70

Den Spanske Blonde i garnudsalgs nye uld

Kenneth har fået en skøn merino-/kameluld hjem til garnudsalg. Garnet kaldte på at blive strikket op, inden vi for alvor fik den lagt på hylderne. Vi vil gerne kende garnet, så vi ved, hvad vi sælger og ad den vej sikrer vi os også, at kvaliteten er i orden. Jeg strikker og prøvevasker og denne gang valgte jeg altså at lave en helt sweater i garnet, fordi jeg var helt sikker på, at jeg ville elske den. Jeg tog ikke fejl.

Ofte er det nu ellers vores super-dygtige medarbejdere, som griber nyt garn og går i gang med det samme, men denne gang nåede jeg i mål først, selvom konkurrencen er hård :-)

Ærmerne manglede...

I går manglede jeg ærmerne, men med stædig vedholdenhed nåede jeg i mål med dem i går aftes, nåede at hæfte de få ender og smide den i vaskemaskinen. Hele formiddagen har jeg gået og sukket over, at den ikke var helt tør endnu. Det meste af eftermiddagen er gået med det samme, men endelig kan jeg præsentere den…

Den Spanske Blonde

PS – Oline synes bare jeg ser dum ud og Kenneth siger, at jeg ligner en, der har slugt en smiley, hvilket vist betyder nogenlunde det samme som Olines input, men ingen af dem gad tage nye billeder, så det bliver altså sådan her.

Jeg har brugt min raglan-opskrift og har strikket top-down i str. XL. Jeg har givet blusen A-facon ved at tage 2 masker ud omkring hver sidesøm (ialt øges med 4 masker) for hver 8. pind. Lace-mønstret er et traditionelt spansk mønster, som er sjovt at strikke på rundpind, men et helvede at strikke frem og tilbage, for der sker noget på hver eneste pind.

Blonden løber over 36 masker og det er en konstant gentagelse af 2 x 4 pinde mønster. Hver mønsterrapport gentages 3 gange, inden man starter på den næste og gentager den 3 gange.

Den Spanske Blonde

Først strikker du ovenstående 4 rækker og gentager dem i alt 3 gange. Så skifter du til mønstret nedenfor:

Den Spanske Blonde 2

Også denne mønsterrapport gentager du 3 gange, inden du vender tilbage til mønstret øverst og starter forfra.

Mini-guide:

O = slå om
/ = 2r sm
\ = 2dr r sm
– = vrang på retsiden

Mønstret er færdigt, når du synes, at det er langt nok :-)

Den Spanske Blonde er som sagt strikket i en tråd kamel-/merinould fra Garnudsalg. Det er blødt som smør og utrolig lækkert at strikke med. For at gøre totaloplevelsen endnu mere ulden og blød, er der føjet en enkelt tråd Blackhill Superfine Alpaca til og så er hele herligheden jo strikket på en pind 4½, så det er noget, der rykker i en fart.

Trøjen vejer 440 gram og de 110 gram er alpacaen, så de sidste 330 gram må tilskrives den nye merino-/kameluld, som sagtens ville kunne bære at strikkes alene uden alpacaen, hvis man foretrækker det. Jeg skal gå ned og tælle det nye garn op med det samme, så vi kan få det lagt på siden, så jeg ikke er den eneste med verdens blødeste kamel ;-)

UPDATEjeg havde skrevet, at du skulle gentage hver mønsterrapport 4 gange. Jeg har selv kun gentaget 3 gange, så det er nu rettet til :-)

You Might Also Like

70 Comments

 • Avatar
  Reply
  Jeanett Hvilsted
  24. juli 2018 at 11:28

  Hej Liselotte Jeg har lige et par super dumme spørgsmål! Strikkes der mønster på ALLE pinde eller er der en i glat (som vanlig) Jeg er igang med en trøje strikket nedefra! så skal jeg vel læse diagrammerne oppe fra!? GOD SOMMER

 • Avatar
  Reply
  Irene
  8. juni 2015 at 12:47

  Du er en skat, at du er så sød til at dele så mange fine strikkesager med os andre ! Dejlig inspiration. Tak !

