18

Påfuglen – en poncho af Marianne Isager

Jeg elsker blødt og luftigt. Jeg elsker ponchoer. Begge ting er forenet i dette stykke strik, som tegner til at blive en vinder; Påfuglen af Marianne Isager. En let, luftig og lun sag, som er nem at tage over de sweatre, vi snart er nødt til at finde frem.

Jeg så Annes Påfugl, da hun sidste gang  var i Aalborg og jeg forelskede mig hovedkuls. Jeg måtte strikke en. Som tænkt, så gjort og jeg bliver med sikkerhed rigtig glad for den. Jeg er god til ponchoer, for de er varme på de helt rigtige steder og samtidig er der bevægefrihed og luft, så jeg bruger mine flittigt.

Påfuglen - en poncho af Marianne Isager

Påfuglen – en poncho af Marianne Isager

Jeg har strikket lige efter bogen, om jeg så må sige, for det har jeg jo netop ikke, men strikkefastheden passede ifølge beskrivelsen, men ponchoen er blevet rigelig stor og jeg forkortede den med nogle rapporter, så jeg stadig kan se mine hænder, når jeg har den på, men der er plads til en tynd jakke under den nu og det passer fint til den kommende tid.

Påfuglen - en poncho af Marianne Isager

Fakta:

Opskrift: Påfuglen af Marianne Isager og fra bogen Strik a la carte II

Garn:  Blackhill Silk Kid Mohair i farven Kit fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Højlandsuld i farven Emmer samme sted fra.

Pind: 4 & 5

Garnforbrug: I alt 294 gram nogenlunde fordelt med 200 gram uld og 100 gram mohair.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Et dejligt strikketøj et godt stykke af vejen, men til sidst kedede jeg mig gudsjammerligt. Jeg ramte strikkefastheden i prøven, men endte alligevel med en poncho, som er rigelig stor. Hmmm… det er jo en Isager ;-)

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

18 Comments

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  1. oktober 2013 at 20:31

  Sikke da et lækkert stykke strik :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. oktober 2013 at 12:58

   Tak og ja, den er virkelig blevet lækker :-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  1. oktober 2013 at 10:27

  Den ser skøn ud og ja jeg bliver fristet, hver gang du lægger noget nyt ud. Jeg synes bare det er svært at gemme en poncho inde i en frakke, det hele sidder ligesom oppe i halsen. Farven er da også lige dig – og mig.
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. oktober 2013 at 18:16

   Den er svær at gemme indeni en frakke. Enig. Jeg bruger min, når jeg IKKE har frakken på ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2013 at 08:50

  Den er blevet rigtig fin og engang kunne jeg finde på at strikke endnu en, men ikke lige nu, hvor jeg har fået nok påfugl for en tid ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anette Jakobsen
  30. september 2013 at 19:18

  Chok hvor du er hurtig. Rigtig flot poncho
   

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  30. september 2013 at 19:14

  “Det er jo en Isager”.????????  Ja, ja.. Men smuk er den blevet…..

 • Avatar
  Reply
  Anne
  30. september 2013 at 18:21

  Ha…du gjorde samme erfaring som jeg…strikkefastheden passede og alligevel endte resultatet for stort…godt man kan improvisere :-) jeg elsker min poncho og den skal slides op :-) 

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  30. september 2013 at 17:56

  Wauw, hvor er den flot. Men alt det der mønster noget, tør jeg slet ikke binde an på endnu. Men en dag, vil jeg prøve. :-)

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  30. september 2013 at 17:37

  Er fristet…????

 • Avatar
  Reply
  Ann Helen
  30. september 2013 at 16:41

  Åh… Betagende:-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  30. september 2013 at 13:33

  Wauv, hvor er den smuk! 

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth Selvstrik
  30. september 2013 at 12:39

  Den er super fin :)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  30. september 2013 at 12:30

  Du er en rigtig god reklame for din kære mands garnbutik. Man bliver i den grad fristet, og tillykke med dit nye kamera, dejligt at I fandt noget der kunne håndtere kravene om kvalitet og lethed :-)

 • Avatar
  Reply
  marremorr
  30. september 2013 at 10:57

  Åh, så vacker poncho!! Härlig användbar färg, garnet ser skönt ut. Måste nog kika i den där boken…=0))

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  30. september 2013 at 10:45

  Den ser rigtig fin ud, men sidder den godt på skuldrene ?
  Jeg synes, de fleste ponchoer er lukket for “lige” af, så de står og “tutter” ved halsen, men det bløde garn gør måske forskellen ??
  Må vi se den på, Liselotte ?? ;0)
  Kh. Lene.
   

  • Avatar
   Reply
   FRØKEN LARSEN I/S
   30. september 2013 at 10:53

   Sidebemærkning…Ponchoen ser rigtig fin ud på Anne, og pudsigt, Anne “kender” Eddie og Eddie har jeg flettet pil sammen med…

 • Avatar
  Reply
  Wong Wai
  30. september 2013 at 10:34

  Super flot som sædvanligt, Liselotte :-)
  God dag til dig og dine :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)