18

Lørdag er også foccacia eller fügassa, som det hedder i Ligurien

Jeg fandt en af de store dåser med kikærter inde bagerst i skabet. De opfordrer til humus. Hjemmelavet, stærk og velsmagende humus. Det tog ikke mange sekunder at beslutte, at det var netop det, de havde sparet op til, mens de stod og trak renter på hylden.

Sammen med kikærterne fandt jeg spelt, som skulle bruges. Jeg fandt også sorte oliven, frisk rosmarin og en af de store, gode skåle frem.

Brød

Nu er der rørt en dej, som hviler. Senere bliver den forvandlet til foccacia eller fügassa, som det hedder i Liguriensuppleret med sorte oliven, flagesalt, rosmarin og den gode olivenolie. Lunt brød dyppet i olivenolie er godt og sammen med humus bliver det en himmerigsmundfuld.

Opskrift har jeg ingen af. Jeg improviserer. Det sidder i hænderne efterhånden. Jeg er fuld af selvtillid. Det bliver godt.

Jeg kan næsten ikke vente ♥

You Might Also Like

18 Comments

  • Avatar
    Reply
    Sole
    2. marts 2014 at 19:12

    Hos mig staar der to daaser kikaerter paa bordet sammen med hvidloeg og hjemmedyrket chili (med vores mangel paa vinter I aar kan vi stadig hoeste chili).. tog en hurtig beslutning I morges og faster en dags tid eller saa, men paa tirsdag SAA skal der humus paa bordet og hvorfor ikke ogsaa foccacia ;-)

  • Avatar
    Reply
    Catarina
    2. marts 2014 at 02:05

    Umm, det lyder som om der weekendhygge på alle leder. :-) God søndag til dig og dine. :-)

  • Avatar
    Reply
    Sidsel
    1. marts 2014 at 20:49

    Sikke en lang tids virus…. Håber  det lysner nu. Orkkk, det bliver hårdere og hårdere at komme ovenpå igen.  Flot strik til Oline:-))

  • Avatar
    Reply
    A+K/Venterpaavin
    1. marts 2014 at 15:49

    Mmmmh… fik akut lyst til hummus, lige der.

    – Anne

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. marts 2014 at 16:20

      Man kan lave det på to sekunder ;-)

  • Avatar
    Reply
    Karen Sillemann
    1. marts 2014 at 15:23

    Det var sjovt med det liguriske navn på foccacia! Oppe i fransklokalet på min skole hang der en lille plakat med forskellige franske opskrifter. Der i blandt en med opskrift på ‘fougasse’ fra Sydfrankrig. Jeg har prøvet den, og den var dejlig!!

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. marts 2014 at 16:19

      Fougasse er en af vores franske laster Karen, så dem er vi aldeles godt bekendt med ;-)

  • Avatar
    Reply
    Conny
    1. marts 2014 at 14:25

    Så blev jeg også sulten, men her er serveringen dejligt softkernerugbrød med smør – ja smør! – og ost, der smager af ost :P

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. marts 2014 at 16:18

      Uhm, det er dælme heller ikke skidt Conny :-)

  • Avatar
    Reply
    Malene
    1. marts 2014 at 14:08

    Lyder heller ikke dårligt – men jeg har ingen kikærter på lager. Til gengæld havde jeg ingredienser til dine fastelavnsboller helt tilbage fra feb. 2007… Det bliver mand og børn sikkert ikke kede af. Selv om de måske godt kunne tænke sig, at jeg ikke havde prøvesmagt det der utroligt velduftende cremefyld i helt så voldsom grad ;-)

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. marts 2014 at 14:22

      Uhm… de er SÅ gode. Nu bliver jeg jo snart nødt til at…

      • Avatar
        Reply
        Malene
        1. marts 2014 at 18:36

        Mums – du har ret, de er virkelig gode…og de bliver altså ikke ringere af, at antallet bliver downsized fra 20 til 12.
        – Og det var altså ikke fordi der kun var creme tilbage til 12. Jeg sværger! ;-)

  • Avatar
    Reply
    lise
    1. marts 2014 at 13:29

    uhm ved lige præcis hvad vi skal ha i eftermiddag/aften sammen med et glas rødvin…. tak for inspirationen Liselotte

  • Avatar
    Reply
    Kerstin
    1. marts 2014 at 13:10

    Mmmm, jag kan nästan känna doften.Ljummet bröd och god olivolja samt hemgjord hummus. Vad kan man mer begära ?                              Skulle i så fall vara +25 och sol !
     

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      1. marts 2014 at 13:25

      Måske lige det med solen og varmen, men jeg er ellers god tilfreds i dag Kerstin :-)

  • Avatar
    Reply
    Kirsten
    1. marts 2014 at 13:09

    uhm.. man får lyst…! 

  • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)