 • Avatar
  Reply
  Susanne Kristensen
  10. april 2014 at 17:10

  Hej… Jeg synes den er så fin, og vil rigtig gerne købe garnet. Men her kommer så udfordringen…..jeg kan ikke finde  merino/ kamelulden. Er den gået ud?   Hvad kan jeg alternativt bruge?
  Hilsen Sanne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. april 2014 at 17:58

   Kære Susanne, jeg vil opfordre dig til at ringe til Garnudsalg, for de står midt i garnet og kan meget nemmere, hurtigere og mere smidigt give dig gode bud på, hvad du kan bruge som alternativer, men et lille tip er, at du skal lede efter noget, som kan strikkes på en pind 4½  :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne Kallund
  7. oktober 2013 at 09:18

  Hvilket tegneprogram har du brugt til at lave de flotte diagrammer?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. september 2013 at 13:34

  :-)

 • Avatar
  Reply
  Annie
  27. september 2013 at 16:37

  Så kom garnet i morges. Modtog en sms og havde næsten ikke tid til at tage på arbejde. Nu er der slået op og jeg slukker pc´en. nu skal der strikkes. Hvor er det lækkert. Tak for inspiration og god week-end.

 • Avatar
  Reply
  Bente
  27. september 2013 at 09:32

  Så flot en trøje. Tak for opskriften :-) Jeg er i gang – strikker blonde rapporten 4 gange som du skrev, mon ikke det går.. Købte det lækre garn, du har strikket i

 • Avatar
  Reply
  Karen Sillemann
  25. september 2013 at 22:04

  Fantastisk! Både du og trøjen, men jeg er især meget glad for at du har gjort den spanske blonde  overskueligt ved at dele det i 2. Nu skal jeg nok kunne finde ud af det! Tak!

 • Avatar
  Reply
  Tina Tanderup
  25. september 2013 at 09:49

  Tusind tak! Dejlig trøje og fint at se den på :)…..

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  24. september 2013 at 20:04

  Så kom der en ny opskrift og HVILKEN en! Super fin, den er jeg også vild med! :-)

  • Avatar
   Reply
   Anne Jørgensen
   8. juni 2015 at 11:53

   Jeg kan ikke finde opskriften kun diagrannet

   • Avatar
    Reply
    Jane Østergaard
    8. juni 2015 at 14:51

    Jamen, der er jo et link til Raglansweater i teksten ovenfor? Den ligger på Garnudsalg.dk s hjemmeside og Liselotte skriver ovenfor hvordan man strikker blonden ind i den opskrift

 • Avatar
  Reply
  Katrine
  24. september 2013 at 17:23

  Tak for opskrift til en smuk sweater i ditto garn. Du ser godt ud. :-) Det er jo ikke til at stå for. Der bliver run på det garn. Jeg må vist skynde mig…

 • Avatar
  Reply
  Susse
  24. september 2013 at 16:58

  Hej Liselotte fantastisk flot trøje, som jeg er i gang med. Du skriver 2 dr vrang, det giver finere resultat hvis du løfter to masker af m. højre pindsætter dem tibage på venstre p og strikker dem ret sammen. Så ligger de så fint og uden vrid i øverste maske. Vh Susse

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. september 2013 at 18:14

   Kære Susse, jeg skriver forhåbentlig 2 RET drejet sammen :-)

   • Avatar
    Reply
    Susse
    24. september 2013 at 19:31

    JA men det giver en lille forskel at løfte maskerne af først og sætte dem tilbage. Åse Lund har vist teknikken. Jeg prøver at finde det og sender det til dig. Lige nu strikker jeg på livet løs! S

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     24. september 2013 at 19:46

     Helt korrekt. Det er nu kun den første maske jeg ulejliger mig med at vende :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Kari
  24. september 2013 at 16:43

  Hei!! Fin genser!!  Du lager mye fint!! Jeg har strikket den samme genseren eller nesten 3 ganger! Sjekk denne linken!http://www.ravelry.com/pattern.....mogen-wool
  hilsen anne Kari 

 • Avatar
  Reply
  Connie Childs
  24. september 2013 at 16:17

  Wow! siger jeg bare!  Baade til den smukke spanske blonde — og den smukke danske blondine!  :-)  Endnu et projekt at kaste mig ud i…

 • Avatar
  Reply
  Alice
  24. september 2013 at 14:57

  Den klæder dig virkelig godt og hvor er den altså bare fin. Det er dine nye støvler også, savle savle…….

