12

Kvæder i forklædning

Der er lidt tid endnu, inden vi rammer weekenden. Når vi gør, skal den – hvis alt flasker sig – indeholde lidt juleforberedelser og deriblandt kogning af massen til Cotognata eller kvædebrød, som vi kalder dem herhjemme. Seje, tørrede stykker af aromatisk og smuk kvædemos, som skal forsøde juledagenes ostemadder.

Kvædebrød

Vi er vilde med kvæder herhjemme. En af vores julegæster er ikke.

Jeg nævner ingen navne…  Annemette!

Jeg tænker, at vi skal kurere den fobi med et stykke salt, stærk Manchego med skiver af gyldent kvædebrød på toppen. Så er den ged barberet, er jeg sikker på.

Du kan læse historien om min introduktion – og dermed livslange forelskelse i kvæden – lige her :-)

You Might Also Like

12 Comments

  • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    1. december 2013 at 11:49

    Det smager vidunderligt, så det kan anbefales og ellers er kvædemarmelade også helt igennem dejligt til ost :-)

  • Avatar
    Reply
    Conny
    29. november 2013 at 15:55

    Hvis det smager lige så godt, som kvæder dufter, er det meget meget godt:)

  • Avatar
    Reply
    FRØKEN LARSEN I/S
    29. november 2013 at 09:04

    Gad vide, om kvædetræer er hårdføre ?? Det må undersøges, om de kan trives i kystnære områder med stiv kuling af og til…;0)
    Kh. Lene.
     

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. december 2013 at 11:46

      Mit ene træ står temmelig udsat, men klarer sig smukt :-)

  • Avatar
    Reply
    Henriette
    29. november 2013 at 05:35

    Manchego y membrillo! Nu fik jeg “hjemve” efter Spanien – jeg elsker også og ville ikke bekymre mig om at være alene om den last!
    :-)

  • Avatar
    Reply
    Karen
    28. november 2013 at 22:38

    Hvor er det smukt…. elsker din allestedsnærværende sans for æstetik – også dets oprindelige betydning som egentligt handler om at sanse. Man sanser i dit univers. 

  • Avatar
    Reply
    Merete
    28. november 2013 at 21:54

    Har også forsøgt mig i kvæder i år efter din inspiration .. ganske enig – Cotognata smager dejligt til ost
    Syntes dog ikke jeg får det så det kan laves i så fine forme som dit .. det er jo nærmest bare marmeladeagtigt inden det stiver og det tog over en uge inden det var stivnet .. Lader du det stå i formene mens det stivner?

    • Avatar
      Reply
      Henriette
      29. november 2013 at 05:40

      Merete, mon du har kogt længe nok? Man skal blive ved til grydeskeen kan stå af sig selv midt i mosen, så vidt jeg husker!
      :-)

      • Liselotte
        Reply
        Liselotte
        1. december 2013 at 11:47

        Jeg tænker som Henriette, at det måske ikke var kogt tilstrækkeligt ind, inden du satte det til tørre :-)

        • Avatar
          Reply
          Merete
          1. december 2013 at 19:12

          tak det vil jeg prøve … 

  • Avatar
    Reply
    Marianne
    28. november 2013 at 18:11

    Lyder fantastisk  – men det må da være en fordel af Annemette ikke kan li dem ;0)) så er der mere til dig – hihi 

  • Avatar
    Reply
    Camilla
    28. november 2013 at 17:26

    Hold fast, hvor lyder det lækkert! 
    De har så mange kvæder hernede lige nu i min lokale grønthandler, men jeg aner ikke hvad de skal bruges til – men sådan en omgang Cotognata lyder godt nok lækkert. Jeg må have set nærmere på din opskrift. :)

  • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)