23

Når et strikkediagram bliver poetisk. Stitch Maps gør det i en håndevending.

Jeg kan med varierende pauser lide at strikke lace eller hulmønstre afhængig af, hvad du kalder det og jeg holder allermest af at strikke sådan et efter diagram. For nogen er ord og beskrivelse det strikkesprog, der falder dem nemmest. For andre, som mig, er et strikkediagram vejen ind i at finde selv kompliceret lace-strik tilgængeligt og overskueligt.

Det her indlæg henvender sig nok mest af alt til de af jer, som ligner mig og holder af et godt diagram. Det handler også om at forvandle diagrammet til noget, der tilnærmelsesvis ligner poesi. En ny måde at tænke diagram på. En anderledes måde at angribe den del af visuel strik på.

Jeg er vild med det…

Smukt strikkediagram...

 

Folkene bag Stitch Maps er i gang med at opbygge en database med frit tilgængelige mønstre, som kan anvendes af de af os, som har lyst til at prøve kræfter med denne nye type diagrammer. Jeg har været i gang. Jeg synes, at det for mig fungerer bedst, når jeg supplerer med row guides slået til. Jeg kan lide, at hjælpelinjerne gør det nemmere for mig at overskue de enkelte rækker, men du må finde dit foretrukne diagram, når du smutter indenom og prøver det, for det gør du da. Ikke?

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Pernille
  30. oktober 2013 at 23:18

  Hvor er det fint – og hvis det virker på android skal det helt sikkert prøves :)

 • Reply
  Tina - omme i London
  5. oktober 2013 at 17:15

  Det passer LIGE ind i min hjerne, det der. Tak for tippet!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. oktober 2013 at 10:37

   Det giver mening for mig også, men det er ikke sikkert, at det er sådan for alle :-)

 • Reply
  Irene
  4. oktober 2013 at 14:32

  Sådan har hæklemønstre set ud i mange herrens år … ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. oktober 2013 at 16:49

   Jeps og dem elsker vi jo, så du forstår sikkert min begejstring, da jeg fandt disse :-)

 • Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  4. oktober 2013 at 11:28

  Jeg kan fint strikke efter diagrammer, men mon jeg nogensinde lærer at bruge iPad´en til det ??
  Hmmm…
  Kh. Lene.

 • Reply
  Karen
  4. oktober 2013 at 09:30

   Elsker diagrammer.
  har lige brugt en halv time bare på at kigge på hjemmesiden, der åbner sig ALT for mange muligheder. 
  tak for tippet :)

 • Reply
  Henriette
  4. oktober 2013 at 09:16

  Hvor er det smart. Og spændende at man faktisk kan se, hvordan mønstret skal blive til sidst. Det er nogle gange svært ved de traditionelle måder at lave diagram på. Og hvor er der mange flotte…????

 • Reply
  Birgitte
  4. oktober 2013 at 08:53

  Det ser pænt ud! Jeg tror jeg må prøve Waves – selvom det var svært bare at vælge ét :)

 • Reply
  Bettina lau
  4. oktober 2013 at 07:18

  Tror det snart må være nødvendigt at købe en i- pad eller lignende,må jo ikke gå ned på nødvendigt værktøj. ????

 • Reply
  Mona Elisabeth Pedersen
  4. oktober 2013 at 07:12

  Diagrammerne gør det bestemt lettere at gå til  :o)  Tak for tippet – det ser fint og overskueligt ud.

 • Reply
  Katrine
  3. oktober 2013 at 21:37

  Jeg er langsomt ved at bevæge mig ind i den verden. Og er begyndt at strikke efter diagrammer i “tabeller”, men det er vel same-same? Det er lidt som at knække læsekoden; et nyt sæt tegn skal afkodes, og jo hurtigere man bliver automatiseret, jo hurtigere bliver sjalet, blusen eller andet færdigt. 
  Tak for del. :-)

 • Reply
  Sidsel
  3. oktober 2013 at 20:40

  jeg er visuel, men fatter da intet af det diagram. Vant til at semønster i tern???? kender ikke den her symbolik?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. oktober 2013 at 18:42

  Jeg synes, at diagrammerne er så smukke ,-)

 • Reply
  Alice
  3. oktober 2013 at 18:14

  Er også mest til diagrammer, så mon ikke lige jeg skal ha kigget lidt på det, så tak for det :)

 • Reply
  Alice
  3. oktober 2013 at 17:49

  Tusind tak for linket! en skøn mønstersamling. Problemet bliver at vælge :-)
   

 • Reply
  Sylvia
  3. oktober 2013 at 17:43

  Noe så genialt!!,
  og jeg liker å lese i ” bilder” , det er slik jeg husker best.
  takk for tipset.

 • Reply
  Catarina
  3. oktober 2013 at 17:20

  Håber på jeg en dag kommer til at forstå de dersens hieroglyffer og selv kan kaste mig over noget mere avanceret end ret og vrang. ;-)

 • Reply
  Annemette
  3. oktober 2013 at 16:54

  Jeg elsker hulmønster og skal helt sikkert kigge lidt mere på dit link ;-) Jeg er bedst når det hele står på lige linjer, men mon ikke det her kan læres også :-)
  KnitCompanion har jeg også lige hentet og den er jeg sikker på jeg bliver vildt glad for når jeg lige får tid til at sætte mig ind i det hele ;-)
  Tak for link og god torsdag ;-) 

 • Reply
  Helle Mortensen
  3. oktober 2013 at 14:55

  Genialt! Det ligner lidt det, man ser i hæklediagrammer.

 • Reply
  Ulla Røjkjær
  3. oktober 2013 at 14:54

  Jeg er også “diagrampige” så jeg røg fluks ind på siden og sikke da en verden der åbner sig..
  Tak fordi du deler.. 

 • Reply
  Dana Watsham
  3. oktober 2013 at 14:26

  Jeg kommer aldrig til at synes om diagrammer uden grundlæggende tern. Måske fordi mange Shetlandsmønstre har ‘action’ på hver eneste pind, og man hurtigt mister overblikket?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. oktober 2013 at 14:50

   Jeg synes nu også – når det kommer til de mere komplicerede – at jeg har været allerbedst hjulpet med min nye app KnitCompanion. Den elsker jeg til den slags, fordi den har indbygget linjemarkør og det bare er så meget nemmere, men ellers kan denne også sagtens håndtere de mønstre, hvor der sker noget på hver eneste pind og den tilbyder faktisk også lodrette maske-linjer til hjælp :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)