Lidt af mig eller hvad jeg virkelig hader og gør alligevel … besøger tandlægen

Morgenkaffen fik vente denne morgen. Jeg kunne slet ikke overskue at indtage noget som helst. Jeg skulle til tandlægen. Eftersyn. Ikke noget. Og alting.

Gid jeg var sådan en, som elskede at gå til tandlægen. Gid jeg var sådan en, som syntes, at det var en fornøjelse, når jeg trak i overtøjet, for at køre til det halvårlige eftersyn. Gid det var sådan, men det er det ikke. Jeg bliver utilpas, angst og usammenhængende. Jeg bliver irritabel og følsom, frygtelig irriterende, er jeg sikker på og helt igennem irrationel, for jeg ved jo ganske udmærket, at når jeg først ligger i stolen, tager jeg det som en mand. Cirka. Indtil da er jeg et kort, du ikke vil have på hånden.

Efter visitten hos tandlægen

Jeg er hjemme igen. Svært tilpas, fordi det gik, som det heldigvis går langt de fleste gange; ingen problemer og endnu et halvt år, inden jeg igen skal lægge mig svedende og utilpas i den stol, som ellers altid er bestyret af verdens bedste tandplejere. Nu kan jeg igen overskue at spise og drikke. Og fungere.

Jeg er en mental sejtrækker. En overlever. En optimist. En fuld af livsglæde.

– altså indtil næste gang tandlægekortet kommer ind ad døren, men har du for øvrigt lagt mærke til, at det er en helt igennem vidunderlig onsdag i dag?  ;-)

Relaterede skriv

19 kommentarer

 • Svar
  Lotte
  25. oktober 2013 at 13:44

  Rart, for det er jo svært at være uenig med en, der er rasende ;-)

 • Svar
  Lotte
  24. oktober 2013 at 17:52

  Jeg er ikke panisk, ikke så meget som jeg er RASENDE.
  1. over alle de kroner der flækker nu fordi tandlægen borde alt ud og satte amalgam i (det gjorde man jo dengang)
  2. Fordi jeg nu skal betale TANDLÆGER for at reparere det som TANDLÆGER har ødelagt systematisk.
  3. Fordi de er tættere på en krop end jeg bryder mig om
  4. Fordi jeg til dato aldrig har mødt en tandlæge jeg kunne lide.
  5. Fordi de minder mig om brugtvognsforhandlere, de er uhæderlige, løgnagtige, pengegriske og overdriver HELT VILDT den med tænder og tandproblemer.
  Mit forslag er, at ALLE tandlæger skal inder under sygesikringen, det skal betales over skatten.
  Alle tandlæger skal underkastes en smileyordning, der måles på kvalitet, patientrelationer og relationsarbejde herunder etik og moralsk habitus og endelig skal de tvinges til halvårlig kontrol af psykologer og embedslæger og alle rapporter skal ligge offentligt tilgængeligt på nettet.
  Og hvad angår undervisning, så kan de ringe efter undertegnede, jeg underviser i VUPTI: sundhedspersonale I patientrelationer.
  Angst er ikke mit største problem. Det er den løgn tandlæger pr se omgiver sig med i DK.
   
  Ps. Hvis tandlæger VALGTE at tage deres patienter alvorligt, og f.eks tage højde for over-underhunds problematikken i at patienten ligger ned mens tandlægen står bøjet over dem, så ville deres indkomst formentlig halveres. Jeg vil æde min gamle hat på, at et HAV af reparationer KUN bliver foretaget fordi patienten ikke tør sige nej mens de ligger i den nedrige, ubehagelige stilling.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. oktober 2013 at 18:30

   Jeg er nok enig langt hen ad vejen, Lotte, din rasende kvinde ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  24. oktober 2013 at 07:12

  Det gik jo fint ved den tandlæge, men gid jeg også kunne bilde mig selv ind, at det var noget helt andet, jeg skulle ;-)

 • Svar
  Jane
  23. oktober 2013 at 21:58

  Jeg prøver st forestille mig at jeg skal til frisør og ikke tandlæge. Det virker bare ikke. Jeg har det præcist som dig.

