12

Dordogne min søndags længsel

Søndag er insisterende, grå og blæsende, så jeg opgiver udeliv og kaster mig i stedet over køkkenskufferne, som længe har trængt til en overhaling. Jeg tømmer dem ud på køkkenbordet. Deres indhold fylder mere, end jeg har plads til. Så breder jeg mig ud på gulvet også.

Jeg sorterer, kasserer og vasker op og ned, mens jeg undrer mig over, hvordan i alverden vi har fået slæbt det meste af en basar hjem i de få, kompakte skuffer, vi har til rådighed. Jeg er godt i gang, da Kenneth stikker hovedet frem og siger, at han lige har konfirmeret sommerferien.

Pludselig er jeg ikke længere i mit køkken. Jeg er i Dordogne. Jeg kan dufte mark og skov. Jeg kan mærke solen i nakken og jeg husker tydeligt hvor dejligt det er  at sidde ved bredden af Dordogne og nyde gode venners selskab, mens vi beundrer et imponerende fyrværkeri i anledning af Frankrigs nationaldag i sommeren 2013.

Jeg husker sagtens landskaberne. Jeg husker kvæg og fjerkræ, lyden af fårene hos naboen og nydelsen ved både den tidlige morgendukkert og den sene aftensvømmetur med kig til stjernerne.

Dordogne

Oprydning og rengøring af skufferne i køkkenet går pludselig som en leg og da jeg støder på den vilde rosmarin, jeg plukkede dernede, bliver jeg let om hjertet ved tanken om, at jeg skal gense det hele om ikke så forfærdelig mange måneder. Det er virkelig noget, jeg glæder mig til.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birthe
  22. februar 2014 at 19:49

  Hej med dig. Sådan drømmer jeg mig også til det varme Provence, hvor vi med vores unge familier flere gange har holdt ferie i et skønt hus ved floden War. Udflugter til Middelhavet og det franske Grand Canon og bare ud på landet, hvor man kan være så heldig at møde en duftende lavendlemar. Vi bader i kildevand, der dag og nat sender det skønne vand fra det massive bjerg og lige ned i poolen til glæde for  både store og små. Desværre er vi to gamle ikke mere i stand til at køre den lange tur selv. Vi flyver, imens de unge gør rejsen i biler.   Jeg får stadig de dejlige sæber med den lille matros på samt flere af de skønne specialiteter, som provensialerne er kendte for. Men datter bringer disse ting med hjem, når ikke vi selv er  i stand til at komme afsted. Dejlige drømme om sol og varme og charmen i de små landsbyer op mod Digne, hvor vi har boet så tæt på Kogletoget rute, at vi har kunnet vinke til de, der kører med det lille futtende tog.
  Tak fordi jeg måtte kigge indenfor, det er ikke noget jeg drømmer, men jeg snupper til tider nogle af jeres gode ideer – tak for dem.
  Kærlige tanker fra Bibi

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. februar 2014 at 08:42

  Uha, som jeg glæder mig allerede .-)

 • Avatar
  Reply
  Jeanette
  17. februar 2014 at 17:58

  Dejligt med gode minder, og altid dejligt at have noget at glæde sig til…

 • Avatar
  Reply
  Conny
  17. februar 2014 at 12:53

  Dette har intet med Dordogne at gøre, og så måske alligevel :) – vil bare sige tak for opsangen om icord, som jeg har syntes var lidt bøvlet, men du skrev jo, at det ikke er spor besværligt, så nu gør jeg det, og det bliver SÅ pænt, så jeg er ekstra glad for min nye jakketrøje :)

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  17. februar 2014 at 10:05

  Forstår godt, at du længes og glæder dig. Det lød som en rigtig dejlig tur.
  Køkkenskuffer, dem har jeg da SLET ingen af, mon ?? ;0)
  Kh. Lene.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  16. februar 2014 at 15:35

  Køkkenoprydning med sommerferielængsel og minder indbygget, det liver op på en gråvejrsøndag :-)
   

 • Avatar
  Reply
  Mette
  16. februar 2014 at 15:34

  Pyha, man får jo helt dårlig samvittighed…. Har godtnok gjort tiltrængt rent idag, men det gav bare yderligere dårlig samvittighed over alt det tøj, STORE MÆNGDER, sko, garn, stof, loppefund osv osv der roder alle steder.  Jeg er en rigtig samler, og lige nu dræner det mig for energi at jeg ikke kan få sat system i det…. Endsige få sorteret og smidt ud. Er virkelig  dårlig til den slags. Ikke at jeg nogensinde  skal leve minimalistisk , det har jeg slet ikke lyst til, men lidt mere system villa være herligt, og min mand ville blive lykkelig……
   
  nå, ellers kan man jo også bare sætte sig til selv at drømme om ferie, håber virkelig vi kommer afsted både her i foråret og igen til efteråret. Frankrig lyder dejligt, det var bestemt også en mulighed, længe siden vi var der sidst.  Og ja, så kan man jo også bare gå amok og bestille et kæmpe læs garn hos garnudsalg! så det er hermed gjort,og  lageret er  fyldt mere end godt op, så har jeg det bedst
   
  rigtig herlig søndag til jer alle
  Mette, Vrå

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  16. februar 2014 at 15:27

  Der er ikke noget bedre end gode minder og glæden ved at skulle gense elskede steder og så i det bedste selskab. Nyd oprydningen og drømmene. Drømmene som snart bliver til virkelighed. :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  16. februar 2014 at 13:49

  Hvor herligt med oprydning. Er selv i gang pt. Det har stået på  i en uge nu. Begyndte med garagen , senere klædeskabet, entreskabet mv. Så nu er traileren totalt fyldt op… og jeg er endnu ikke færdig… Meeen hvor det giver go’ energi :-) 
  Dejligt at at du nu kan drømme dig frem til sommerferien :-) !  God søndag!

 • Avatar
  Reply
  Flesthverdage
  16. februar 2014 at 13:39

  Årh det trænger mine skuffer også til!
  Men da jeg ikke kan drømme om sommerferie i Frankrig imens, tror jeg ikke det bliver i dag:-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  16. februar 2014 at 13:34

  Sådanne drømme/udsigter  gør godt nede i maven;)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)