19

Når man bliver så træt at pindene næsten står stille, kan det sagtens være godt for noget …

I går var Store Pakkedag inde hos Garnudsalg. Vi stod op og pakkede i mange flere timer, end jeg har lyst til at tænke på. Til gengæld nåede vi usandsynligt mange pakker og tilfredsstillelsen var stor, da vi endelig fløjtede til fyraften og forlod garnhimlen.

Jeg var træt. Jeg var faktisk så træt, at jeg overgav mig til min svagt dårlige samvittighed – noget jeg ellers ikke beskæftiger mig med – og endte med at have argumenteret så grundigt for en herresweater til Kenneth, at jeg slog op til Timberline. Det er den smukkeste, klassiske herrecardigan og jeg er vild med den. Til alt held ved jeg, at også manden i mit liv kan lide den, for ellers kunne arbejdet nemt ende med at være spildt.

Som jeg sagde, var jeg træt. Jeg nåede cirka 10 centimeter på et ærme. På en hel aften!

Timberline

Timberline i Blackhill Højlandsuld & Blackhill Cashmere Lammeuld i farven Rullesten.

Det ligner altså slet ikke mig at strikke i det tempo. Det ligner mig heller ikke at lave strikkeprøve inden eller ligefrem at nyde, at det går langsomt, men jeg øver mig grundigt i at være langsom og procesorienteret og det ser altså ud til at lykkes med det her beskedne resultat. Træthed var en væsentlig årsag til tempoet. Gevinsten var, at jeg var til stede i al min langsommelighed. Skidt er også godt. Ringhjørnet er afgørende for opfattelsen af virkeligheden og nogen dage ville det irritere mig, at jeg var så træt, men i går så jeg det som en hjælp. Langsomt er godt, er mit nye mantra. Bare jeg ikke går helt i stå ;-)

Smukt er det. Det rummer potentiale. Det er det vigtigste.

You Might Also Like

19 Comments

 • Avatar
  Reply
  Bente
  21. august 2013 at 12:06

  Total smuk sweater – og flot farve, du strikke i
   

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. august 2013 at 09:19

  Den cardigan bliver bare FED, men det går langsomt… og jeg øver mig i at nyde det :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  21. august 2013 at 08:37

  Det lyder som et stort stykke arbejde. Hvor er du sej! 

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  21. august 2013 at 07:54

  Liselotte gå helt i stå! Det er der vist ingen risiko for… :-) Det tør jeg godt postulere – uden at kende dig rigtig godt… 
  Må onsdag blive i lige det tilpas rigtige tempo – og fyldt med sol og gode grin!

 • Avatar
  Reply
  Sille Brams
  21. august 2013 at 04:35

  Hejsa eller rettere go’morn! Jeg følger dagligt din dejlige blog og Tak for den(O; Din blog og din tilgang til livet er meget lærerig for mig og din tilgang til f.eks. sorg og træthed tager jeg med mig. Det er så dejligt, at der er andre veje end “den tunge”. At være i “nuet” er en kunst som man godt kan lære. Rigtig go’ dag! KH Sille

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  20. august 2013 at 21:31

  Ja sådan er vi så forskellige, her øver jeg mig på at være knap så procesorienteret og mere resultatorienteret.

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  20. august 2013 at 15:53

  Den bliver skøn – og jeg ville sådan ønske, at jeg var gift med lidt af en frossenpind, og ikke en mand, der går rundt udendørs i T-shirt midt om vinteren…
  Nyd processen.
  KH   Karina

 • Avatar
  Reply
  Karen
  20. august 2013 at 15:45

  Tak for linket til Brooklyn Tweed. 
  Min mand ønsker sig også en hjemmestrikket et eller andet, så nu kan han få lov til at kigge på billeder og ønske …..  så må vi se hvornår jeg for en strikket til ham – men her er i hvertfald nogle gode bud på smukt og lækkert herrestrik. Tak igen :)
  ps. Du går ikke i stå. Kender det fra mig selv, hele tiden huske på at leve langsomt …..   Finde fordybelse og ro …..   Godt man kan strikke imens ;)

 • Avatar
  Reply
  Helle Hollender
  20. august 2013 at 14:22

  Det skal nok blive mega flot med alle de snoninger. Overvejer selv at strikke en herresweater i netop den garnkombination du har valgt, men er i tvivl om hvor meget garn jeg skal bruge? Tænker måske 2 Højlandsuld og 2 cashmere lammeuld? Fortsat god dag….

 • Avatar
  Reply
  Lars
  20. august 2013 at 14:09

  Dejligt at se at der endelig kommer herrestrik på pindene (mere af det) – så skidt pyt med tempoet.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. august 2013 at 11:56

  Jeg er så vild med den cardigan og jeg ELSKER at strikke snoninger, så der er virkelig noget at øve “mindful”-strikning med :-)

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  20. august 2013 at 11:27

  Hold da fest, hvor er den flot – den må Stefan ikke se, for så bliver der vist fyret op under min dårlige samvittighed! :-)

 • Avatar
  Reply
  Hækla
  20. august 2013 at 10:36

  Mindful “strikning” kan på det varmeste anbefales og er i sig selv en kæmpe øvelse, når man som dig (og mig) gerne vil have at det går lidt tjept!.
  Det er en HELT anden måde at strikke på, som kun kan anbefales – lejlighedsvis!;). God kamp med øvelsen
  Hækla

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  20. august 2013 at 10:13

  I stå ?? Det sker vist ikke for dig ;0)
  Men øvelse gør mester – siger man.
  Kh. Lene.

 • Avatar
  Reply
  Maja
  20. august 2013 at 10:10

  Den cardigan er så vanvittigt smuk, at jeg ville ønske min mand gad gå i strik… Måske denne kunne overtale ham
   
  mvh Maja 

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Vissing
  20. august 2013 at 09:57

  Hvor er det altså smart. at starte med ærmet, og så bruge det som strikkeprøve.
  hvis det altså er det du gør.
  Det ser lækkert ud det strik.
  Ha en fortsat god dag.

 • Avatar
  Reply
  Annes indfald
  20. august 2013 at 09:30

  Den trøjer kalder på langsom nydelse af de fine detaljer. Og mønstret står flot frem i den garnkombi.
  Når du arbejder med kendt garn er der så brug for strikkeprøve???

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. august 2013 at 09:39

   Jeg skal jo ramme en angiven strikkefasthed, så det handler ikke så meget om garnet, som det handler om designeren og hans/hendes strikkefasthed, Anne :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)