Når fysikken overtager og begrænser

Lørdag var vi på besøg hos dejlige venner. Fysikken overtog og begrænsede mig. Jeg hader, når det sker. Jeg havde en af de gammelkendte myoser, der rørte på sig. For alvor. Sådan én, som i et par uger havde drillet mig, men efterhånden er en del af mit fysiske selvbillede. Den larmer altid, men i varierende grad og den bliver behandlet med største forsigtighed og stor omsorg. Også denne gang, hvor den har fået massage og øvelser har været med til at gøre livet udholdeligt.

Nu var der så bare det, at den tilsyneladende gik i hårdknude lørdag. Virkelig hårknude. Så meget hårknude, at jeg slet ikke kunne finde ro i at sidde på vej hjem i bilen, men i stedet rykkede hvileløst rundt i sædet. Hjemme var det helt tosset. Jeg havde så ondt, at jeg kunne tude.

Kenneth er manden for at løsne den slags. Han er instrueret i at gøre det og så har han en ekstra fordel. Han er min mand, så han er helt okay med at tage livtag med den slags, fordi han stoler på, at jeg siger fra, når det bliver for meget. Det gør det sjældent og der skal virkelig kræfter til at løsne, når alting er spidset til, så jeg fik en omgang dyb massage i musklen, som var stenhård og usamarbejdsvillig. Bagefter tog jeg en af hestepillerne. En af dem, der ikke er kompatible med bilkørsel eller skarp koncentration dagen efter, men som til gengæld virker som mirakelmedicin sammen med en dyb og insisterende påvirkning af muskelvævet.

Tempelblomsten

Søndag var alting bedre. Jeg havde stadig ondt, men jeg kunne igen bevæge mig. Det skete med forsigtighed, for jeg er altid frygtelig bange for at provokere og igen ende samme sted, så jeg lavede ikke noget voldsomt i går. Jeg lavede faktisk heller ikke noget andet. Ingenting er vist det, der beskriver min søndags indhold bedst.

Jeg strikker ikke, når jeg har det sådan. Jeg kan ikke, når det gør ondt og jeg tør ikke, når det lige er løsnet igen. Så passer jeg på, så strikketøjet holder hvilepause, mens jeg henter mod til at leve normalt igen. Det tager som regel et døgn, inden jeg igen har oparbejdet troen på, at det er overstået for denne gang. I dag er jeg frisk igen, men stadig forsigtig.

Tempelblomsten

Jeg er jo i gang med Tempelblomst og det går faktisk fremad. Den har bare stået stille i weekenden. Det gør ingenting, for den kunne jo blive et bilstrik, når jeg drager ud på eventyr, for det gør jeg jo og til den tid er bevægeapparatet formentlig samarbejdsvilligt igen.

Tempelblomsten

Fysikken bestemmer. Sådan har det været i efterhånden mange år. Jeg havde ikke tolket i mere end godt et år, da jeg havde mine første skader i form af overbelastning og deraf følgende smerter, men jeg er blevet ved. Måske vil nogen sige, at jeg skulle have reageret og måske have flyttet mig, men det var svært for mig af en lang række årsager og jeg blev og er med årene endt med et invalideret bevægeapparat, som kræver omsorg og kærlighed hver eneste dag. Det får det. Hver dag laver jeg øvelser og strækker ud.

Det kræver omtanke at leve med slidskader og permanent inflammation, men jeg tænker ikke længere over begrænsningerne det sætter. Kun når smerterne bliver som lørdag er det noget, der begrænser mig, men virkeligheden er jo, at jeg aldrig nogensinde igen bliver kartoffelskræller-mester eller rigtig god til at male, men kan jeg strikke, klager jeg heller ikke det mindste.

Det kan jeg måske igen i aften. Det får lov at komme an på en prøve. Jeg glæder mig :-)

Relaterede skriv

24 kommentarer

 • Svar
  Anne
  10. oktober 2013 at 13:41

  Uha! Lyder fælt. Du fik mig lige til at sætte pris på et liv uden smerter. Tager man jo nok som en selvfølge før man har prøvet det du kæmper med.
   
  Kæmpe meget god bedring til dig.

 • Svar
  anita dahl
  9. oktober 2013 at 18:06

  Tak for det ANNIE,det er jo heller ikke nemt at se alt Liselotte:)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. oktober 2013 at 09:31

   Jeg overså det i hvert fald, men så var det dejligt, at Annie var vågen :-)

 • Svar
  Annie
  8. oktober 2013 at 21:09

  Tillader mig at svare Anita Dahl    Når jeg strikker 2 sammen i venstre side , tag 1 maske løs af, strik næste maske og løft 1 maske over, så ligger de pænt. Håber du kan bruge dette
  Hilsen Annie

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   9. oktober 2013 at 10:20

   Tak for at være opmærksom, Annie :-)

 • Svar
  Bente
  8. oktober 2013 at 10:42

  Hej Liselotte. Vil du være sød, at oplyse farve navne/nr. på dem, du har brugt her…….. De er helt vidunderlige :-) Tak
   

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   8. oktober 2013 at 19:15

   Prøv at læse kommentarerne Bente :-)

 • Svar
  Catarina
  8. oktober 2013 at 05:54

  Øbefolkning en lørdag :-( 
  dejligt at Kenneth kan hjælpe med at løsne op og du igen næsten er dig selv. :-) 

 • Svar
  anita dahl
  7. oktober 2013 at 23:30

  Hvor er det godt du har sådan en mand,som kan det der med massage. Jeg strikker også tempelblomst,MEN der hvor jeg skal strikke 2 sm,det bliver ikke så pænt,på venstre side af “bladet” Kan man gøre det på anden måde? Rigtig god bedring…..

