70

Den Spanske Blonde i garnudsalgs nye uld

Kenneth har fået en skøn merino-/kameluld hjem til garnudsalg. Garnet kaldte på at blive strikket op, inden vi for alvor fik den lagt på hylderne. Vi vil gerne kende garnet, så vi ved, hvad vi sælger og ad den vej sikrer vi os også, at kvaliteten er i orden. Jeg strikker og prøvevasker og denne gang valgte jeg altså at lave en helt sweater i garnet, fordi jeg var helt sikker på, at jeg ville elske den. Jeg tog ikke fejl.

Ofte er det nu ellers vores super-dygtige medarbejdere, som griber nyt garn og går i gang med det samme, men denne gang nåede jeg i mål først, selvom konkurrencen er hård :-)

Ærmerne manglede...

I går manglede jeg ærmerne, men med stædig vedholdenhed nåede jeg i mål med dem i går aftes, nåede at hæfte de få ender og smide den i vaskemaskinen. Hele formiddagen har jeg gået og sukket over, at den ikke var helt tør endnu. Det meste af eftermiddagen er gået med det samme, men endelig kan jeg præsentere den…

Den Spanske Blonde

PS – Oline synes bare jeg ser dum ud og Kenneth siger, at jeg ligner en, der har slugt en smiley, hvilket vist betyder nogenlunde det samme som Olines input, men ingen af dem gad tage nye billeder, så det bliver altså sådan her.

Jeg har brugt min raglan-opskrift og har strikket top-down i str. XL. Jeg har givet blusen A-facon ved at tage 2 masker ud omkring hver sidesøm (ialt øges med 4 masker) for hver 8. pind. Lace-mønstret er et traditionelt spansk mønster, som er sjovt at strikke på rundpind, men et helvede at strikke frem og tilbage, for der sker noget på hver eneste pind.

Blonden løber over 36 masker og det er en konstant gentagelse af 2 x 4 pinde mønster. Hver mønsterrapport gentages 3 gange, inden man starter på den næste og gentager den 3 gange.

Den Spanske Blonde

Først strikker du ovenstående 4 rækker og gentager dem i alt 3 gange. Så skifter du til mønstret nedenfor:

Den Spanske Blonde 2

Også denne mønsterrapport gentager du 3 gange, inden du vender tilbage til mønstret øverst og starter forfra.

Mini-guide:

O = slå om
/ = 2r sm
\ = 2dr r sm
– = vrang på retsiden

Mønstret er færdigt, når du synes, at det er langt nok :-)

Den Spanske Blonde er som sagt strikket i en tråd kamel-/merinould fra Garnudsalg. Det er blødt som smør og utrolig lækkert at strikke med. For at gøre totaloplevelsen endnu mere ulden og blød, er der føjet en enkelt tråd Blackhill Superfine Alpaca til og så er hele herligheden jo strikket på en pind 4½, så det er noget, der rykker i en fart.

Trøjen vejer 440 gram og de 110 gram er alpacaen, så de sidste 330 gram må tilskrives den nye merino-/kameluld, som sagtens ville kunne bære at strikkes alene uden alpacaen, hvis man foretrækker det. Jeg skal gå ned og tælle det nye garn op med det samme, så vi kan få det lagt på siden, så jeg ikke er den eneste med verdens blødeste kamel ;-)

UPDATEjeg havde skrevet, at du skulle gentage hver mønsterrapport 4 gange. Jeg har selv kun gentaget 3 gange, så det er nu rettet til :-)

Du vil sikkert også kunne lide