12

Danmarksgade

Danmarksgade er lys og venlig klokken otte nu. Ikke mørk, våd og kold, men lys og med løfter om forår. Det er godt, for vi trænger.

Tænker du nogensinde på alle de ansatte i vores dagligvarebutikker? Dem som nu må sidde ved kasserne til langt ind i aftener, hvor vi andre forlængst har taget fri. Jeg gør. Jeg tænker på, at der heldigvis er mange unge og studerende, som gerne tager de sene vagter, for en familie er svær at få til at fungere med alt for mange af de sene vagter. Jeg har endnu ikke handlet en sen aften, men jeg hører om mange, som er glade for muligheden.

Danmarksgade

Jeg er glad for, at min arbejdsdag er til ende om et øjeblik. Jeg trænger til, at det er tid for en kop kaffe, lidt strik og fødderne op i sofaen. Det gider jeg gerne og så er det tilmed fredag, min yndlingsdag.

Må resten af din fredag byde på det, du elsker :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  8. marts 2014 at 21:25

  Jeg tænker det tit… også når jeg ind imellem glædes over muligheden for sene indkøb, når dagligdagen slutter sent.

 • Avatar
  Reply
  Vibe
  8. marts 2014 at 10:24

  Det er rigtig godt vi som forbruger har den flexibilitet, at indkøb kan ske næsten hele døgnet. Jeg glæder mig hvergang jeg har været til træning og lige kan smutte ned i den lokale Irma, Netto, eller hvad vi har og hente det man lige mangler.Der møder jeg også de sødeste unge mennesker som har været heldige at finde et fritidsjob som kan kombineres med studierne. Hvis det ikke var for den forlængede åbningstid, så var der mange unge som var udelukket fra aktiviteter og ungdomsliv. Så nej, medlidenhed har jeg ikke, nærmere glæde over at de unge kan komme igang med deres liv og undgå de store studielån der skal betales tilbage.

 • Avatar
  Reply
  diana rose
  7. marts 2014 at 23:33

  Kære Liselotte.
  Jo, jeg tænker tit på de sene åbningstider – jeg har selv 3 i systemet, hvoraf de to har skiftende arbejdstider, og den ene med datter på 14 måneder, og hun har – ligesom sin søster week-endvagter hhv hveranden og hver tredie uge. Men det jeg frygter mest er faren for røverier i butikken ved den sene lukketid.
  Det kan også være et problem for enlige mødre at få det til at hænge sammen med transport og pasning af børnene.
  I vore dage med så mange hjælpemidler – fryser osv., skulle det heller ikke være nødvendigt – men starter en kæde følger de andre med, for at slås om smulerne.
  Knus fra Diana

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  7. marts 2014 at 19:00

  Så fint at du/vi sender dem en taknemmelig tanke, dem som er der når andre af os har fri :-) rigtig god week end!

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  7. marts 2014 at 18:02

  Fandt din blog via en anden blog og måtte bare ønske dig en rigtig god fredag..  og ganske rigtigt det må være hårdt at skulle arbejde så sent hver aften…

 • Avatar
  Reply
  Connie // Larsens Blog
  7. marts 2014 at 16:56

  For de unge, er det sikkert fint nok med de sene vagter … jeg tænker bare på, at de fleste røverier mod supermarkederne – som jo desværre er stigende – begås om aftenen :-(  … Selv handler jeg aldrig om aftenen … men søndagsåben er jeg rigtig glad for … om søndagen er der ingen stress på, og de børn der er med forældrene ude at handle, er heller ikke kropumulige og skriger :-) … Min fredag går med pulled chicken i ovnen og pulled pork i marineringsfasen i køleskabet … den ryger i ovnen kl. 05.00 i morgen … håber mine lørdagsgæster bliver glade :-)

 • Avatar
  Reply
  Laura
  7. marts 2014 at 16:49

  Jeg tænker på de butiksansatte af mange grunde, men faktisk ikke så meget pga de sene vagter. Jeg har selv skæve arbejdstider og ville ikke undvære de lange formiddage og hele hverdagsfridage som det medfører. Weekender hvor begge vagtbærende forældre herhjemme har fri er i høj kurs, men jeg synes vi får meget igen, for at vi ofte må arbejde når andre holde fri. Og ikke mindre vigtigt, så er der en særlig roligere stemning forbundet med at arbejde i ydertimerne. Som småbarnsmor profiterer jeg tilmed jævnligt af at kunne handle i god ro og orden når børnene er puttet.

 • Avatar
  Reply
  A+K/Venterpaavin
  7. marts 2014 at 16:19

  Jeg er altid glad for de sene åbningstider, når en spontan vin-date fx bliver aktuel – men uh, jeg er glad for jeg ikke sidder der selv (:
  Men et smil får de hvertfald med på vejen fra mig.
   
  – Anne

 • Avatar
  Reply
  mette
  7. marts 2014 at 16:06

  hip hurra for weekend – er bestemt ikke misundelig på de butiksansatte….

 • Avatar
  Reply
  Randi
  7. marts 2014 at 15:25

  Jeg kan slet ikke forstå, at det kan betale sig for butikkerne at holde åbent til klokken 22. Jeg gider ikke selv at købe ind om aftenen, men det må der vel være andre, der gider, for hvis ikke det kunne betale sig at holde åbent, gjorde man det vel ikke.

 • Avatar
  Reply
  Dorte/familiefletninger
  7. marts 2014 at 15:11

  Jeg tænker over det. Mindre nu end lige da den nye lukkelov blev indført. Nu handler jeg stort set altid i online supermarked i hverdagene. Det er sådan vi i min familie bedst får tingene til at hænge sammen. Det er nemt at ordne indkøb på Pc’en dagen i forvejen og det passer med de bliver leveret ret hurtigt efter vi er hjemme og vi slipper for trætte unger i et supermarked. Til gengæld synes jeg det er hyggeligt at ligge vejen forbi et supermarked en lørdag eller søndag og her må jeg indrømme at det er komfortabelt (omend ikke tvingende nødvendigt) med søndagsåbent. God weekend

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  7. marts 2014 at 15:09

  Rigtig god fredag eftermiddag/aften – og god weekend… Jeg glæder mig også til fyraften, for strikketøjet ligger hjemme i sofaen og venter utålmodigt på min tilbagevenden… ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)