Nogen gange skal man forfølge det, man tror på og jeg tror på tid til at leve og tid til at være

Der sker store forandringer i vores liv lige nu. Hverdagslivet forandres. Drastisk. Heldigvis sker det med udgangspunkt i vores ønsker og det er en stor gave, at være så priviligeret, at man er i stand til at gøre så store forandringer, når de er tiltrængt.

Vi er slidte. Vi er trætte og vi trænger til at kunne slippe speederen eller i hvert fald bare kunne løfte foden lidt fra den. Vi er også glade, så det her er ikke nogen klagesang. Vi er utroligt glade og meget, meget taknemmelige for, at vores virkelighed ser ud, som den gør.

Kenneth har en forretning, som har lige akkurat den succes, som han fortjener. Jeg glædes hver eneste dag ved at se hans glæde. Hans arbejdsglæde. Hans store engagement og hans lyst til hele tiden at gøre tingene endnu bedre. Han har travlt. Jeg har travlt. Vi arbejder ind imellem side om side og det er vi gode til, men vi er nødt til at gøre det på tidspunkter, som ligger udenfor det, du kalder “normal arbejdstid” og det er ikke ideelt og vi vil så gerne forandre den del af vores liv sammen.

Fanget på Feddet

Jeg har taget orlov. Jeg har ikke sagt det højt ret mange steder, fordi det er skræmmende og utrygt og jeg er en kylling. Måske er det også fordi jeg er bange for, at jeg kommer til at savne alt for meget. Måske. Måske er det bare fordi, jeg ikke helt har forstået det, selvom det har været aftalt i mange uger efterhånden. Måske er det bare fordi, jeg er lidt skræmt, men jeg har taget orlov!

Jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke fortæller det, men faktum er jo, at jeg har taget orlov. Delvis orlov. En dag om ugen er jeg stadig at finde på kontoret ved Frederikstorv. Resten af tiden er jeg her. Lige her. Med god tid til at få styr på nogle af de ting, vi aldrig når, fordi det er vanskeligt at arbejde både ude og hjemme. Døgnets timer slår ikke til. Det vil I være flere, der allerede ved. Der er kun fireogtyve af dem. De forslår så lidt, når man har mange jern i ilden.

Jeg har taget orlov det næste halve år. Seks måneder. Jeg er så bange for, at tiden ikke rækker til alt det, jeg gerne vil nå. Det er tidligt at have det sådan, så jeg slår koldt vand i blodet og glæder mig bare rigtig meget til, at jeg skal være en lidt større del af den hverdag, der udspiller sig herhjemme. Jeg glæder mig til, at vi igen får tid til også at leve. Bare være til. Jeg er klar!

Relaterede skriv

34 kommentarer

 • Svar
  Dortheivalo
  1. august 2013 at 18:36

  Cool, fedt og du ønskes lykke til

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. august 2013 at 09:31

  Jeg fik ikke muligheden. Jeg tog den. Jeg trænger og vi trænger til, at jeg bruger mig selv på en anden måde. Jeg er så glad for, at vi er enige om at satse og prøve det af :-)

 • Svar
  Frau Putz
  1. august 2013 at 09:26

  Jeg kender godt følelsen af, at gøre noget “forbudt” – fra den gang jeg sagde mit arbejde op uden at have noget andet på hånden.  Uha!  Det er bare ikke noget “man” gør.  Men hvor var det rigtigt. Helt nede i maven rigtigt.  Jeg skulle faktisk have gjort det tidligere, før jeg blev så mentalt slidt, som jeg var, men det var stort og meget, meget skræmmende.
  Dit sporskifte sker under lidt mindre dramatiske former – med en enkelt tur på toget hver uge og en åben returbillet, som du kan vælge at bruge – eller ikke.  Jeg håber din orlov giver dig den ro du ønsker, og muligheden for at prøve de nye muligheder af.
   
  Og må vi så få noget Madeline Tosh garn på hylderne til Garnudsalgs-priser. Det skidt er jo så lækkert, at det ender med at ruinere mig   ;o)   Det må du da have tid til at overtale Kenneth til   ;o)
   
  KH  Karina
   
   

 • Svar
  Bettina Markussen
  1. august 2013 at 08:28

  Morgen,
  Det lyder da rigtig spændende, og jeg glæder mig til at høre mere :o)
  Jeg kan sagtens følge dig – det kan være rigtig skræmmende at stå overfor noget nyt og helt / delvist ukendt.
  Hvis jeg fik samme mulighed, så håber jeg, at jeg er ligeså modig som dig :o)
  Mh,
  Bettina

 • Svar
  marremorr
  1. august 2013 at 08:19

  Ett sånt klokt beslut! Jag önskar dig allt gott och att du får göra det du vill göra och njuta så mycket som du bara kan! Kram!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. august 2013 at 07:11

  Tak for alle jeres fine tilkendegivelser. Jeg glæder mig meget til at tage hul på det næste halve år og jeg er sikker på, at det bliver en gevinst for os :-)

 • Svar
  Pia
  1. august 2013 at 06:05

  Tillykke med det. Jeg synes det er helt fantastisk! 

