5

Klar til gæstebud

December er tid til gæstebud og jeg ville ønske, at vi havde tid og overskud til flere af dem, men så er de få, det bliver til, er ekstra skønne. I dag har vi en af jule-samlingerne og jeg er klar, tror jeg. Der er rimelig ryddeligt. Så ryddeligt, som der kan være lige nu, men vigtigere er, at der er gjort forberedelser, så gæsterne kan føle sig velkommen, når de ankommer.

Der er ganske lidt hjemmebag – som Oline står for – og resten har jeg købt mig fra, men det gør det ikke ringere at mødes med gode venner og nyde et grin, lidt juleknas og en æbleskive, inden vi smider en steg på grillen, lidt godt tilbehør i ovnen og hygger videre.

Klar til gæstebud

Klar til gæstebud

Vi skal have en sildemad, så æggene er kogte og klar om et øjeblik. Lisette har hønsehold hjemme på gården og det nyder vi herhjemme godt af. Vi får de flotteste hønseæg med orange blommer og vi bruger dem flittigt til alt mellem himmel og jord. Vi er flittige ægge-spisere herhjemme, så at få en bakke æg i ny og næ er en gave, fordi vi ved, at de er lagt af høns med masser af plads at tumle på og frihed til at droppe afkommet, hvor de lyster. Det giver Lisette lidt ekstra arbejde med at finde æggene, men også et hønseliv, som er, som sådan ét skal være.

Klar til gæstebud

Vi skal naturligvis strikke i dag. Vi er kusiner med en fælles kærlighed til håndarbejde og med en speciel forkærlighed for at strikke, så selvfølgelig skal pinde og nåle gløde i dag.

Jeg strikker på lidt af hvert, men nedenfor ser du en top-down-sweater i perlestrik og strikket i den skønne Alpaca Surpreme Once. Den skal ende som sådan en hverdags-sweater, som skal holde mig varm og glad, når jeg sidder på kontoret og arbejder. At sidde stille kræver noget helt andet, end når jeg pakker. Denne strik skal nok holde mig varm, er jeg sikker på.

Klar til gæstebud

Jeg glæder mig til gæstebud. Jeg glæder mig til grin, god mad og dejligt selskab. Søndag bliver en dejlig dag ♥

You Might Also Like

5 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. december 2014 at 12:20

  Vi havde en dejlig december-søndag, så jeg er ladet op til ugen med godt selskab, grin og hygge. Det er dejligt :-)

 • Avatar
  Reply
  A+K/VenterPaaVin
  14. december 2014 at 20:48

  Så er stemningen sat – billederne emmer af julehygge!

  – Anne

 • Avatar
  Reply
  Claus
  14. december 2014 at 12:40

  Æg fra frie høns overgås ikke af ret meget andet – Og i har da også rigeligt med plads i haven – Sæt igang Liselotte ;-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  14. december 2014 at 11:05

  Hvor lyder det vel nok hyggeligt med en familie af strikkeelskere, som mødes over dejlig mad, godt selskab og så strikketøj. Rigtigt godt gæstebud til dig og dine gæster.

 • Avatar
  Reply
  Grethe Knapp
  14. december 2014 at 10:39

  Håber du/I får en rigtig dejlig og kærlig søndag. Jeg hygger alene med strikketøj bl.a. Husbond skal på kirkegården i Roskilde med sin datter til deres søn og bror. Trist, men kan forstå, at det kender du og dine nærmeste alt til.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)