18

En tur i opvaskemaskinen

En tur i opvaskemaskinen

Arvestykkerne finder vej ned fra loftet i disse dage. Senest er de kongelige porcelænsfigurer dukket op af gamle, sirligt foldede aviser lagt i lag i slidte og medtagede papkasser. Jeg har arvet dem fra min farmor og farfar. Der er en del. Jeg har endnu ikke besluttet, hvad jeg mener om dem, men snavsede var de i hvert fald, da de kom frem af gemmerne og det betød en tur i opvaskemaskinen.

Nu er de klar til en genoplivning, hvis det er det, jeg beslutter mig for, men indtil da, står de og kigger lidt afventende på mig oppe på køkkenbordet. Der står de godt.

You Might Also Like

18 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  15. marts 2015 at 01:35

  Min mor har en enkelt af de gamle kongelige blandt flere, som gerne må stå hos mig. Faktisk har jeg lagt beslag på den for allerede mange år siden – når den dag kommer. Resten er jeg knap så sikker på :)

 • Avatar
  Reply
  Bente
  6. marts 2015 at 09:45

  Synes de er fine. Jeg har også et par stykker, og arver jo nok på et tidspunkt. De skal bestemt samles på en hylde, og minde mig og mit barndomshjem.

 • Avatar
  Reply
  Alice
  5. marts 2015 at 12:52

  Du har en evne til at få alt til at se smukt ud igennem dine fotografier. Tror du præger mange læsere herinde med din gode smag og sans for detaljer. Glad for at du blogger og deler. God dag til dig.

 • Avatar
  Reply
  Lissi Sørensen
  5. marts 2015 at 09:16

  Tænker på….er der mon stempel i bunden af din figur uden guitar:)?
  Jeg har en magen til uden nogen form for stempel. undrer mig, – må man kopiere kgl. porcelæn så nøjagtigt?

 • Avatar
  Reply
  eva_o
  5. marts 2015 at 09:14

  Figuren til venstre (hende med guitaren) ligner en Dahl Jensen – og hans figurer er der ivrige samlere af, faktisk verden over. Så hvis du beslutter dig for ikke at beholde den, skulle du måske overveje salg.

  God torsdag til dig, du kære…

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  5. marts 2015 at 09:03

  Jeg har også lige fundet 2 arvestykker frem, en siddende kvinde med strikketøj og et par som kysser, og de har fået hver deres plads I mit hus og I mit hjerte

 • Avatar
  Reply
  Vibeke/Dobbeltlykke
  5. marts 2015 at 06:16

  Skønt med ting med affektions-værdi…Jeg må indrømme, at jeg ikke er verdens bedste til nips-ting (fordi jeg ikke gider flytte en masse, når der skal gøre rent) men jeg synes faktisk damen med guitaren er sød – til gengæld er damen til højre vist et svar på datidens Linse Kessler…

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  4. marts 2015 at 23:03

  Også jeg har nogle af den slags arvestykker stående fremme – og adskillige i kasser – og kan egentlig heller ikke finde ud af, om det er dømt ude eller inde. Egentlig er jeg ikke til nips – men de har jo en familiehistorie. Et dilemma!

 • Avatar
  Reply
  Bebiane
  4. marts 2015 at 19:51

  Jeg synes de er meget smukke, behold dem. De kongelige figurer er ved at blive moderne igen, man har ikke så mange stående, som før. Jeg har selv et par strikkende damer af slagsen og jeg holder så meget af dem begge.

 • Avatar
  Reply
  diana rose
  4. marts 2015 at 19:15

  Ja, som jeg skrev også her for nogle dage siden, har jeg også “arvet” , og jeg kan tilslutte mig en opvasker er lykken og de bliver så flotte. Jeg nyder at gense tingene i skinnende tilstand, og vil nyde at kaste mine øjne på de smukke ting dagligt, selv om mange nok snart vil kalde min stue for et museum. Og netop nu er alle de gamle ting in igen.
  Mange gode hilsener fra Diana i Ebeltoft

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. marts 2015 at 15:13

  Jeg kan jo lide dem alene fordi, de minder mig om mine bedsteforældre. Jeg lader dem overleve, men jeg ved ikke, hvor fremtrædende en plads, de får lige nu. Mureren har jeg også og ham elsker jeg. Han står fremme og minder mig om min skønne farfar. Jeg har været heldig med alle mine fire bedsteforældre. Det er med stor glæde jeg mindes dem :-)

  Ser de ikke begge lidt kunstige ud, Donald? :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte k
  4. marts 2015 at 14:31

  Jeg har det præcis på samme måde, vi har arvet to figure af min mands mormor og morfar og de betyder en del for ham, så derfor har de fået en plads, omend den er temmelig diskret, men jeg er nu efter 7 år stadig ikke overbevist om deres “skønhedsværdi”

 • Avatar
  Reply
  kreaholic
  4. marts 2015 at 13:04

  Endnu en afgang er du foran……opvaskemaskinen…….super ide.
  Mine arvestykker kom ned fra loftet for et par år siden, de betød ikke noget for mig, så jeg solgte dem til nye hjem hvor de kunne glæde.
  Pengene? Ja dem brugte jeg faktisk i Garnudsalg ;-)

  Knus Annie Hartvig

 • Avatar
  Reply
  Grethe Knapp
  4. marts 2015 at 12:50

  Behold dem endelig. Din datter kan en dag få smag for dem, og så er det jo arvegods. Jeg er med i en Fb-gruppe om Kgl porcelæn og bing og grøndal, og der er utrolig mange unge med i den gruppe, og de vil også gerne samle på figurer.

 • Avatar
  Reply
  Randi
  4. marts 2015 at 12:49

  Den slags figurer og nips i det hele taget, var der meget af i mit barndomshjem – sikkert af samme grund har jeg aldrig selv været til ting, der ikke havde anden funktion end bare at “stå og pynte” – men jeg er måske ved at bløde en lille smule op på det punkt, og ærgrer mig lidt over, at jeg ikke har sikret mig nogle af nipstingene, mens tid var – i hvert fald ser det ud til , at figurerne får en renæssance.

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  4. marts 2015 at 12:48

  Opvaskemaskinen!! Den havde jeg ikke lige set komme – men selvfølgelig kan de da klare det:-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  4. marts 2015 at 12:40

  Jeg tror, at du skal mærke godt efter og så beholde dem, hvis de taler til dig – eller nogle gamle følelser. Jeg har ladet min datter overtage fra min mor, min datter sætter nemlig pris på dem og jeg er ikke sådan til figurer af den kongelige slags – med undtagelse af den murer, som min mand har arvet efter sin farfar, den har fået en plads i mit skab – vitrine med glas altså. :)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  4. marts 2015 at 12:37

  Hej – jamen jo de er da søde, lad dem bare stå et stykke tid. Kan bedst lide hende med guitaren. Den anden ser lidt kunstig ud – eller hvad?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)