 • Svar
  Lene
  1. august 2013 at 06:03

  Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en gevinst for både dig og Kenneth, tillykke med beslutningen, jeg glæder mig til at følge dig i dit nye job :-)

 • Svar
  Sidsel
  1. august 2013 at 02:12

  Kæreste dig. Du/ I gør det rigtige. Lyt efter jeres følelser. I har god grund til at være stolte over det I har bygget op! Og jeg ved, at det er hårdt arbejde! Det er jo ikke ‘bare’ at vinde garn op og sende ud. Der er regnskaber, lønninger, planlægning. Lagerplads, osv… Så jeg tror, at du har truffet den rigtige beslutning!!! 

 • Svar
  Charlotte
  31. juli 2013 at 23:41

  Jeg bliver så glad helt ind i sjælen, når jeg læser om din orlov. Jeg kender dig ikke – kun fra din blog som jeg har fulgt noget tid – men det glæder mig, når andre også trækker stikket ud af hverdagsstressen. Geare ned og prøve at være i hverdagen igen.
  At turde er at miste fodfæste en tid, ikke at turde er at miste sig selv. Jeg håber, at du efter 6 mdr har nået det du gerne vil – eller i hvert fald en del af det ;-)

 • Svar
  Pernille
  31. juli 2013 at 23:11

  Jeg synes det lyder helt rigtigt :)

 • Svar
  Nola
  31. juli 2013 at 22:04

  Hjertelig tillykke med en beslutning som er helt rigtig – og modigt taget :-)

 • Svar
  Ditte
  31. juli 2013 at 21:51

  Hej jeg vil bare sige at det er en fornøjelse at læse din blog hver dag. Det er smadderhyggeligt at dykke ned i din verden og nyde godt af dine tanker.. du er med til at minde mig om at gribe nuet og det er da ikke så dårligt, hva! :) Tak for det og god aften..

 • Svar
  Pia C.
  31. juli 2013 at 19:58

  Tillykke. Tog selv en lignende beslutning for snart 10 år siden, og har ikke fortrudt en eneste gang. Forstår godt usikkerheden, kan det bære, kan jeg undvære mine kolleger? Jeg er sikker på at du bliver glad for din beslutning, og jeg er sikker på at “chefen” glæder sig. Nyd det.
   

 • Svar
  Lærlingen
  31. juli 2013 at 19:33

  TILLYKKE! Meget misundelig – på den gode måde :-) Også selv om det “bare” bliver andet arbejde du skal lave – altså det sjove…
  Har valgt et år uden ferie. Manden sadler om. Og nu hvor alle andre har ferie, er det svært ikke at syntes man trænger :-)
  KNUS

 • Svar
  Lene L N fra Tyskland
  31. juli 2013 at 19:22

  Jubi! Jeg ville önske det var mig. Nyd den nye maade at väre hjemme paa :-) Det skal nok blive rigtig godt!

 • Svar
  Jette
  31. juli 2013 at 18:59

  Har simpelthen så svært ved at forstå den angst for at slippe det nærmest hellige arbejds/ lønmodtagerliv…

 • Svar
  Betina
  31. juli 2013 at 18:49

  “At vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik – ikke at vove er at miste sig selv”
  Ønsker alt det bedste til dig og dine :)
   

 • Svar
  Anette
  31. juli 2013 at 18:49

  Held og lykke med at lande på benene i din nye hverdag – jeg er sikker på det bliver godt.

 • Svar
  Connie
  31. juli 2013 at 18:38

  Det er meget meget vigtigt, at man forfølger sine drømme og mål … tingene kan bare ikke gøres om! Og selvom det er skræmmende og alt muligt, at have taget orlov et halvt år … så er det halve år sikkert givet rigtig godt ud set fra det store perspektiv :-)  … alt er muligt hvis vi tør :-)  … det værste må være, den dag man sidder på plejehjemmet og tænkte “Hvorfor pokker gjorde jeg det ikke!” … Du og din familie vil helt sikkert være taknemmelige for denne her beslutning, så GOD ORLOV :-)
  http://www.larsenringsted.blogspot.com
   

 • Svar
  Gitte K
  31. juli 2013 at 18:30

  Tillykke med beslutningen, kan godt forstå at det har været svært måske at tager beslutningen, især når man er glad for det man har og måske ikke helt ved hvad det nye kommer til at bringe. Jeg ønsker dig alt mulig god vind og glæder mig til at se hvad din nye arbejdsplads bringer af opgaver og udfordringer.

 • Svar
  Kirsten b
  31. juli 2013 at 18:23

  Og vi glæder os til at arbejde sammen med dig hver dag. 

 • Svar
  Fríða
  31. juli 2013 at 17:54

  til lykke! sikke dog en dejlig nyhed, jeg er helt sikker på du kommer at nyde det, og alle de andre også. bliver så glad når jeg hörer om folk der vover satse på det de selv vil og drömmer om. glæder mig til at fölge med i dit “nye liv”.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  kirsten pauli
  31. juli 2013 at 17:16

  William Allen White wrote:
   
  I am not afraid of tomorrow,
  for i have seen yesterday..
  and I love today..
  all the best to you and yours. 

