21

Lørdag med strikketøj og alene-tid

Lørdag morgen...

FOTO: Jeg strikker Clover Earflap Hat

Lørdag morgen er stille væren oppe i køkkenet ved langbordet med kaffe, strikketøj og radioen kørende i baggrunden. Jeg trænger til at sidde alene, så jeg nyder det. Jeg bliver stille og glad indeni. Jeg finder ro i det uafvendelige og fred med virkeligheden. Sådan må det være.

Jeg strikker fortsat i spredt orden og med varierende stamina, for jeg er alt for træt, forvirret, fyldt op og fyldt ud med nyt til at være trofast og udholdende. Det betyder, at Mormorkassen* langsomt fyldes med små projekter, som forhåbentlig kommer til at gøre glad, der hvor de lander. Dem får jeg gjort færdig. Der får jeg hæftet ender og syet knapper i. Jeg får vasket og tørret og ind imellem får jeg endda fotograferet.

Jeg har fået en fantastisk fin gave af Kenneth. Sådan én, jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde skulle erhverve mig, er landet i mit skød. Jeg er blevet ejer af en MacBook Air og jeg bander og svovler som en gammel sømand, når jeg arbejder på den. Jeg synes måske nok, at den er lidt irriterende og ikke særlig smidig og sådan har jeg egentlig altid tænkt om den familie. Mit syn på dem har ikke ændret sig, men jeg elsker nu alligevel den lille sveske, for den vejer absolut ingenting og er nem at tage med under armen eller i tasken, hvilket jeg i den grad har manglet. Den skal kun bruges til sjov og ballade, så mon ikke vi nok skal blive venner? Jeg tror det.

Om lidt vil jeg sætte mig med den nye baby og lære den endnu bedre at kende, for jeg er stadig der, hvor jeg synes, at det er så meget skønnere og nemmere at gøre alting fra min gode, gamle og trofaste laptop. Jeg må hellere …

*Mormorkassen er en kasse med baby-/børnestrik, som venter på, at der kommer et lille myr forbi. Det er ikke specielt møntet på Oline, men bare min mulighed for at strikke småt.

You Might Also Like

21 Comments

 • Avatar
  Reply
  Stina
  29. september 2014 at 08:44

  Kære Liselotte, hvilken type garn har du strikket clover-huen i? Har lige strikket en i Garnudsalgs Blackhill CottonWool, og ved ikke helt, om resultatet er som i opskriften.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. september 2014 at 12:13

   Ovenstående er strikket i Angora Once :-)

 • Avatar
  Reply
  marianne
  17. august 2014 at 21:36

  Jeg er fan af din mormor-kasse – håber ikke Oline føler sig forpligtet

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  17. august 2014 at 15:35

  Jeg har formentlig givet op for hurtigt…jeg bilder mig selv ind, at dét også handler om travlhed. Jeg bruger computer 24/7 og det skal gå STÆRKT, når jeg samler den op….en dag sad jeg og ledte efter slettefunktion og @ i tæt på 30 min…..ooooohhhhh….jeg havde nær smidt den ud af vinduet, og hvis jeg fører f.eks.- mine dias over på den, som jeg har 1000 af (til undervisning) så fucker den op i opsætningen med layout osv….og så vil den ikke tale med skolernes udstyr, kabler osv og gemme kan jeg heller ikke finde ud af……det er lige til en mental hjerneblødning i mit univers :-D Men det siger formentlig mere om mig :-o Underligt, for den ER smartere på alle måder, det kan jeg sagtens se….Men hey, maskiner skal tjene mennesker. Ikke omvendt.

 • Liselotte Weller
  Reply
  Liselotte Weller
  17. august 2014 at 10:07

  Jeg tænker, at jeg er dum-stædig og fasholder, at det skal jeg nok få lært… og så sidder jeg som Lotte om 3 år. Latterlige Liselotte… *suk*

  Mormorkassen kan jo lige så godt være en Farmorkasse. Der er ingen forskel på kærligheden og engagementet, så det er bare at gå i gang med at strikke for alle os, som glæder os til engang :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  16. august 2014 at 22:48

  Forslag: Erhverv evt. et par træningstimer af en inkarneret Mac-bruger. Jeg er uvenner med min mac book pro på tredje år nu. 15 af de lange bør kalde det store smil frem. Det har den ikke gjort her i huset. Forpulede lort, tænker jeg jævnligt, håber dit talent er større end mit udi den slags….

