12

Lørdag, du er min veninde

Godmorgen søde lørdag. Du er så hjertelig velkommen. Faktisk har du været savnet. Jeg trænger til dig og din omfavnelse. Dit weekend-kram.

Hele denne uge har det været lange arbejdsdage. Det har været sjovt, men det har også, hvis sandheden skal frem, været hårdt. Vi har været trætte, når vi er tørnet ind. Vi har været tidligt oppe og sent i seng. I dag sov jeg længe. Jeg vågnede første gang klokken fem, men sov videre og stod først op ved ni-tiden. Ahh …

Morgenblomst

I dag er dagen uden planer. I dag er der plads til at sørge for, at der kun bliver vippet med de ører, der gider. Der må strikkes på terrassen i solen. Der må spises madder på Feddet. Der må plantes ny hæk, frugttræer og måske en sommerblomst eller to.

Vi er gode til at tage de lange, seje træk. Vi bliver ved til den bitre ende. Vi er gode til at huske, at målet venter forude. Sådan er det herhjemme og lige nu er målet, at generobre Tjørnevang og få skabt de rammer om fritiden, som vi holder af og har forsømt i en årrække, så vi skifter tagrender, rydder hjørner i haven og snakker om, hvilken farve Tjørnevang skal have, når det skal males. Engang var det hvidt…

Tjørnevang

Ingrid har sendt os endnu flere billeder af Tjørnevang. Tusinde tak for dem :-)

Engang var Tjørnevang virkelig en lille gård ude på landet. Her var ingenting andet end langstrakte marker, grusvej og mødding. Så kom udstykningen og de nye parcellister dukkede op. Der blev bygget små enfamilieshuse ned langs grusvejen og pludselig var Gug ikke længere langt ude på landet, men en bydel i Aalborg. Jeg boede her selv i starten af 60’erne, da Gug i dén grad var i gang med sin forvandling fra land til by.

I dag er alting anderledes, men jeg elsker, at huset jeg bor i, emmer af historier om liv, der er levet. Jeg kan lide, at det har ligget her siden 1863. Jeg maler det ikke hvidt igen. Måske engang får det farven tilbage, men det bliver ikke i min tid på gården. Jeg tænker gråt …

I dag maler jeg ingenting. I dag hygger jeg og nyder, at lørdag gider give et weekend-kram :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Pernille
  26. april 2014 at 21:45

  Jeg elsker at se billeder fra engang og se hvor meget der er forandret – og hvor meget der stadig står :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. april 2014 at 08:01

   Ja, det er sjovt at få et kig bagud i tiden, Pernille :-)

 • Reply
  Sidsel
  26. april 2014 at 19:45

  I har et hus med sjæl. I kender alle lydene, duften, hver og en knast i træet. Det er det som gør det svært at forlade stedet. Alle de minder som I har I huset…. Jeg har altid haft det svært ved at flytte. Jeg knytter mig til boligen, da jeg altid har knoklet rundt i dem.
  Mit bedste hjem var et gammelt Skagenshus fra 1875. Vi renoverede det nænsomt. Jeg afsyrede alle gulve, kalkede det. Jeg husker stadig duften af det. Kan genkende for mit indre blik, alle detaljer… Vores blev kalket rosa. Det var smukt. Nu er det igen gult..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. april 2014 at 07:41

   Jeg knytter mig også til mine boliger og jeg har faktisk haft forbavsende få, efter jeg flyttede hjemmefra. I min barndom, flyttede vi ofte. I mit voksenliv har jeg været meget trofast mod de steder, jeg har valgt at bo :-)

 • Reply
  Lone Hesselberg
  26. april 2014 at 17:50

  Det er fantastisk at bo i et gammelt hus og kende noget af historien – vi kender selvfølgelig ikke til alt der er foregået, men at se de gamle billeder af et hus der har levet i 150 år er fantastisk. Jeg bor selv på en gård fra 1866, og den ligger stadigvæk på landet, men kun 6 km fra Randers centrum – jeg føler mig som det heldigste menneske i verden. Det er også det jeg holder af ved dig Liselotte – du forstår at værdsætter små som store ting.
  Fortsat god weekend til dig og dine kære.
  Hilsen Lone

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. april 2014 at 07:37

   Jeg synes, at det er fantastisk at se, som huset har forandret sig i takt med tiden og de mennesker, som har boet i det. Udviklingen fra land til by er tydelig lige her, hvor jeg f.eks. sover i den gamle hestestald :-)

 • Reply
  strikogsting
  26. april 2014 at 10:39

  Skønne billeder fra en svunden tid. God lørdag herfra…….

 • Reply
  sole
  26. april 2014 at 10:24

  Liselotte, DU og lørdag er mine veninder!!!! Tak for det!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. april 2014 at 10:37

   Sole, du er dejlig og pludselig savner jeg lige vores eftermiddag ude på Feddet. Vi må gøre det om en dag, hvor du er i nærheden :-)

 • Reply
  Ulla Røjkjær
  26. april 2014 at 10:19

  Lørdag får også en stor krammer af mig og du får en med<3

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. april 2014 at 10:36

   Tak Ulla, det gjorde godt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)