16

Snestorm på vej eller man skal passe på med, hvad man ønsker sig…

– man risikerer at få det :-)

Jeg syntes jo frygteligt godt om sneen forleden. Jeg havde bare ikke forudset, at der i dag varsles snestorm heroppe i løbet af aften- og nattetimerne. Det gider jeg faktisk ikke rigtigt. Ikke snestorm. Sne er velkommen, men ikke snestorm. Oveni snakker de om mellem 20 og 40 centimeter sne. Der skal skovles. Sne, der skal fjernes fra fortov og hoveddøre. Smukt som bare fanden, men umanerlig besværligt at have med at gøre.

Sidste år var masser af sne. Vinteren bragte enorme mængder med sig. Vi skovlede konstant. Vi nød lyset og vi brugt adskillige sække grus til sti og fortov. Oskar er en sne-hund, så han var i sit es hele vinteren. Han var ikke spor svær at lokke med i Østerådal. I år kigger han oftest plaget på mig, når jeg foreslår en regnvejrs-tur derned. Han logrede og kastede sig ud i sneen i sidste uge, så der er ikke tvivl om, at den vil være velkommen for hans vedkommende. Måske har han noget at glæde sig til.

Snestorm

De snakker om, at vi ligger lige på grænsen mellem regn, slud og sne. Jeg er ambivalent. Jeg elsker det hele, men allermest elsker jeg knitrende sne og lyset, der bringer med sig. Mon det falder som sne, dette nedbør, der ligger nord for os og er på vej?

I morgen tidligt ved jeg det. Måske endda i nat. Man kan jo blive nødt til at tjekke ;-)

You Might Also Like

16 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. januar 2014 at 18:56

  Her er så SMUKT, hvidt og med masser af puddersne og det sner fortsat, så jeg er lige i mit es :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  17. januar 2014 at 18:19

  Hvor er det et smukt billede. I fik sikkert meget sne i dag, men jeg gætter på at den ikke ser så smuk ud, for temperaturen er lige på smeltepunktet og den falder ned og bliver til smat.
  Håber I alligevel fik noget godt ud af dagen!

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  17. januar 2014 at 18:13

  Jeg kan godt huske, hvor meget i bøvlede sidste år. Jeg er også ambivalent, for hestemæssigt er det også overmåde besværligt. Vi må tage det som det kommer. Rigtig god weekend med eller uden sne!

 • Avatar
  Reply
  Tove
  17. januar 2014 at 17:42

  Jeg er helt enig med Oscar, det er kedeligt vejr, at komme ud i. Men vi er jo nødt til det alligevel.
  Rigtig god weekend :)
   

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  17. januar 2014 at 17:33

  Jeg kan godt lide sne. Og at vågne i morges til hvidhed over det hele holder jeg meget af :)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  17. januar 2014 at 08:46

  mon I fik noget sne…..Falster gik helt fri

 • Avatar
  Reply
  Helle Gommesen
  16. januar 2014 at 22:23

  Det er utroligt smukt, håber I får lige tilpas med sne. Kh Helle

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. januar 2014 at 16:46

  Jeg gider også sne og arbejde hjemme i py, men mon ikke kunderne ville glo lidt i morgen, hvis jeg stod inde på lageret i den? Jeg tror det ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  16. januar 2014 at 16:29

  Jeg eeeeelsker sne og gider faktisk godt sne inde og arbejde hjemme i py :-) 

 • Avatar
  Reply
  Mona Poulsen
  16. januar 2014 at 16:15

  Ja sne er til besvær men hvor kan man også blive træt at regn, regn, og atter regn her på Horsens kanten er alt vådt og gråt, så lidt kulde med sne ville være dejligt, desværre når sneen nok ikke her ned.

 • Avatar
  Reply
  diana rose
  16. januar 2014 at 15:32

  Godt du har syvmile-støvler nok, hvis der skal skiftes mellem udeturene med Oskar, når I skal nyde sneen.
  Kolde hilsener fra Diana

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  16. januar 2014 at 15:31

  Bare den forsvinder til onsdag❤️ ????
  Nej alvorlig talt. Jeg har det som du. Sne er smukt og det giver et fantastisk lys her i de mørke måneder, men hold da så op hvor det også er til besvær.  

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  16. januar 2014 at 14:57

  Uhh,nej tak,sne er smukt,det afsted kommer bare en masse mas når man ikke lige bor hvor sneryddede veje har høj prioritet.Jeg bruger at tjekke vejret på YR.no,kan fåes som app til mobil-æhh ihvertfald til android,iPhone har jeg ikke helt styr på.

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  16. januar 2014 at 14:49

  Ja jeg vil nu ikke have noget mod lidt snestorm – bare det er kortvarigt og sneen bliver liggende i dagevis bagefter:-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  16. januar 2014 at 13:41

  Jeg stemmer helt klart dor sne….. Uanset hvor meget der så kommer og hvor længe det bliver. Alt det lys er så godt for sjælen! Det eneste tidspunkt jeg bandede lidt over, var i starten af december sidste år, da Johan var få uger gammel og jeg var alnen hjemme i 3 dage med ham og pigerne på dengang 1 q1/2 og knap 4, uden bil og massivt snefald hver dag! Ja og snerydningsordningen var vi for sparede til at betale for!!! Nå men sneen blev ryddet…. Nanna blev hjemme fra børnehave og så gik det alligevel alt sammen!
  Men da det sneede her den anden dag, mente Nanna at julemand var kommet en mdr. for tidligt!

 • Avatar
  Reply
  Randi
  16. januar 2014 at 13:37

  Du har ret – sne kan være ret besværligt – men for filan da hvor er det smukt.  Det kan forvandle en forsømt og vintertrist have til et eventyrlandskab i løbet af næsten ingen tid. Jeg længes sådan efter sne og frost :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)