 • Avatar
  Reply
  Annelise
  24. september 2013 at 13:21

  Du ser da rigtig godt ud, og det gør blonden også :)

 • Avatar
  Reply
  Jane Møller
  24. september 2013 at 12:32

  Ups – 1000 tak for mønster og forklaring !
  Og – du ser godt ud !

 • Avatar
  Reply
  Jane Møller
  24. september 2013 at 12:31

  Hej Lise Lotte
  – jeg gør det sgu !
  Kaster mig ud i blonden – så ser vi hvor hysterisk jeg bliver :o)
  Jeg vil !!

 • Avatar
  Reply
  Dorthe
  24. september 2013 at 12:18

  Flot og meget klædelig trøje :) Får helt lyst til at strikke den, men er i gang med et andet strikkeprojekt med Kenneths gamle cowboybusker …. tø hø samt et lille projekt med hæklede julestjerner.
  Bedste hilsner 
  Dorthe (som har fulgt dig i rigtig mange år)
  PS Jeg synes du ser DEJLIG ud – kan ganske enkelt ikke forstå din familie ;)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  24. september 2013 at 11:11

  Hej
  Skøn trøje og fine billeder, er helt vild med dit hår, ligner mit på en prik, er det ægte krøller eller en blanding :-)
  Jeg har sommetider svært ved at temme mine, kan du anbefale nogle gode hårprodukter.
  Tak for en super fin blog, elsker at læse dine anekdoter om hverdagen i jeres familie.
  Have en skøn tirsdag.
  Mange hilsner fra Lene

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. september 2013 at 15:56

   De er helt mine egne og jeg synes, at de er svære at styre, men jeg krammer dem med TIGI Catwalk Curlesque Curls Rock og så bliver de da nogenlunde, hvor de skal ;-)

   • Avatar
    Reply
    Lene
    25. september 2013 at 11:28

    Hej Liselotte
    Tak for dit svar, ja de lever deres eget liv de krøller, men undvære dem vil jeg heller ikke, jeg vil prøve det produkt og se om det kan hjælpe.
    Hav en god dag.
    Hilsen Lene
    P.S Håber alt vel med Oline.

 • Avatar
  Reply
  Lise Lotte
  24. september 2013 at 09:55

  Smuk smuk. PLASK jeg røg lige i med begge ben og garnet bestilt allerede :) Tak for skønne, pragtfulde, kloge og positive indlæg.
   

 • Avatar
  Reply
  Christiane
  24. september 2013 at 09:53

  Fed fed trøje og så lækkert garn. Håber Garnudsalg snart kommer på et roadshow i København, så man kan befamle et par nøgler…….

 • Avatar
  Reply
  Gro
  24. september 2013 at 09:25

  For et utrolig vakkert håndarbeide!

 • Avatar
  Reply
  Jannie Nielsen
  24. september 2013 at 09:21

  Jeg takker også for mønsteret, men har lige et spørgsmål…..måske dumt, men bare for at jeg får strikket det rigtig,  Når du starter foroven på trøjen, starter du så også  for oven på mønstret? Håber du forstår hvad jeg mener. Tak for en skøn blok, og en masse fristelser med garn. Hilsen Jannie

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. september 2013 at 15:52

   Her er ingen dumme spørgsmål – og nej, jeg vender ikke mønstret og starter foroven. Jeg strikker bare :-)

   • Avatar
    Reply
    Anne D
    25. september 2013 at 11:25

    Ej, for filan – det har jeg da gjort. Haha, synes også det så lidt mærkeligt ud.
    Fin, fin sweater, Liselotte, og absolut intet i vejen med modellen :) Det garn skal da klart prøves. Jeg havde netop trævlet et kvart projekt op, da jeg så denne og gik straks igang, dog med uld/cashmere (decembertilbuddet) og kidmohair, men jeg var åbenbart lidt for ivrig og glemte at tænke mig om = omvendt blonde. Nå, pyt :) 

 • Avatar
  Reply
  Joan
  24. september 2013 at 08:35

  Du ser da super godt ud, og trøjen flot, som alt det du præsenterer af håndarbejde!

