16

Strikkefestival på Fanø

Fanø, september 2014

Fanø var smuk. Fanø var, ligesom de andre danske øer, jeg har besøgt, helt sin egen og med en charmerende og indsmigrende ro og langsommelig hvilen i sig selv. Jeg kunne lide øen og jeg er helt sikker på, at den er et fantastisk sted at være i de måneder af året, hvor vejret rimeligvis arter sig. Efterår og vinter vil jeg helst tilbringe andre steder end på Fanø, men det er måske bare mig. I hvert fald er øen skøn og et gensyn er absolut realistisk.

Vi boede i lejet sommerhus i Sønderho, en skøn, lille og meget charmerende by på sydsiden af øen. Her var en købmand, en café og vel et par eller tre små butikker, som næsten druknede i Strikkefestival, som insisterende havde indtaget de fleste rum i byen og vi var da også inde i byen og kigge. Mere end en gang. To vistnok. Vi var også i Nordby. Første gang allerede torsdag, hvor Lisette og jeg måtte hjælpes ud af Brugsen, som allerede er gået på vintertid på trods af Strikkefestival og masser af tyske turister, men hvem kunne ikke blive træt af sene åbningstider efter en lang sommer?

Fanø, september 2014

 

Fanø, september 2014

Vi var i Nordby med stor bazar og masser af udstillere, men intet nyt, der inspirerede og gjorde mig tændt på at komme i gang med et eller andet stykke håndarbejde. En enkelt bod udstillede hakkede modeller og jeg kan mærke, at det er et felt, jeg skal have afsøgt, men ellers blev det bare til små smagsprøver her og der og ellers det gode strikketøj, jeg havde med hjemmefra :-)

I Sønderho var også en række udstillingssteder med boder og det samme gjorde sig gældende her; masser af udstillere, men intet nyt eller inspirerende, som gjorde mig opsat på at komme hjem og prøve nyt. Mange smukke ting var der alle steder, men jeg tror, at er man så velbevandret på internettet, som jeg er, er der ikke overraskelser tilbage.

Kunstladen, som efter sigende har valgt Strikkefestival fra, er en skøn og sjov butik lige udenfor Nordby. Her fandt jeg lidt af det sjove og det skæve og her blev jeg blandt andet også efterår-ekviperet, så jeg nu er klar til de kommende måneder.

Fanø, september 2014

Jeg er ikke skuffet. Jeg havde ingen forventninger, så jeg er bare glad for, at jeg har prøvet at være til Strikkefestival. Det var sjovt, hyggeligt og slet ikke nær så massivt stressende, som jeg havde frygtet, men rygtet siger, at der slet ikke var det antal mennesker, der er set de forgående år.

Jeg boede i skønt sommerhus i Sønderho og det bedste var, at det var i selskab med en flok begavede, sjove og hjertevarme kvinder. Jeg har da sjældent nydt et selskab så meget, som jeg nød dette. Jeg har haft det utrolig sjovt. Jeg har grinet og grædt. Jeg har spist godt og slappet af i en grad, jeg ikke troede muligt i et selskab jeg i forvejen ikke kendte. Jeg har sådan nydt det.

Fanø, september 2014

Jeg har nydt det ualmindeligt pragtfulde vejr, der fandt vej til Fanø de dage, vi var på øen. Vi har færdes uden overtøj og kamp-svedende, fordi vi trods alt ikke havde taget sommertøjet med, hvilket var en stor fejl. Vi har siddet ude på terrassen og strikket i timevis midt i en varm, rund septembersol og jeg har nydt, at omgivelserne var smukke og kaniner og rådyr færdedes hjemmevant omkring huset.

Jeg har ikke været til én eneste workshop, men det kræver jo også, at man finder en, der er interessant og det lykkedes mig ikke. Jeg har ikke manglet de in-put, for jeg har været i inspirerende selskab og vi har strikket, grinet, assisteret og lært fra os i en lind strøm af grin og koncentreret insisteren.

