6

Mon der er vintergækker?

Vintergækker

Jeg skal love for, at foråret banker på i disse dage. Jeg nyder det. Jeg trænger til forår og jeg trænger til, at jeg får fornyet energi. Jeg har brugt det sidste.

Gårsdagens hjemmearbejdsdag gjorde underværker. Jeg er der, hvor jeg trænger til at have tid hjemme, som rækker til at se rum og hus i dagslys. I går fik jeg en hel dag forærende og det var bare så skønt. Jeg nød det i fulde drag. Jeg fik endda et par timer med strikketøj. Når arbejde også er at strikke, bliver man ikke meget heldigere. Jeg gjorde det i selskab med en skøn serie, jeg allerede nu er opslugt af; The White Queen.

Jeg strikkede små, skønne babybukser. Selebukser. Retro-strik er det, for jeg mindes godt disse små sele-bukser fra min barndom og jeg skal love for, at de modeller igen er inde i varmen. Jeg ved, at jeg har en skøn samling af den slags, så jeg tror, at jeg må i gemmerne her en af dagene. Jeg kender nemlig en vordende mor, som er vild med den slags.

Min mor har gemt disse opskrifter i stakkevis. Jeg er sikker på, at flere af dem tåler en gentagelse, så måske i weekenden kan jeg finde tid til at kigge dem igennem. De er sjove og flere af dem er strikket eller hæklet til Annemette og jeg. Jeg husker dem. Måske skyldes det, at jeg har set os fotograferet i dem på de billeder, der skildrer en tidlig barndom ikke mange hundrede meter fra, hvor jeg bor nu. Mon der er vintergækker, som der er i min nuværende have? Jeg tror det :-)

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  12. marts 2015 at 23:23

  Det er så skønt med alle forårsbebuderne. Også krokusserne flokkes. Og åbner sig mod solen.
  Det er så godt med varmere vejr – vi trænger.

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  12. marts 2015 at 12:57

  Ja, vintergækkerne er kommet og alt er godt!:-)
  Glæder mig til at se småstrik fra din hånd…

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  12. marts 2015 at 12:04

  Dejligt billede :-) jeg trænger også til energi, er helt i bund. Så prøver at få så meget sol som det lader sig gøre. Der findes næsten ikke noget bedre end sol og forår.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. marts 2015 at 12:18

   Jeg har slet ikke været ude i solen endnu, men jeg nyder den stort indefra :-)

 • Avatar
  Reply
  Grethe Knapp
  12. marts 2015 at 11:40

  Ja, foråret banker så sandelig på. Men man skal alligevel passe på – ikke smide for meget af tøjet – i hvertfald i min alder af 66. Som barn og ung, havde kun lige det nødvendigste på – til min mors store fortvivlelse. Har du slet ikke “boet uden for sognet”. Det meste af min familie har heller ikke flyttet sig langt. Men jeg flyttede som 20 årig til Klampenborg. Har en del år boet i og omkring Kbh og Frb, for til sidst at ende i Skælskør. Hav nu en dejlig solskinsdag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. marts 2015 at 12:17

   Jeg har boet næsten 14 år på skiftende adresser i Storkøbenhavn, så jo… jeg har været udenfor sognet, men er for små 20 år siden landet i Nordjylland igen :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)