24

Frost, et lille bump på vejen

Frost

Egentlig er jeg i gang med Afmæli til mig selv, men lørdag sidst på eftermiddagen hoppede den lille islænder Frost insisterende op på et par af mine strikkepinde, så sådan blev det. En lille smuksak med potentiale for en gentagelse, vil jeg sige.

Frost

Frost

Frost

Fakta:

Opskrift: Frost af Unnur Eva Arnarsdóttir strikket i str. 1 år.  Jeg øver mig i flerfarve-strik eller fair isle, som det også kaldes og så er en Frost overskuelig og et fint øve-projekt.

Garn:  Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg. Jeg har strikket med garnet lagt dobbelt.

Pind: 3½-4½

Garnforbrug: I alt 112 gram efter vask.

Pris: 41,50 krone – det bliver vist ikke billigere :-)

Ny teknik: Ingen og så er det ikke helt sandt, for jeg øvede flerfarve-strik med en ny teknik og jeg skal nok komme efter det en skønne dag. Jeg insisterer.

Bemærkninger: Dejlig, skøn og lækker. Jeg elsker at Blackhill Højlandsuld efter en vask er utrolig blød og venlig, hvis man sørger for at give fibrene plads til at vokse og folde sig ud, når man strikker med garnet. Det passer fint med dobbelt garn på pind 4½-5½.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lea
  19. januar 2016 at 22:52

  Hej.
  Sikke en fin sweater – og tænk sig – min kære moster har lovet at strikke én til min lille Anna. Men jeg kan ikke lige regne ud, hvad du mener, når du skriver pind str 3 1/2 og 4 1/2 i opskriften, men du har strikket den med dobbelt garn (Blackhill) på pind str 4 1/2 og 5 1/2? Giver det ikke bøvl ifht størrelserne at du er gået op i pindstørrelse eller går det fint?
  Jeg hpber du ser dette, selvom det er lang tid siden, at du har postet det.

 • Avatar
  Reply
  Eli Kristin
  27. juli 2015 at 12:29

  Flott genser i nydelige farger. Takk for garntips! Nå har jeg mottatt garnet og er i gang med en større versjon av denne, Frost Lopi genser str 6 år. Spent på hvordan garnet blir ved vask, strikker dobbelt.

  Herlig blogg du har. Rett og slett! :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. juli 2015 at 12:44

   Tak skal du have, Eli Kristin :-)

 • Avatar
  Reply
  Laila Skauge
  5. april 2015 at 15:12

  Nydelige arbeider du har laget. Fortsatt god påske :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  15. marts 2015 at 01:28

  Hvor er den fin. Flerfarvestrik hører ikke blandt mine spidskompetencer, men med alle de skønne islandske kreationer der ses rundt om, får jeg mere og mere lyst til at prøve kræfter med teknikken… Det er alligevel ikke umuligt jeg venter til en dag, hvor strik i små størrelser er inden for rækkevidde. Det kommer vel, tænker jeg :)

 • Avatar
  Reply
  Malene
  11. marts 2015 at 23:05

  Nogle gange støder man på brugskunst, et maleri eller lign, som ser så vidunderligt ud, som “tappet” fra en særlig kilde, at man taber pusten et øjeblik og maven laver et lille lykke-spring ….sådan var det da jeg så din lille trøje og de fine fine farver. Jeg strikker ikke, som i overhovedet ikke, så kan ikke lige fremstille en til min 2-årige, men følger alligevel med glæde med i bla din strikkeproduktion og tak for lidt hverdags-vidunderlighed idag…også idag..

 • Avatar
  Reply
  Abildjyden
  11. marts 2015 at 08:39

  Jeg er blevet lidt små forelsket i denne Frost islænder, og tak for linket til opskriften, har aldrig prøvet at købe online, og er ikke så stærk i det at læse strikkeopskrifter, hvis ikke de står på dansk. Ved du om der findes en, eller er det mig der ikke har tjekket ordentlig :-)
  Ønsker dig en dejlig dag med masser af vidunderlig sol.

 • Avatar
  Reply
  Vibeke/Dobbeltlykke
  10. marts 2015 at 08:27

  Wauw – superfin model, som kun bliver endnu flottere, når damen med pindene har et godt øje for farvesammensætning.

 • Avatar
  Reply
  monaknudsen
  9. marts 2015 at 22:36

  Næ, hvor er den nuttet og fin. Så er det bare med at finde en 1-årin – et sted ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 08:06

   Tak Mona og det med at finde en etårig, det bliver ikke så svært, har jeg en mistanke om :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  9. marts 2015 at 21:05

  Og det er bestemt dejlige farver, du har valgt til trøjen. Det ser nu ud til ,at du er kommet godt efter fair isle.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 08:03

   Jeg øver mig ind imellem, Madam Sand, men det tager tid, gør det! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mia
  9. marts 2015 at 20:36

  Ej den er super fin! Blir højlandsulden så blød at det ikke kradser på barnets hud?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 08:02

   Børn er forskellige. Nogen synes, at ingenting kradser. Andre synes, at alting kradser. Jeg synes, at ulden bliver meget blød og lækker og det gør de fleste børn, jeg kender, også :-)

 • Avatar
  Reply
  Bebiane
  9. marts 2015 at 20:26

  Flot og i så rolige farver.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 08:01

   De farver er jeg vist bare bedst til :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  9. marts 2015 at 18:48

  Hvor er det en skøn og smuk trøje, der kom ud af den insisteren :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 08:00

   Ja, nogen gange skal man lytte :-)

 • Avatar
  Reply
  Joan
  9. marts 2015 at 17:25

  Hvor er det endnu et stykke uendelig smukt håndarbejde du har præsteret.
  Den ville klæde mit lille barnebarn, som fylder 1 år lørdag.
  Jeg nøjes med at strikke ham et par futter.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 07:59

   Tak skal du have, Joan og futter er altså heller ikke det værste vi kan få og slet ikke nogen, der er lavet af bedstemor :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorthe
  9. marts 2015 at 16:40

  Den er super skøn
  Har i skrivende stund hæklet to cardigans af din opskrift med lisg stor succes… Dog i ensfarvet… Sidder og tænker om du mon ligger inde med opskrift på strikket eller hæklet tæppe til mit barnebarn no 2, som kommer til sommer ??? Fed blog i øvrigt ???????????????? god dag !!

 • Avatar
  Reply
  Gitte k
  9. marts 2015 at 15:40

  Hvor er den flot, dejlige farver

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   10. marts 2015 at 07:56

   Jeg er faktisk også meget glad for farverne, Gitte, for det er jo altid et sats :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)