9

Weekend er friskbrygget kaffe, god tid og morgenhår

Weekend er der, hvor familien sover længe og jeg nyder eget selskab. Lørdag er ingen undtagelse. Dagen er fugtig, grå og så alligevel forunderlig mild. Det sidste gør den til en rar oplevelse, da Oskar jeg trisser udenfor i den tidlige morgenstund, hvor alt er pakket ind i mørke og lydene er dæmpede eller ikke eksisterende. Vi går kun et lille stykke ned i haven. På kanten af plænen bliver jeg og venter, mens Oskar sniger sig ind i bunden, hvor pindsvin og mosegrise hersker.

Bagefter vil Oskar gerne ind igen. Den varme dyne lokker, så han kigger spørgende op på mig. Hvis jeg returnerer til sengen, ved han, at det ikke er hans tur endnu. Hvis jeg starter med at brygge kaffe, er jeg oppe og han kan snige sig ned under min stadig lune dyne, hvor han kan ligge og hygge sig, til han ikke gider mere. I dag bliver det sådan. Jeg brygger kaffe. Han er hurtigere end sin egen skygge og ligger kort efter under min dyne og snorker.

Morgenfugt

Jeg starter lørdag i stille tempo. Jeg opdaterer på nyhedssiden. Jeg surfer lidt. Jeg drikker kaffe og sorterer billeder. Jeg skal uploade en stak til deling, så det er nemmest at gøre det fra morgenstunden, mens jeg ikke deler båndbredde med de andre. Da det er sat i gang, går jeg i bryggerset og starter vaskemaskinen. Jeg tænder for radioen. Jeg trisser rundt og rydder de sidste rester fra gårsdagen af vejen.

Jeg undrer mig et øjeblik over, hvor alle de cupcakes Oline bagte i går er blevet af. Der er kun et tomt fad og der var mere end tyve kager og kun tre unge mennesker. Det er ret godt gået, men det er unge mænd med glubende appetit, der har været forbi, så måske de virkelig tømte fadet. Jeg tror det næsten. De står til en medalje. Eller ti. Fra bageren ;-)

Jeg lander ved langbordet. Jeg tænder stearinlys, finder strikketøjet og brygger endnu en kop kaffe. Lørdag er god ved mig ♥

Du vil sikkert også kunne lide