 • Svar
  Sidsel
  7. oktober 2013 at 21:38

  ej hvor trælst, Liselotte….. Du har jo nok prøvet diverse ting. Du kender din krop allerbedst selv og ed hvad der skal til og hvad du ikke skal gøre….
  Kram til dig!

 • Svar
  Charlotte Illum
  7. oktober 2013 at 20:33

  daglige smerter og begrænsninger er svære at leve med.. indimellem lykkedes det fint – og så af og til smides man i gulvet med et klask der giver genlyd.. god bedring fra Ærø

 • Svar
  Gitte
  7. oktober 2013 at 19:29

  Godt at det relativt hurtigt går i den rigtige retning igen, sloges fra tid til anden med en tennisalbue, bestemt ikke sjovt, smerterne er et, men værre er det at der er en masse man ikke kan. I sommers oplevede jeg en diskosprolaps, der blev jeg virkelig bange, bange for aldrig at komme oven på igen, heldigvis blev det bedre.

 • Svar
  Alice
  7. oktober 2013 at 19:04

  Godt du igen er på vej i den rigtige retning igen :) … og hvor jeg nyde rat følge dig og dine strikketøj´r, ser frem til jeg om 25-30 er på dit niveau :D

 • Svar
  Helle Gommesen
  7. oktober 2013 at 18:05

  Rigtig god bedring. Ja, slidskader er ikke sjove at leve med. Desværre synes jeg man får flere og flere med årene….;O( Så er det nakken, så skuldrene og nu er mit nået til benene. Godt der er flest af de gode dage, hvor man kan ignorerer det…..og strikke. Kh Helle

 • Svar
  A + K = ♥
  7. oktober 2013 at 17:52

  God bedring – håber fysikken og dig bliver gode venner snarest igen – det kan jo være ganske ulideligt, at have ondt i ryggen.
   
  – Anne

 • Svar
  Ulla W.
  7. oktober 2013 at 17:27

  Godt at læse, at du er ved at være ovenpå igen!
  Når du er helt på toppen igen, vil jeg gerne bede om et godt råd af dig: Jeg kan se at Tempelblomsten også er med flere tråde. Jeg er netop blevet færdig med Lene Holme Samsøes model Lilly i to tråde Højlandsuld og en tråd Alpaca. Den er blevet god og rar – men: jeg synes det er for tit, jeg taber en af trådene, når jeg strikker ( og det er især rigtig træls i retstrik :-) Har du et godt råd? Er det måske strikkepindene eller måden, jeg samler trådene eller…..
  Og tak fordi du gider at dele din hverdag med os andre – det er både hyggeligt og inspirerende.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. oktober 2013 at 17:15

  Strik kan sagtens ligge og i stedet har vi hentet kastanjer i haven, nydt den friske luft og fået røde kinder :-)

  Jeg strikker med Blackhill Højlandsuld i farven Åbent Hav, Blackhill Superfine Alpaca i farve 740 samt en rest tynd uld fra dengang Kenneth startede butikken og den har en klar blå/turkis farve og findes ikke mere :-)

 • Svar
  Conny
  7. oktober 2013 at 16:37

  Kender godt det med at kroppen bestemmer og sætter grænser, men det hjælper altid i det mindste på humøret at fokusere på alt det man godt kan alligevel, og det mestrer du jo også til fulde :) Smuk strik har heller ingen udløbsdato, så det kan sagtens ligge over et par dage :)

 • Svar
  Lotte
  7. oktober 2013 at 16:21

  Har du prøvet Traumeel? Virker på næsten alt. http://www.matas.dk/traumeel-s-salve-50-gr
  eller den super fanatiske som måske kan hjevighed de evige inflammationer. Mælkefri kost. 

 • Svar
  Gitte
  7. oktober 2013 at 16:11

  Jeg vil da også frygtelig gerne vide hvilke garner/farver du har i brug,ligner lidt bølge den ene,har købt bogen,og skal helt klart have lavet mig en tempelblomst og suk hvor bliver din bare lækker i de farver,så bede meget pænt :))

 • Svar
  Bolette Hildebrand
  7. oktober 2013 at 16:07

  Uh – kender godt de der myoser, der synes de skal bestemme, hvad man skal foretage sig… Men når du nu viser så lækre strikke-farver frem, så er du altså næsten nødt til at afsløre HVILKE 3 farver og kvaliteter, du leger med, for de er godt nok smukke!

 • Svar
  Dell
  7. oktober 2013 at 15:13

  Ja, det er svært når man tror man er verdensmester i alt, og så hver gang får “regningen” næste dag. Utroligt at vi ikke bliver klogere.
  Poserne med kirsebærsten, som varmes i mikroen, er gode at forme omkring de ømme steder. 
  God bedring.
  Hilsen Inge-Britt

 • Svar
  Camilla
  7. oktober 2013 at 14:26

  Det er noget skidt, når en træls krop ikke vil som hjernen vil – men den bestemmer jo, og skal nok få trumfet sig igennem hvis den mener det alvorligt… Det har taget mig mange år at overhovedet acceptere, at det forholder sig sådan – og jeg ender stadig fra tid til anden i en dum situation, hvor kroppen siger stop og lukker ned. Og jeg kunne sagtens have stoppet det, men er så pokkers stædig! :)
  Så må man prøve at glæde sig over afslappende søndage, og at kroppen nok i virkeligheden er noget klogere end os ;) 
  Glad for at høre, at du har fået det bedre!

 • Svar
  Helle
  7. oktober 2013 at 14:12

  Hvem gider da også være kartoffelsskrællermester?! ;-) Sender varmende og helende vibrationer på vej – og pas nu på dig, så vi fortsat kan nyde godt af din blog og smukke kreative frembringelser.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)