Tak for det Marianne, går straks hen i morgen på biblioteket for at se om de har bogen. Liselotte jeg har prøvet at bestille  med garn, men der sker ikke noget, tror det er en gammel side . 

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  10. marts 2013 at 14:40

  Hvor er den blevet flot tænker at man i denne kolde tid kunne bruge den med en stram tshirt under. 

 • Avatar
  Reply
  didde
  10. marts 2013 at 14:28

  Jeg har kun fundet den som strikke kit ved design værkstedet i Aalborg. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2013 at 10:10

   Men har de den? Den kan nemlig kun fås som strikke-kit, ligesom alle Isagers andre opskrifter. Det er mig ubegribeligt, at de ikke laver enkeltopskrifter til download, for der ligger altså en kæmpestor forretning lige der. Måske de ikke har fået øje på den endnu og det er ærgerligt, for jeg er sikker på, at de ville kunne forøge salget.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  10. marts 2013 at 14:23

  Hvor er den smuk Liselotte, skal også i gang :)
  blandingen af garner har jeg brugt en gang før og den er så blød og lækker :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. marts 2013 at 10:08

   Ja, det er altså en forrygende dejlig blanding :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  10. marts 2013 at 13:49

  Hej, jeg leder også med lys og lygte efter denne flotte vest snowdrops. Ingen ved hvor man kan få opskriften, men menige strikker den ?? Øv håber der en der lige ved det ☺. Fortsat god søndag 

  • Avatar
   Reply
   Marianne
   10. marts 2013 at 14:22

   JegJeg har lånt en bog på biblioteket .
   bogen er Strikketøj af Helga Isager , Forlaget Klematis. I den bog er en kjole,  ” kjole med perlebesat bærestykke” det er samme mønster som Snowdrop – d det er en topdown regulerer man ko bare længden. Snowdrop er også uden perler :) – men det bestemmer man jo selv :)
    

 • Avatar
  Reply
  Dorte Larsen
  10. marts 2013 at 13:12

  Hvor er det en herlig farve og et dejligt mønster. Lige et mønster der ville passe til mine teenage tøser. Jeg har dog lidt svært ved at finde ud af, hvor man kan købe mønsteret. Det kan ikke købes direkte på Ravelry (så vidt jeg kan se) og hos Amimono ender jeg også i en blindgyde. Er det evt fra en bog man kan købe?

  VH Dorte Larsen.
  PS: Glæder mig til den blå igen er på hylderne, jeg er helt pjattet med den.

  • Avatar
   Reply
   Marianne
   10. marts 2013 at 14:24

   Se under næste kommentar :k)

 • Avatar
  Reply
  Dorte
  10. marts 2013 at 13:07

  Hvor er den smuk – både model og farve :)

 • Avatar
  Reply
  Anette
  10. marts 2013 at 12:43

  Fantastisk farve – og lækkert strik i det hele taget!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2013 at 13:06

   Tak Anette – og ja, det er en smuk, lille vest :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  10. marts 2013 at 12:24

  Jeg er også fuld af glæde og fryd når jeg blander de to garner…
  Håber din blå får et godt hjem hos én der værdsætter Unikastrik…
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2013 at 13:05

   Ja, de kan altså noget sammen :-)

   Jeg håber også, at den lander smukt et sted :-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  10. marts 2013 at 11:47

  Ih, hvor er den altså smuk !

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)