 • Avatar
  Reply
  Ann Helen
  24. september 2013 at 06:37

  Liker! Tusen takk for herlig oppskrift:-) Ser fram til høstferie nå – og denne skal på pinnene sporenstreks (etter at et par andre prosjekter er ferdigstrikket – sukk). Superfin genser og just sånn jeg liker.

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  24. september 2013 at 00:01

  Jeg synes du ligner en soed smiley – i en laekker troeje. :)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  23. september 2013 at 22:47

  Smiley eller ej. Du og trøjen ser skønne ud. Min kære svigerinde har lige dristet sig til at sige at jeg da bare skal bestille garn, så bliver det personligt leveret til jul. Hun ved da vist ikke hvad hun har sagt ja til. Den der kamelmerino frister i hvert fald.

 • Avatar
  Reply
  Susanne Lundsgaard
  23. september 2013 at 21:57

  super flot – hvor er du bare hurtig og vild dygtig. Jeg er vild jeres uld/bomuldsgarn, – hvad kan jeg strikke
  sammen med det for at få en trøje der er let meleret som den du har lavet. Jeg vil nemlig gerne at den ene
  tråd er uld/bomuld, da jeg synes det er super godt. På forhånd tak. ps du ser super godt ud… lyt ikke til
  familien :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  23. september 2013 at 21:48

  Du ser skidegode ud! Og jeg tror vi har en ny vinder-sweater :)

 • Avatar
  Reply
  Grete
  23. september 2013 at 21:37

  Du er en flott dame Liselotte! Og, stadig like inspirerende :-)

 • Avatar
  Reply
  Michelle
  23. september 2013 at 21:35

  Piiiift for en lækker model – ja sweateren er da også ganske nydelig;-)
  Tak fordi du gider bruge tid og krudt på opskrift/guidelines/kald-det-hvad-du-vil på det skønne stykke strik:-)

 • Avatar
  Reply
  Betina
  23. september 2013 at 21:25

  Virkelig flot bluse og modellen indeni. 
  Har downloadet dit mønster til Topdown og gemmer mønsteret på den spanske blonde. Og så vil den komme på min to-do-liste. 
  Skrev tidligere, at jeg ville ønske jeg kunne og når jeg nu ser opskrifterne, så tror jeg faktisk godt jeg kan. 
  Tak for dem. 

 • Avatar
  Reply
  ilse lausten
  23. september 2013 at 21:23

  Meget fint mønster. Det kunne godt blive det næste til mig selv.
  Trøjen ser lækker ud.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  23. september 2013 at 21:00

  Glem Oline og Kenneth, når de er så useriøse, du ser dejlig ud, og den trøje klæder dig så godt. Tak for miniguiden, jeg havde tænkt mig at den nød skulle knækkes uden at spørge jer garvede, men du kom mig i forkøbet ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte k
  23. september 2013 at 20:39

  Hvor er den blevet flot, glæder mig til at få lov til at gramse på det nye garn, men med merino i kan det kun være lækkert. Og så lige et stort tak fordi du deler med os, din top Down har været på pindene flere gange og er også ret sikker på at jeg skal Børge at strikke det spanske mønster.

 • Avatar
  Reply
  Tove
  23. september 2013 at 20:12

  Den er super flot – og det er du også!
   

 • Avatar
  Reply
  Yt
  23. september 2013 at 20:01

  Sikke noget sludder de to lukker ud.Du ser dejlig ud og blusen er så fin.
  De er bare misundelige over det ikke er dem der er strikket til ;)))
   

 • Avatar
  Reply
  Laura
  23. september 2013 at 19:59

  Jeg synes du er meget smuk, og trøjen ligeså.

 • Avatar
  Reply
  Mona Elisabeth Pedersen
  23. september 2013 at 19:51

  Det var dog en fantastisk smuk bluse ! tak for opskrift og for inspiration :o)

 • Avatar
  Reply
  Strikogsting
  23. september 2013 at 19:42

  lækker, lækker sag – tillykke med den

 • Avatar
  Reply
  Marianne Giebner
  23. september 2013 at 19:33

  Du ser squ godt ud Liselotte. Flot strik, jeg har tit tænkt hvordan alt det sttrik ville klæde dig, så godt du står model til denne her

