20

Omslag i både vejr og hverdag

Det sner ikke længere udenfor. Min feber er også væk. Nu hoster jeg bare. Og slider på husets Kleenex-budget. Mat i sokkerne, men i bedring. Det er dejligt.

I dag kan jeg se ud af øjnene igen. I går løb de konstant. Jeg nyser ikke hele tiden og jeg tror endda, at jeg vil overveje at gribe strikketøjet, men jeg er mat, slap og ikke til pænt brug. Jeg er til sofa og måske lidt hjemmebag, hvis jeg kan overtale Oline til at gå i køkkenet lidt senere, når hun viser sig herinde.

Sne

Det er blevet tø derude. Omslag i vejret kalder de det. Der er også omslag på vej i hverdagen. For mig altså.

På mandag er det slut med orlov og jeg er igen tegnsprogstolk og grafiker og ikke længere medhjælpende hustru og garnpakker. Et halvt år er fløjet forbi med rekordfart. Jeg har ikke nået halvdelen af det, vi havde planlagt med og håbet på, men jeg har nået en del af det og så må det være godt. For nu.

Jeg er et virvar af følelser, for jeg glæder mig til at komme tilbage og tolke. Jeg savner tegnsproget og jeg savner alle de dejlige (døve) mennesker, jeg får lov til at arbejde for og med som tolk. Jeg savner mine tolke-kolleger. Jeg savner at grine med dem. Jeg savner at komme ud i verden. Jeg savner at færdes i mange og skiftende miljøer, men jeg hader at skulle forlade det job, jeg har passet det sidste halve år, for jeg har elsket at være en del af en flok engagerede, sjove og dedikerede mennesker, som hver eneste dag gør sig umage for, at du og jeg kan købe luksus-garn til formidabelt god pris. De brænder for netop det. De er sprængfyldt med gode idéer, dejlig energi, omsorg og lyst til at gøre den gode forskel. Dem kommer jeg til at savne.

Jeg er revet midt over. Jeg vil være begge steder. Jeg ved, at det ikke kan lade sig gøre, så jeg har besluttet, at jeg gør, som jeg plejer. Jeg er til stede der, hvor jeg er. I nu’et. Det er en af mit livs gaver, at jeg er god til at være det og jeg er taknemmelig for den evne lige nu, hvor jeg nemt kunne lade frustrationerne overtage. I stedet har jeg besluttet, at det er glæden over at være, hvor jeg er, der skal bestemme.

På mandag er det ud i verden igen og hænderne op. Jeg glæder mig :-)

You Might Also Like

20 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  1. februar 2014 at 23:57

  Åh hvor er jeg glad for, at du vælger “hænderne op” i stedet for “bukserne ned”! Hilsen en af de kolleger, der skal tolke sammen med dig i ugen der kommer ;-) (Glæder mig til at grine sammen med dig igen Lise!)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. februar 2014 at 11:04

   Og det kunne jo lige så godt være endt med det ene, som det andet. Det ved vi alle ;-)

   Jeg glæder mig fandeme også til at hulke af grin Lis! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  1. februar 2014 at 22:31

  Tænk at der allerede er gået et halvt år. Jeg husker din post om orlov som var det igår. Tak for dit inspirerende skriv om nuet. Det tager jeg da lige med mig, hvis det altså er ok med dig. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. februar 2014 at 11:03

   Det er i hvert fald ok Jane :-)

 • Avatar
  Reply
  marianne bentzen
  1. februar 2014 at 21:20

  Dejligt at høre, at du er på vej til at være rask. Og jeg forstår, at det må være svært at undvære sit rigtige fag, og du har jo Kenneth og de søde piger lige ved siden af.
  Knus Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. februar 2014 at 11:02

   Det har vi i hvert fald Marianne og det bliver dejligt at få hænderne op igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  1. februar 2014 at 17:05

  Om jeg forstår, din orlov er slut? Det gik da hurtigt. Jeg ved du har slidt, eget firma, selvom det har succes, så koster det tid, tid, tid og mere tid! Jeg beundre jer, for jeres store indsats!
  At du savner at tolke, det er forståeligt. Det har været dit liv i mange år! Der hvor du yder max og kan :-)
  Jeg er i samme situation. Mit job udløber sidst i Marts. Jeg kan vælge at nyde ingenting og så knokle på Læsø, eller søge nyt job og starte forfra…. Knus til dig. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 18:31

   Det bliver nu godt at få hænderne op igen Sidsel. Jeg har sådan nydt det, når vi har haft tegnsprogsbrugere forbi her :-)

 • Avatar
  Reply
  Jette
  1. februar 2014 at 16:11

  Pas på dig… Husk at være ærlig inde i maven… Ellers gør den ondt… Pøj pøj med det hele
   

 • Avatar
  Reply
  Helle Gommesen
  1. februar 2014 at 15:32

  Utroligt er der allerede gået et halvt år ?? Dejligt du glæder dig og har den livsindstilling, så skal det nok gå. I dag er en ansættelse jo nærmest et guldrandet papir, så nyd det. Håber du når at blive helt frisk, det er jo sjovest at starte for fuld styrke. Kh Helle ;O)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 15:43

   Ja, det er utroligt med den tid, men nu er det nu og jeg er klar :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  1. februar 2014 at 14:44

  Som tideN flyver  :0) dejligt du er god til at være i nuet – jeg prøver at lære det .
  rigtig god fornøjelse når du stævner ud på mandag 
  Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 14:54

   Tak Marianne. Jeg glæder mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  1. februar 2014 at 13:57

  Hold da helt op,  er det halve år allerede gået ? Det er da lidt vildt, som tiden går!
  Det er en rigtig god evne at have, at man formår at være til stede og nærværende lige der, hvor man er :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 14:54

   Ja, det er vildt, som tiden går Randi. Jeg forstår det heller ikke, men sådan er det nu engang :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette mikkelsen
  1. februar 2014 at 13:43

  Velkommen tilbage, har selv ligget underdrejet siden i mandags, med et sindssygt maveonde, eneste plus er at vægten, som ellers er i overkanten, har rykket sig en tak i den rigtige retning… Nå, det skal jeg hurtigt få spoleret med hjemmebagte fastelavnsboller…. Hvor mange må man egentlig spise, når man ikke har haft lyst til noget i 5-6 dage…..
  jeg skulle lhave haft ringet til dig ang kashmir cardiganen og farver osv, og også hørt om der er silk/mohair på vej, men det må blive i næste uge. Hvis altså du har tid, kan godt se at en entre ud i den store verden, giver meget mindre tid til alt det hyggelige garnhalløj, men som du selv skriver, så må man være 100procent der hvor man er, og nyde nuet. Det er bare ikke altid nemt når man gerne vil være max tilstede flere steder på en gang
   
  god dag i sofaen og held og lykke med jobbet i næste uge
  mange hilsner
  Mette, Vrå

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 14:44

   Kære Mette, heldigvis er der stadig et par mere end almindeligt kompetente kvinder samt Kenneth til at hjælpe med alle de spørgsmål, man måtte have, når man ringer til Garnudsalg, så det skal du og andre endelig bare gøre. De er jo hamrende dygtige inde ved siden af :-)

   God bedring til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  1. februar 2014 at 13:30

  Nyd de sidste dage hjemme og kom dig ovenpå forkølelse og andre bras.
  Jeg sender masser af gode tanker og forståelse og smil afsted mod dig og din måde at være i verden på. Love you…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. februar 2014 at 14:42

   Tak og jeg passer på mig :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)