27

Grå Sommersky – en strik med hjem fra Dordogne

Det er måske ikke det mest oplagte at strikke uldtrøjer, når man sidder i tredive+ grader i Dordogne, men det var ikke desto mindre, hvad jeg gjorde. Jeg ville nemlig gerne have endnu en lille strik-cardigan, som den første Sommersky, jeg strikkede i forrige uge.

Denne skulle naturligvis være grå. Naturligvis …

lordag 057

Jeg prøvede at huske, hvad jeg havde gjort sidst. Alligevel ramte jeg mig selv i nakken med min dovenskab, for jeg havde jo ikke gidet skrive noget ned sidst. Det gik lige så godt, så jeg strikkede bare. Af sted gik det, så det måtte det så også bare denne gang.

Da jeg nåede til ærmerne, nåede jeg også til et kritisk punkt i garnbeholdningen. Faktisk var der nok ikke tilstrækkeligt med mohair, så hvad gør en rådvild. Jeg skrev til Kirsten og Lisette herhjemme, om de ville sende til mig. Det gjorde de.

lordag 059

Det tog omtrent en uge for garnet at ankomme og det gik kun med heldet som medspiller, for der var ingen husnumre på vores vej og for øvrigt heller ingen nøgle til postkassen. I stedet klistrede jeg en seddel på postkassen på bedste skraldefransk med besked om, at en pakke til mig, måtte smides i kassen til morgenbrødet, som stod udenfor hoveddøren.

Posten kom en morgen, hvor Kenneth og Lone alligevel var oppe på gårdspladsen. De fik udleveret pakken, men sedlen og mit skraldefransk havde posten ikke forstået en lyd af, så havde de ikke stået lige der, da hun ankom… ;-)

lordag 056

Jeg vovede det ene øje og vaskede den på uldprogrammet i en fremmed vaskemaskine. Den var lidt mere hårdhændet end min normalt er, men det gør ingenting. Den er blevet smuk, fin og lækker og den skal nok blive en af dem, jeg ender med at bruge flittigt.

Grå Sommersky

Fakta:

Opskrift: Grå Sommersky en strik af Liselotte Weller

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Kid Mohair Silk.

Pind:  3½ – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 207 gram efter vask og inklusive knapper. Jeg har ikke vejet på fordelingen af kvaliteterne.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Strikket rundt på rundpind og siden klippet op. Jeg vil anstrenge mig for at prøve at få lavet en opskrift. Snart.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

27 Comments

 • Avatar
  Reply
  Matilde
  2. februar 2015 at 13:57

  Hej Liselotte. Det er virkelig en superfin cardigan! Her du en opskrift på den?

 • Avatar
  Reply
  Syzette Lundegaard
  17. december 2013 at 17:05

  Hej Liselotte , først et stort tak for dine dejlige skriverier og inspration med alt det flotte strikketøj …. Jeg er blevet helt vild med din sommersky cardigan . Jeg har ledt som besat for at finde DIN opskrift med raglan , uden held . Kan du hjælpe mig ? så vil jeg blive så GLAD.    Mange julehilsner  Syzette fra Nivå                                                                                                                                                                                                                                                        

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. december 2013 at 17:07

   Kære Syzette, den er endnu ikke gjort færdig og jeg tør slet ikke sige noget om hvornår, desværre 

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  24. juli 2013 at 17:04

  HVor er den fantastisk. ! Intet mindre end… :-)
   

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. juli 2013 at 10:20

  Den er en vinder og jeg er helt vild med, at den er kort og let :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Katrine Lunden
  23. juli 2013 at 13:13

  Er vild med din sommersky. Super lækker. Og historien  om pakken var da ikke til at stå for. 
   