Fanø, september 2014

Jeg har set de smukkeste solnedgange. Jeg har spist den dejligste mad. Jeg har været i det bedste selskab. Jeg har været til Strikkefestival på Fanø og det var herligt, for der strikkes eller hækles overalt i bybilledet. Om jeg kommer der igen? Så skulle det være for selskabet og ikke for begivenheden, tænker jeg, men jeg er altså utrolig glad for at have oplevet det hele :-)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Pernille
  7. oktober 2014 at 00:38

  Dengang jeg kom hjem fra strikkefestival på Fanø – for efterhånden mange år siden – havde jeg det præcis som du beskriver. Jeg vil gerne tilbage til øen, det var hyggeligt med alle de strikkende damer, jeg fandt ikke noget nyt, og det bedste var selskabet, snakken og de smukke solnedgange :)

 • Reply
  Lene Brinch
  29. september 2014 at 12:29

  Hej allesammen. Det er dejligt at høre, at I kan lide vores ø – vi elsker den også selv. Ærgerligt, hvis I ikke kan finde inspiration til strikkeriet herovre, når vi nu er så mange, der er samlet, men det er nok rigtigt, at hvis man omgives af garn og er opdateret på alt det nyeste, kan det være svært at blive inspireret. Vi, der bor herovre, synes, det er fantastisk at få besøg af alle jer, så kom endelig igen. Hvordan der er opstået et rygte om, at Kunstladen har valgt strikkefestivalen fra, kunne jeg godt tænke mig at vide. Vi er ikke inddraget i planlægningen af festivalen og heller ikke i de efterfølgende møder, men vi annoncerer i programmet hver gang og glæder os altid til den herlige week-end med alle I dejlige håndarbejdsinteresserede damer. Desuden har vi hver gang besøg af diverse designere, som med stor glæde står og får en lille samtale med gæsterne om deres designs osv. Vi håber på at se jer næste år igen og vil bestræbe os på igen at have nogle fine nyheder og små arrangementer i butikken. Bevidst er det i hvert fald ikke, hvis det opfattes som om, vi ikke har noget med festivalen at gøre…. Hilsen Lene, Kunstladen

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. september 2014 at 15:24

   Kære Lene, skønt at du lige kan sætte tingene på plads og så må jeg sige, at Fanø er skøn. Øen er jeg vild med og jeg er helt sikker på, at bekendtskabet skal genopfriskes på et senere tidspunkt :-)

   Om jeg gentager turen til Strikkefestival, ved jeg ikke, men der er masser af andre og rigtig gode grunde til at vende tilbage til Fanø alligevel, synes jeg. I er heldige, at I bor så smukt dernede og faktisk synes jeg, at det er umanerlig skønt at være i et “rum”, hvor alle dyrker håndens arbejde allevegne og vi i det interesse-fællesskab finder modet og lysten til at snakke med mennesker, vi måske kun møder en enkelt gang :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. september 2014 at 12:54

  Jeg er ikke skuffet, for jeg havde faktisk ingen forventninger, men jeg må bare konstatere, at jeg ikke kom inspireret der fra. Der var ikke noget nyt, jeg kunne gribe, men jeg havde en dejligt ophold og jeg nød, at jeg var omgivet af strikkende og hæklende kvinder lige meget til hvilket verdenshjørne jeg vendte mig :-)

 • Reply
  Sylvia
  25. september 2014 at 23:20

  Hei
  Jeg har det på samme måten’ som du uttrykker det.
  Gleden ved strikkefestivalen på Fanø er å være sammen med herlige mennesker med den samme interessen.
  Da jeg var der sist, var det visst 8000 på øyen, og det var altså litt for mye….
  Men stemningen var god, og de aller fleste gikk i masse flott strikket tøy.

