16

Søndag med hjertet på rette sted

Søndag

Søndag er helt mørk, våd og grå. Indenfor må jeg tænde lys, hvis jeg ikke sidder direkte under vinduerne. Det er så koldt, at jeg overvejer strømper og regnen siler ned, men jeg elsker regnvejr. Ikke rusk og regnvejr, men regnvejr. Jeg hader blæst, men regn på den måde, vi får det lige nu, er bare skønt. Det siler. Det falder tungt og livgivende og både naturen og jeg trænger. Regnvejret er velkommen. Temperaturen er udholdelig igen og jeg klager ikke.

Jeg strikker. Jeg drikker kaffe. Jeg nyder, at dagen er startet stille og roligt. Jeg glæder mig, da jeg kommer i tanke om, at jeg ikke skal bruge en del af min søndag på at forberede den kommende uge. Jeg havde allerede afsat en time sidst på eftermiddagen, men der er ingen ugerapporter at skrive. Der er ingen logistik at tilrettelægge. Der er ingen forberedelse og ingen kunstgreb at foretage. Der er følelsen af frihed og af at være min egen herre. Det kan jeg godt vænne mig til :-)

Jeg vender mig mod mit Waterloo, den lille hjertetrøje fra Lene Holme Samsøes bog med babystrik. Det er sjette gang, jeg skal forsøge mig med at få diagrammet til at lykkes. Sjette gang! Det her skal være en søndag med hjertet på rette sted. Det er endnu ikke lykkes. Jeg tror, at det handler om manglende koncentration, når det ikke lykkes for mig, for Lene er en dygtig designer, så jeg overvejer, om det er denne formiddag, der skal bruges til endnu et forsøg, eller om den skal vente til senere. Måske jeg bare skal strikke et eller andet, som falder mig nemt. Jeg tror det næsten. Det er jo søndag.

Må din søndag blive fuld af det, der falder dig nemt og tilpas af det, der ikke gør :-)

Du vil sikkert også kunne lide