 • Svar
  Michael Seeger Hanmann
  23. oktober 2013 at 17:19

  Det er en helt igennem dejlig Onsdag, en dejlig hverdags Onsdag. Jeg holder af hverdagen, som Dan Turell så rigtigt sagde, og det kan vi også lige så godt, dem er der trods alt flest af i vores liv, så hvorfor ikke bare få det aller bedste ud af hverdagen.
  Apropos tandlæge, det er heller ikke lige min spidskompetence, men i går skulle jeg lige have udskiftet en gammel sølvplump, jeg kom hel ud på den anden side, sååååå, nu er der heldigvis et halvt år igen, som du så rigtigt siger Liselotte.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. oktober 2013 at 15:12

  Frygten er allemands eje – og den kommer i meget forskellige indpakninger :-)

 • Svar
  Tove Møller
  23. oktober 2013 at 14:53

  Føler med dig , har det på samme måde , trods en sød tandlæge .

 • Svar
  Wong Wai
  23. oktober 2013 at 14:14

  Min tandlæge må vente på mig – denne gang :-(
  Måtte aflyse p.g.a. “det indsamlingen på tv2.” går ud på.
  God dag til dig og dine :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. oktober 2013 at 15:13

   Kære Wong Wai, jeg ønsker alt det bedste :-)

 • Svar
  Randi
  23. oktober 2013 at 13:56

  Sådan er vi jo så forskellige. Jeg er overbevist om, at vi hver især har en ting eller to, der kan få os til at svede angstens sved. Jeg har ikke noget imod tandlægebesøg, men så er der andre ting, der er svære for mig.

 • Svar
  Fuglemamma
  23. oktober 2013 at 13:56

  Det er rart det der med hva man frykter og hva man ikke frykter. Sånn som du beskriver din morgen har jeg det når jeg skal ut og fly. Å gå til tannlegen derimot er ikke noe jeg liker å gjøre men det plager meg ikke på samme måte. Men så deilig at det hele nå er overstått!

 • Svar
  Anne Holtegård
  23. oktober 2013 at 13:55

  Der er det, man gør, fordi man skal… Fordi det er bedst i det lange løb… Så som skat, bank, regelmæssigt eftersyn af bil og bisser….
  Sveden pibler ud hver gang…. Og så går det helt fint nogle måneder igen!!!

 • Svar
  Lone
  23. oktober 2013 at 13:55

  Kender det, i går havde jeg en tid kl. 16.30, der var sgu længe til når mit ur ringede kl. 6. Der er heldigvis længe til April ;-)

 • Svar
  Lone
  23. oktober 2013 at 13:54

  Jeg føler med dig :-( Jeg har det fuldstændig som du har det. Er panisk for tandlæger….det er ikke morsomt :-( godt at være på den anden side ;-)

  • Svar
   Helle
   23. oktober 2013 at 14:03

   Uha! Genkender fuldstændig din tilstand!
   Har det præcis på samme måde (altså heller ikke helt uden grund, vil jeg lige tilføje), og skal tage mig sammen flere dage bare for at ringe og bestille en tid!
   Når jeg så er i venterummet, prøver jeg at være cool – men ender hurtigt med at svede og have hjertebanken. Og de er alle både søde og dygtige – så det er ikke det. Bare en irrationel angst, (næsten) på højde med den for edderkopper…
   Godt du er sikkert hjemme – og kan få en kop kaffe ;-)
   Hav en dejlig dag.

 • Svar
  Marianne
  23. oktober 2013 at 13:42

  Ja sådan er vi jo så forskellige  :)  – jeg elsker at komme til tandlæge og har ikke verdens bedste tænder :( men tandlægen er dygtig og sød :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. oktober 2013 at 13:49

   Gid jeg havde det, som du har :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)