 • Reply
  Susanne
  25. september 2014 at 21:28

  Tina Nymann syntes bestemt du skal ta’ afsted til næste år. Vi der ikke omgiver os med garn og strik i det daglige kan få meget ud af det. Liselotte er så kreativ selv og har prøvet så meget, derfor er hun måske ikke så begejstret. Jeg var afsted sidste år og syntes det var en oplevelse. Alle de strikkende kvinder over hele øen og så den flotte natur. Det skal opleves. Man skal nok bare ikke afsted hvert år..

 • Reply
  Dorthe
  25. september 2014 at 17:20

  Ærgeligt at det faglige udbytte ikke vartilfredsstillende. Ellers et super godt initiativ for en lille ø for at tiltrække besøgende.

 • Reply
  Tina Nymann
  24. september 2014 at 19:39

  Uha, så skal jeg nok alligevel ikke afsted til næste år, som jeg ellers overvejede, for det lyder lidt som spild af tid:-)
  Men på den anden side – godt selskab kan man aldrig for meget af, vel:-)

 • Reply
  Tinr
  24. september 2014 at 19:02

  Hakkede = http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=93

 • Reply
  Sonja Clausen
  24. september 2014 at 17:58

  God aften.

  6000 til strikfestival, det var da noget af en slat:-)
  Fanø synes jeg er smuk og jeg elsker vejret der også når det stormer og bølgerne står højt. (er jo gammel nordjyde fra Vesterhavet, så…)
  Jeg er glad for at du nød turen, opholdet i sommerhuset, de skønne mennesker osv.

  Vi var til Danmarksmesterskaberne i Blomsterkunst i weekenden i Århus, så vi nød det og Claus Dalby var meget begejstret for vores venindes kreationer.

  Nyd efteråret:-)
  Sonja

 • Reply
  Lone
  24. september 2014 at 16:24

  Din oplevelse af festivalen svarer fuldstændig til min. Ingen workshop, lidt osen rundt efter ikke rigtig noget, og jeg fandt heller ikke andet end lidt knapper, jeg måtte have med hjem.
  Til gengæld hyggede jeg mig i sommerhuset med selskab af en dejlig strikkeveninde. Huset som er vores eget, så vi kommer på Fanø året rundt. Men, det er altid luksus at have tid – god tid, og det havde vi, og det nød vi.

 • Reply
  Hanne Conradsen
  24. september 2014 at 16:22

  Jeg har det som dig – ingen ny inspiration på festivalen.
  Tænker at der må være mange unge spændende strik designere i DK, som vi kunne have haft fornøjelsen af.
  Venlig hilsen
  Hanne Conradsen

 • Reply
  Inge
  24. september 2014 at 15:06

  Hvad mener du med ‘hakkede

 • Reply
  Catarina
  24. september 2014 at 13:07

  Hvor ser det bare skønt ud og hvor er det fedt at sådan en lille ø kan tiltrække så mange mennesker uden for sommermånederne. Det glæder vist bare om at finde sin egen lille “ting” og holde ved, så skal der nok indfinde sig passionerede mennesker :-)

 • Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  24. september 2014 at 11:13

  Ja Liselotte, det var også præcis sådan, jeg oplevede det sidste år…
  Det eneste, vi mandede os op til, var et foredrag af Claus Dalby i forbindelse med Christels bogudgivelse. Der var tæt – som i MEGET tæt – med folk og vi nød et glas rødvin, men Claus så vi ikke noget til. Han var forsinket og det gad vi simpelthen ikke vente på…
  En spændende og anderledes regnfrakke blev købt i Kunstladen ;0)
  Kh. Lene.

 • Reply
  Gitte Nyby
  24. september 2014 at 09:18

  Som altid dejlige billeder Liselotte :-) Hvor er det pudsigt – og måske ikke helt tilfældigt, at du har fanget nogle mænd på dine billeder. De prøver at se oprigtigt interesserede ud – de arme stakler ;-)
  Kjærligst Gitte

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)