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  16. august 2014 at 17:01

  Det er så hyggeligt med små projekter… Jeg har da også fået lidt fra hånden. Jeg kan ‘kun’ bliver farmor… men jeg håber da, at de vil tage godt imod, når den dag kommer….
  Tillykke med dit. Nye legetøj! Sad egentlig og tænkte: ‘Hold da op, du er godt gift’. Magen til sød mand, skal der ledes længe efter…. Ejjj, jeg ved jo han er sød. Bliver bare så glad når han forkæler dig:-))

 • Avatar
  Reply
  Elsebeth
  16. august 2014 at 15:55

  Ja, den idé med en mormorkasse fejler ikke noget; jeg påbegyndte min for maange år siden og købte bl.a. fine eller sjove ting, også når jeg var på ferie i udlandet. Til mine tvillingebørnebørn sendte jeg sidst den fineste æske foret med rødt fløjl. Indholdet var en kongekrone med “ædel”sten, et scepter og et æble, alt i “gul(d). Gaven vakte stor glæde hos dem – men ikke hos deres storebror på 15 år; da han så den, sagde han dybt skuffet til min datter “Hvorfor har mormor aldrig givet mig lov til at lege med den???!” Den blev købt i Prag mange år før, han blev født, så jeg havde glemt alt om den indtil forleden dag. Han skulle have haft den – i 9 år var der ikke udsigt til, at jeg skulle få flere børnebørn. Han har fået mange andre dejlige og sjove ting – bare ikke lige DEN! – mormor, hvor kunne du glemme, at du havde mig, tænkte han vist.

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  16. august 2014 at 13:17

  Den blir du mægtig glad for Liselotte. Tillykke med den! ☺

  Jeg investerede selv i sådan en her…
  http://www.asus.com/dk/Noteboo.....Book_T100/
  af de samme årsager, den skulle være nem at tage med rundt, min kan så oven i købet frigøres fra tastaturet og bruges som tablet alene, det gør vægten til ingenting :)

  Det med at synkronisere, det gør al mit isenkram også, for jeg bruger Firefox.

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  16. august 2014 at 10:46

  Tillykke med dit nye legetøj :-) I skal nok blive rigtig gode venner. Som en anden nævner, så er integrationen mellem enhederne helt uovertruffen.
  Jeg var inkarneret Windows fan – lige indtil jeg tog en bid af æblet for et par år siden…..
  Har selv en Air og elsker den.

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 11:07

   Jeg har såmænd Apple allevegne med undtagelse af laptoppen, som jeg har holdt sjældent godt fast i, men jeg elsker den lille Air, som er så nem at tage med :-)

 • Avatar
  Reply
  Conny
  16. august 2014 at 10:27

  God ide med sådan en kasse :) Når jeg strikker småt, er det sokker, vanter, huer og tørklæder, som havner i en gavepose, hvis ikke vi lige selv har brug for det. Låner også gerne sokker ud til gæster med kolde fødder, og sokkerne går som regel med gæsten hjem :)

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 11:05

   Der har jeg også været engang, Conny. De sokker jeg har strikket… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Janne Jacobsen
  16. august 2014 at 10:11

  Jeg elsker din ide og udtrykket “mormorkassen”. Ideen har jeg tænkt mig at tyvstjæle – måske med navneforandring, da jeg aldrig kan blive mormor :)

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 10:26

   Jeg kan nu ikke prale af, at det er min ide, Janne. Ide og navn er adopteret fra Anne. Vi synkronstrikker lige nu til vores mormor-kasser og det er så hyggeligt :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva Schrøder
  16. august 2014 at 10:06

  Jeg har også en mormorkassen, men med slunken indhold, da mange får småfolk på arbejde og i familien. Sjov er det, når min datter på 17 siger:”mor, strikker du ikke også en til mig”. Hun mener, så ikke i stor størrelse, men lille. For tænk engang, når hun bliver mor, at vi glemmer de flotte design:).

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 11:04

   Jeg forstår hende godt og strikker også ind imellem mere end en af hver af samme grund, men det er jo tosset, for til den tid er det sikkert noget andet, de ønsker sig :-)

 • Avatar
  Reply
  bedstesblog
  16. august 2014 at 09:30

  Jeg er sikker på, at du bliver glad for din MacBook Air – jeg elsker i hvert fald min :-)

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 10:24

   Jeg elsker den for at være så nem at tage under armen :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  16. august 2014 at 09:25

  Kæreste Liselotte,

  Som inkarneret Mac-bruger gennem utallige år, kan jeg kun varmt anbefale din lille nye ven.
  Giv dig tid til at lære den at kende og en ny verden vil åbne sig for dig.

  En af mine programmørvenner havde det som dig – han skulle ALDRIG have Mac.
  Vi have en i “overskud” for nogle år tilbage som han fik med hjem og kigge på.

  Nu udvikler han programmer til PC/Windows – på sin Mac.
  Som han siger i dag; hvorfor køre Trabant når man kan køre Ferrari?

  Alle dine Apple enheder kan forbindes, så alt (mail, musik, kontakter, kalender o.m.a.) er synkroniseret.
  Det virker perfekt og er verdensklasse lækkert.

  Hvis der er noget der driller, er du velkommen til at skrive til mig. Så vil jeg hjælpe efter bedste evne :)

  De gladeste hilsner,
  Mette

  P.s. Jeg tror jeg må igång med sådan en “mormorkasse”. Det er en fed idé.

  • Liselotte Weller
   Reply
   Liselotte Weller
   16. august 2014 at 10:24

   Vi skal nok blive venner, men lige nu er det op ad bakke, Mette ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)