 • Avatar
  Reply
  Karin Brandt
  23. juli 2013 at 08:38

  Hej Liselotte
  Jeg har fulgt dig lidt på afstand i et halvt års tid, og er blevet helt afhængig af din skønne blog. Spændende at følge jeres projekt “Feddet” i haven og dit dejlige strik. En opskrift på at strikke rundt vil jeg se frem til, og Kenneths flotte garn. God arbejdslyst med maleriet.
  Karin, Ølstykke

 • Avatar
  Reply
  Majbritt Dam
  22. juli 2013 at 21:58

  Hvor er den bare smuk og så let :-) uuh hvor jeg håber der kommer en opskrift. Skønne ferie billeder du har vist.
  majbritt 

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Vissing
  22. juli 2013 at 15:55

  Kære jer, der spørger til hvordan man hækler kanter og klipper op.
  prøv at søg på Easy Peasy, her hos Liselotte, så er der et link til hvordan an gør.
  hej Liselotte, det gør vel ikke noget at jeg blander mig?     :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juli 2013 at 10:19

   Det er bare SÅ fint, at du gør det, Lisbeth :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne Sommer
  22. juli 2013 at 15:44

  Hej Liselotte, hvor er den fin. Har kigget tilbage i din blog, for at finde det link du havde, med hækle / klippe teknikken – uden dog at finde det – kunne du lokkes til at lægge linket på igen.
   
  Mange varme sommerhilser fra
  Marianne Sommer
   
   

 • Avatar
  Reply
  Helle
  22. juli 2013 at 15:38

  Hvor er den bare flot. Ville være super skønt med en opskrift. Du har flere gange skrevet at du strikker rundt og efterfølgende klipper op, den teknik kender jeg ikke, men er blevet nysgerrig på hvordan det fungerer. Måske du kunne give en detaljeret forklaring:-)?

 • Avatar
  Reply
  Jeanette hegaard
  22. juli 2013 at 13:20

  Den er eddermame fed!

 • Avatar
  Reply
  Michelle
  22. juli 2013 at 13:10

  Hvor er den fin, og grå (i alle nuancer) er altid et godt valg til strik:-)
  Og så oven i købet en cliffhanger om en mulig opskrift? Skøøøønt! Er især vild med detaljerne ved ærmeribben, og så er raglan altid et hit. Raglan = mindre sammensyning!

 • Avatar
  Reply
  Tina
  22. juli 2013 at 12:30

  Suk hvor er det dejligt du er tilbage og jeg har lagt garn klar til den opskrift!! 

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Vissing
  22. juli 2013 at 12:09

  Hvor er den fin.
  OG, hold da op hvor er du modig, at vaske en uldtrøje i en fremmed vaskemaskine. Det er godt nok sejt. 
  Men du kan jo også lynhurtigt strikke en ny, hvis du havde været uheldig. Du har jo prøvet det før :-)
  knus og velkommen hjem fra mig.

 • Avatar
  Reply
  marremorr
  22. juli 2013 at 11:54

  Åh, så vacker! Den ser verkligen skön och härlig ut att ha på sig.=0)

 • Avatar
  Reply
  Mona
  22. juli 2013 at 11:43

  Sikken en lækker grå sommersky, lige til at tage på, og svæve af sted med :-)

 • Avatar
  Reply
  Laura
  22. juli 2013 at 11:35

  Meget smuk. Du har efterhånden fået mig overbevist om at jeg skal lave en cardigan til mig selv med mohair. Har ellers været noget forbeholden overfor det langhårede look.

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  22. juli 2013 at 11:20

  Hvor er den flot, tidløs og klassisk. Det lyder dejligt med en opskrift…. Jeg har endnu ikke haft mod på at strikke rundt og efterfølgende klippe op, men tanken om at slippe for vrangmasker er meget fristende

 • Avatar
  Reply
  Malene
  22. juli 2013 at 11:01

  Heldigt at postbuddet ikke lavede en fri fortolkning som foreslog at hun da bare skulle snuppe brødet i  kassen ;-) Og dit strik er jo som sædvanlig to die for. Heldige dig som bare lige sender en brevdue til fjernlageret :-)

 • Avatar
  Reply
  Betina
  22. juli 2013 at 10:51

  Smukt stykke strik :)

 • Avatar
  Reply
  gittesp
  22. juli 2013 at 10:18

  Den ser skøn ud … og hyggeligt med historien om det franske postbud. God dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Laila
  22. juli 2013 at 10:12

  Hvor er den bare supper flot. Og ja ser meget anvendelig ud. Glæder mig til opskrift, så kommer den også på min liste. Er i gang med din dejlige nemme raglandbluse opskrift. : ) SKØNT

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. juli 2013 at 10:14

   Den er blevet rigtig fin og jeg er meget glad for den model. Den er let og lækker :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)