Engang Familien Øjebliksbilleder

Søndag er selskab af Buddha og en murer

27. april 2014

Jeg rydder op. Det er nok ikke gået ubemærket hen hos faste læsere, for jeg har skrevet om det mere end én gang. VI rydder op. Vi tømmer fra en ende af og vi synes, at det er et stort arbejde, men sjælen slippes mere og mere fri for hvert hjørne, vi får styr på. Det er en tid, der er godt investeret og vi er langt fra færdige.

Sidste ombæring var soveværelset. Alle skabe blev tømt og bagerst i et af dem, stod farfars murer. Bing & Grøndahls murer har været en del af min barndoms landskab. Mureren stod på farmor og farfars smukt udskårne egetræs-skænk i stuen. Farfar var murer. Far var tømrer og snedker. De har sammen bygget mere end ét hus her i Gug, hvor jeg nu bor, men fordi jeg aldrig nåede at spørge, er der kun et hus, jeg med sikkerhed ved, at de to byggede sammen. Det ligger ganske få 100 meter fra Tjørnevang.

Mureren

Jeg havde helt glemt mureren. Nu er han kommet i sært selskab med Buddha. Hvorfor ikke? Jeg holder af at kigge på dem uden skelen til andet end de følelser, de vækker i mig. De minder mig begge om at være den bedste udgave af mig selv. Jeg prøver hver dag.

Søndag er sol, strik og god kaffe. Søndag er radio, vasketøj og mig, der trækker i skyggen, for soleksem har overtaget min hals og jeg ligner en ulykke. Søndag er mig, der er ligeglad og egentlig bare mest glad.

Go’ søndag til dig :-)

Mere at fordybe dig i

19 kommentarer

 • Svar Tante T 28. april 2014 at 22:12

  Jeg synes de går godt i spænd, de to herrer :)
  Pokkers til sol-eksem. Jeg forsøger mig med et nyt mærke solfaktor i år, og håber at solen og jeg kan nyde hinandens selskab…

 • Liselotte
  Svar Liselotte 28. april 2014 at 18:19

  Jeg elsker min Buddha og min murer. Kenneth lever med dem, nu hvor han har fået plads blandt alle mine kuriositeter… inklusive mig, sagde hunden ;-)

  Oprydningen er vi slet ikke i mål med endnu, men vi fortsætter. Basta! :-)

 • Svar Helle K. 28. april 2014 at 08:25

  Selvfølgelig skal han stå der. Jeg løfter lige blikket og lader det falde på “min” murer – min mands arv efter hans bedstefar. Min svigerfar var også murer og min mand er tømrer, så jeg kender godt det der med, at “det hus har jeg bygget”.

 • Svar Pernille 28. april 2014 at 00:30

  To skønne hvide mænd. De er fine sammen :)

 • Svar Helle Gommesen 27. april 2014 at 19:54

  Godt du fandt frem til ham igen ;O) Smiler og tænker at du også sagtens kunne sætte din sjov “Pavekop” frem i samlingen af prominente personer ;O)) Håber du har nydt din søndag. Kh Helle

 • Svar Annie Hartvig 27. april 2014 at 19:20

  Yoghurt naturel på en hud med soleksem er bare skøøøønt

 • Svar Conny 27. april 2014 at 17:59

  Fint makkerpar – så er noget både til ånden og de fysiske rammer for tilværelsen :) Imponerende oprydning i øvrigt, jeg ville ikke kunne kassere så meget på så kort tid :)

 • Svar Lis 27. april 2014 at 12:00

  Finurligt par, ja men når de sådan kan finde det bedste frem i dig og gøre dig glad, så er det bestemt også ligegyldigt om de er kønne sammen eller ej. Kærlighed gør jo som sagt blind og det er også godt for krop og sjæl.

  Ønsker dig en dejlig søndag fyldt med glæde og kærlighed.

  Kh. Lis

 • Svar strikogsting 27. april 2014 at 11:52

  Her er den strikkende pige

 • Svar strikogsting 27. april 2014 at 11:50

  Findes der ikke også en porcelænsfigur af en strikkende pige ??? Det må lige være en til os strikkende kvinder ………….. God søndag

 • Svar Sidsel 27. april 2014 at 11:44

  De klæder hinanden. Det er godt og meget personligt:-)
  Synd for dig med det eksem! Men pyt, så bliver du ikke solskoldet:-)

 • Svar Randi 27. april 2014 at 11:43

  Jeg kan godt li’ mureren og Buddhafiguren sammen.
  Vi har lige tømt hele vores hus og er flyttet ud i en skurvogn i haven, mens huset bliver istandsat, så jeg forstår til fulde, hvad I står midt i med oprydning og omrokering :-)

 • Svar Lone 27. april 2014 at 11:00

  Sjovt med de gamle figurer. Min bedstefar var slagter først i butik og senere på slagteriet i Nørresundby. Efter ham har jeg en liggende ko i kongeligt porcelæn – ikke noget, jeg ellers samler på, men den har plads i reolen.

 • Svar Flesthverdage 27. april 2014 at 10:45

  Og hvorfor ikke? De ting, vi holder af, kan sagtens stå sammen.
  Det giver mening for os – for andre? det rager os ikke:-)

 • Svar Lotte L 27. april 2014 at 10:21

  Åh ja kunne genkende mureren, min bedstefar var også murer og havde denne stående og min bror arvede den. Jeg havde helt glemt den.
  Gad vide hvor mange der, når de har læst din blog, får ryddet op, jeg har og jeg har fået manden til at rydde op og smide ud af hans tøjskab. : Holda op hvor var der meget : ” man ved jo aldrig om man får brug for det tøj”. Jeg skyndte mig at køre til Røde Kors container , før han fortrød ????
  husk nu at nyde det dejlige vejr, man ved aldrig om det holder ret længe. God søndag

 • Svar Lene 27. april 2014 at 09:54

  God søndag til dig i skyggen. Jeg håber at når 2015 banker på, så er jeg også nået i mål med oprydning. Det må være skønt at få ryddet ud men også dejligt at finde ting, som nu har større betydning end de havde i vores unge dage :-)

 • Svar Louise F 27. april 2014 at 09:31

  Rigtig fin honeycomb baggrund!

 • Svar Ilse Aranti 27. april 2014 at 09:25

  Godt at få ryddet op og ryddet ud alle vegne. Det letter på mange måder. Selv forsøger jeg også at give slip på det, jeg ikke bruger og at skabe luft og enkelhed omkring mig. Sjovt med denne murer. Han står og kigger ned på mig, når jeg tager bad i det udendørs bad ovre i skoven i Nordsjælland, hvor jeg opholder mig indimellem, når jeg ikke er hjemme på Samsø. Der står han også og minder husets herre om værdier og en vigtig mand fra fortiden. Jeg ønsker dig og dine en solrig og glædelig søndag.

 • Svar Ingrid 27. april 2014 at 09:12

  Yes, frem med de fine håndværkerfigurer. Min far og farfar, og mange flere i familien, var smede. Jeg var heldig at arve min fars smedefigur. Den står flot mellem moderne ting, og jeg nyder den, selv om jeg ikke er til lige den form for nips. God søndag.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)