21

En god dag eller hvordan et besøg hos min frisør gør glad

I dag er en god dag. I dag skal Oline og jeg endelig til frisør. Vi trænger, men jeg har trukket den i ørerne, for jeg var blevet så kort, at jeg ikke længere kunne sætte håret op. Det kan jeg konstatere ikke dur, når man er mig, så jeg ventede og ventede til længden endelig var her, så det tåler studsning uden at blive alt for kort. Det er nu. Det bliver dejligt. Jeg henter Oline, når hun får fri og så er vi begge klar. Åh så klar!

Solen skinner dejligt. Det er den smukkeste oktoberdag. Den første af slagsen. Det er efterår, men med vejr som dette, er det i orden. De skyer, der er at se, er få og spredte. Man kan stadig have bare tæer, hvis man virkelig er standhaftig, men jeg er krøbet i støvlerne. Det er nu rart.

Solskin i oktober

Efter frisørbesøget er der fri leg. Det passer mig strålende. Jeg vil sikkert strikke. Strikke fordi jeg kan og fordi jeg elsker det. Strikke fordi det giver ro og overskud. Jeg er faldet i endnu en poncho. Ikke fordi jeg mangler, men fordi jeg har lyst.

Tempelblomst fra Øster for solen

Foto: Jeg strikker Tempelblomst fra Østen for solen.

Jeg har fundet tre tråde, der sammen giver den smukkeste, flerfarvede blågrønne farve. Den ene er en gammel, tynd uld fra Kenneths spæde start. Det er skønt, at den finder anvendelse nu, synes jeg. Jeg gider gerne fortsætte med den Tempelblomst. Snarest.

You Might Also Like

21 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pia
  2. oktober 2013 at 18:21

  Allerførst vil jeg lige sige dig tak for en inspirerende blog, med en herlig tone i dit skrevne ord, samt dine finurlig vinklede billeder. En fornøjelse!
  – Og nu som nummer to… Jeg prøvede Tempelblomsten på Fanø Strikkefestival for et par uger siden. (Altså Annette D’s opstrikke model) Den var jo ikke til at stå for, men jeg blev desværre skuffet. Den havde nemlig en begrænset armbevægelsesfrihed – den kom til at stramme godt over numsen når man løftede armene. 
  Måske fik jeg vendet den forkert eller også havde jeg en for stor numse ;-)
  Er spændt på at høre om dine udfoldelsesmuligheder når den er færdig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. oktober 2013 at 09:57

   Tak for de skønne ord Pia :-)

   Jeg har allerede luret den med Tempelblomsten og bevægelighed. Jeg har planer om at undlade ribben, så den kommer til at fungere som poncho og ikke som poncho/sweater, men tak for tippet :-)

 • Avatar
  Reply
  Ann-Karina Baun
  2. oktober 2013 at 16:31

  Så smukt et strikkeri, du har gang i! Jeg er også selv forelsket i tempelblomsten og har også været forbi Garnudsalgets hj. side for at finde smukke alternativer til opskriftens originale garn. Men jeg gi’r op! Kan ikke finde ud af, hvilke garntyper der vil give den rette tykkelse. Kan du foreslå nogle eller er tinden mulighed at maile om det til Kenneth om det? Jeg forstår der som, at in kombination Ikke længere er til salg?
  elsker forøvrigt din blog – er helt afhængig af din stemning, din kreativitet og inspirationen fra de smukke billeder, tak! Ann-Karina

 • Avatar
  Reply
  anita dahl
  2. oktober 2013 at 15:40

  tak for det. :)

 • Avatar
  Reply
  anita dahl
  2. oktober 2013 at 11:17

  hej hvad løber den tynde uld meteren? Har bestilt bogen. God dag til jer alle.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. oktober 2013 at 13:01

   Jeg vil tro, at den tynde uld løber cirka 700 meter/100 gram, men jeg har altså ingen anelse om det, for det er jo et meget gammelt garn, jeg har haft stående flere år :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  1. oktober 2013 at 16:41

  Dec er da bare flot. Jeg har , efter at smugkigget i bogen flere gange, besluttet, at nu må jeg ha den ????. Hvilket garn bruger du til denne flotte poncho og hvad hedder farven

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. oktober 2013 at 18:26

   Kære Lotte der er ikke kun én farve. Det er tre forskellige farver/tråde, der er strikket sammen og den ene er – som det også står i indlægget – en gammel tråd fra Kenneths spæde start, så den findes slet ikke mere… :-)

 • Avatar
  Reply
  anita dahl
  1. oktober 2013 at 15:40

  Skøn farve,den vil nu osse være smuk i grå. :) Hav en dejlig dag alle 3.

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  1. oktober 2013 at 13:19

  Den passer perfekt til dine øjne!  Og nye hår:-)) Smukt mønster i øvrigt

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  1. oktober 2013 at 13:18

  Den passer perfekt til dine øjne!  Og nye hår:-))

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  1. oktober 2013 at 13:14

  Hold fast en flot farve – jeg MÅ simpelthen få gang i strikkeriet igen, jeg har garn liggende – lilla – til en islandsk pull-over, som virkelig ville gøre nytte ‘lige om snart’ for selvom solen skinner er det pænt køligt :) god oktober-tirsdag til dig!

 • Avatar
  Reply
  Alice
  1. oktober 2013 at 10:38

  Hvor er det bare flot!!! jeg købte en lær at strikke bog for flere år siden efter at have opdaget din blog – men jeg fatter nul af bogen og tegningerne, så jeg kigger stadig misundeligt med her og undrer mig over hvordan pokker du kan strikke sådanne flotte mønstre:) Tænk at kunne tage en garnnøgle og et par pinde og trylle sådan noget smukt frem. Suk.

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  1. oktober 2013 at 10:37

  Kære Liselotte
  Tak for en meget spændende blog og fordi du deler din hyggelige hverdag med os.
  Vil du ikke prøve den fine poncho du har strikket? Jeg vil meget gerne se den på.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. oktober 2013 at 18:24

   Jeg er ikke den store model… men måske engang, hvor jeg er i det hjørne ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  1. oktober 2013 at 10:35

  Sikke en dejlig blå du så omhyggelig har komponeret. Tak for de daglige indspark du leverer til hverdagen. Ingen kop te uden slagt en hellig ko! 

 • Avatar
  Reply
  kirsten
  1. oktober 2013 at 10:30

  Hej. Jeg tænker på hvordan det går med sommer sky? Den glæder jeg mig bare sådan til at strikke. ..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. oktober 2013 at 18:23

   De sidste test-strikkere er ved at have meldt ind, så det er snart realistisk at få lavet de sidste rettelser og få sendt den i tryk, men noget tidspunkt kan jeg ikke give. Det er en langsommelig proces med sådan en opskrift :-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  1. oktober 2013 at 10:30

  Glæder mig til at se to flotte kvinder med nyt hår.

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  1. oktober 2013 at 10:17

  Nøøiiiiiii for en farve, det er jo som at kigge ud af vinduet og se på fjordens glitren….( siger jeg, som ellers er dedikeret til pink,orange,lilla…og den slags)
  Vi går jo til i ponchoer ;0)
  Dejligt med besøg hos frisøren, det er skøn hverdagsluxus. Jeg gør det for sjældent, er uddannet frisør og har den bedste saks selv…;0)
  Kh. Lene.
   

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)