 • Svar
  Anita Schalburg
  31. juli 2013 at 17:15

  Tillykke med orloven – håber den bliver alt hvad du/I drømmer om.
  kh Anita

 • Svar
  Mia Folkmann
  31. juli 2013 at 17:05

  Det lyder som en rigtig god plan! Og du er heldig, at du kan tage orlov og prøve det af, inden du måske beslutter dig 100%. Det gælder om at nyde det, mens man kan (det behøver jeg vist ikke at fortælle dig), og du kan tro, at jeg også har den slags i tankerne. Her hos os har vi besluttet os for, at vi vil være økonomisk fri i videst muligt omfang inden ret længe… så der kommer også til at ske nye ting. :-)

 • Svar
  Vibeke Kruse
  31. juli 2013 at 16:52

  Lyder rigtig dejligt! (-: Held og lykke til jer begge to. Glad hilsen Vibeke (-:

 • Svar
  Bettina
  31. juli 2013 at 16:43

  Altså, nu er jeg jo lige begyndt på arbejde igen, efter orlov til pasning af mit barn, som har/har haft det svært. Jeg er utrolig vanvittig glad for at være tilbage på arbejde (på halv tid). Jeg var, før orloven, ikke klar over at mit arbejde var så stor en del af den jeg er! Jeg har altid sagt, at man ikke ér sit arbejde, men for pokker, at få lov at være produktiv og at få brugt hjernen, at være en del af noget ( som ikke kræver noget følelsesmæssigt), det er slet ikke “kun” det sociale, det er også det at “blive brugt”.
  Jeg bliver sikkert ikke populær på at sige det, men mit arbejde er faktisk mit frirum. – jeg kunne ALDRIG ønske mig et andet barn, men pyha, engang imellem….
  Når orloven, som din, er selvvalgt for at lave luft og frihed og for at arbejde side om side med sin elskede, ja så er det jo straks en anden sag.. jeg håber og tror at det bliver fantastisk (Kenneth er jo så tålmodig! ;-)) – og hvem ved, måske vil du slet ikke tilbage på pinden, måske bliver det begyndelsen på en ny og dejlig tid for dig og din familie. :-)

 • Svar
  Vedis
  31. juli 2013 at 16:16

  Tillykke, heldige du! jeg kan godt unde dig mange deilige dager ved siden af din mand og hans hjælpere, undrede mig faktisk tit over at du nænnede at forlade garnhimmelriget hver arbejdsdagsmorgen. Og jeg synes at det er godt at du allerede föler savn for dit job for så har du stået af i tide. Det med at arbejde én dag i ugen er også en dejlig og fornuftig blanding, jeg er selv hjemmegående på sjette måned pga sygdom og den forbindelse jeg stadigvæk har med mine kollegaer i enkelte opgaver er utrolig meget værd.
  Varme hilsener,
  Vedis

 • Svar
  Hanne B
  31. juli 2013 at 16:06

  hvor er er det en flot beslutning i har tage håber i kommer til at nyde det alle sammen .
   

 • Svar
  Fisker & Fernández
  31. juli 2013 at 15:50

  Tillykke med din beslutning og jeres nye hverdag, det bliver fantastisk at komme i gang med den sådan for alvor :-)
  Når min barsel udløber om 14 dage, har jeg også taget orlov – et helt år! Ellers hænger det bare ikke sammen. Jeg glæder mig til, at kunne være der 100% for Sara og Viktor, og ikke mindst for mig selv. Men du har ret, det er en smule skræmmende at sige det højt ;-)

 • Svar
  Inger Laursen
  31. juli 2013 at 15:49

  Hvor er det en super beslutning, du har taget. Vi lever jo desværre kun en gang, og der er ingen fortrydelsesret………så nyd din orlov i fulde drag, det er vigtigt at satse på sig selv og sine behov…….og gad vide, om ikke dette osse kommer gemalen til gode. Fortsat go sommer i jeres fantastiske garnverden.
  Varme hilsner
  Inger

 • Svar
  gittesp
  31. juli 2013 at 15:48

  Jamen, det da fantastisk at I har den mulighed.
  Carpe diem… og det gør I jo…. kan godt forstå at det må være både skræmmende og spændende på en og samme gang…. glæder mig til at følge med og høre mere om hvor skønt livet er i Gug… Held og lykke herfra :-)

 • Svar
  Ellen
  31. juli 2013 at 15:38

  Held og lykke med orloven- og skønt at du stadig skal på dit andet arbejde en dag om ugen- så kan du alligevel følge med der! Hvis I kan få Kenneths forretning til at løbe rundt og stadig holde fyraften inden sengetid ville det jo bare være win win, især hvis din del bliver opgaver du godt kan lide. Så jeg krydser fingre for at det kan passe sammen for jer alle! Og så hepper jeg altså gevaldigt på at I engang får noget “laksefarvet” koral agtigt uld på hylderne- det går så godt til alt det grå ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)