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  23. september 2013 at 19:30

  wow, sikke en vellykket tröje, super flot. og modellen ser söd elskværdig ud, og slet, slet ikke dum.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Mie
  23. september 2013 at 19:04

  Smuk smuk smuk – med smuk på – både trøjen og modellen ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hannah
  23. september 2013 at 19:00

  Heidi Knauer skriver:
  Hej Liselotte, din sweater er bare superfin! Nu bliver jeg nødt til at spørge dig: kan jeg bestille garn fra Kenneth til Tyskland? Jeg skrev og spurgte, men fik et svar på dansk, som jeg desværre ikke kunne oversætte. p.t. er jeg på ferie i Danmark indtil torsdag, men det ville være for langt at køre… tak for dit besvær … jeg kigger tit ind på din blog. Hjertelig hilsen fra Ringkøbing Fjord, Heidi.
   

 • Avatar
  Reply
  Hannah
  23. september 2013 at 18:58

  Liselotte, hvis du har brug for nogen til at skrive til tyske kunder, så tænk på mig!
   

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  23. september 2013 at 18:56

  Den er knaldhammerde lækker! Og du ser lækker ud! Nu kan jeg jo ikke undvære det uld!,,,
   

 • Avatar
  Reply
  Lene tramm
  23. september 2013 at 18:54

  Er det parat viden hvad tegnene betyder.
  O = slå om
  / = 2r sm
  \ = 2dr r sm
  – = ??????????????
   
  eller er det noget helt andet
   
  Den er vildt sød. 
   
   
   
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. september 2013 at 19:01

   Ja, det regnede jeg egentlig med, at det var, men du har da ret. Det er måske kun mig – og dig – der kan dem, så jeg laver lige en lille guide. Tak :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi Knauer
  23. september 2013 at 18:43

  Hallo Lieselotte..Dein Pullover ist soooo klasse!! Jetzt muss ich Dich mal fragen:könnte ich bei Kenneth Wolle für Deutschland bestellen? Ich habe auf meine Anfrage eine dän Antwort erhalten die ich leider nicht übersetzen konnte..zur Zeit mache ich Urlaub in Dänemark bis Donnerstag. .eine Anfahrt wäre aber zu weit gewesen. .Danke für Deine Mühe..ich besuche Deinen Blog regelmäßig. Herzliche Grüße vom Ringkøbing Fjord Heidi

  • Avatar
   Reply
   Tina
   23. september 2013 at 18:55

   Hvor er den bare fed!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. september 2013 at 19:05

   Heidi, you can order yarn in the shop. You just choose for the yarn to be send to Germany. It might be a bit costly at the moment, but we’re working on a possability to do it cheaper in the future :-)

   • Avatar
    Reply
    Heidi Knauer
    23. september 2013 at 19:19

    Ganz lieben Dank Liselotte für Deine schnelle Antwort. .ich werde mich mit einer Bestellung befassen sobald wir wieder zu Hause sind..und noch etwas das schöne Dänemark genießen! Herzlichst Heidi

 • Avatar
  Reply
  Mette
  23. september 2013 at 18:40

  Du må da snart ha’ så mange lækre trøjer, at du bliver nødt til at lave et brugt salg ;-)

 • Avatar
  Reply
  marremorr
  23. september 2013 at 18:31

  Wow!! Så fin tröja! Mycket vackert med mönsterbården på framsidan!!=0)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  23. september 2013 at 18:31

  Altså hvor du lokker mig i fordærv – men jeg strikker slet ikke hurtigt nok til at lave alle de dejlige trøjer som du kreere ;.) Men jeg er faktisk ret så hooked. :-D
  Jeg bliver nød til at besøge Garnudsalg næste gang jeg kommer til Aalborg. :-)

 • Avatar
  Reply
  Majbritt
  23. september 2013 at 18:24

  Suk hvor ser den skøn ud :-) tak for diagrammet. Glæder mig til garnet kommer på hylden.
  majbritt 

 • Avatar
  Reply
  Grethe
  23. september 2013 at 18:23

  den er bare så smuk

 • Avatar
  Reply
  Alice
  23. september 2013 at 18:17

  uha hvor ser den lækker ud … og tak for diagrammet :)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  23. september 2013 at 18:16

  Jeg synes faktisk, at du ser ret sød ud. Det samme gør trøjen. Gid man kunne strikke.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)