6

At rejse er at leve…

Udlængslen slider i mig i dag. Det sker ofte på søndage. Så prøver jeg at bedøve den med en køretur, for det er næsten en lille rejse, men ikke i dag. I dag er der for mange praktikaliteter, der skal fod på og egentlig nyder jeg også, at jeg får noget fra hånden denne weekend.

Vasketøjskurvene er tomme. Gulvene er støvsuget. Jeg har endda strikket en smule og i aften skal vi hygge med mor, som kommer og spiser søndags-steg i form af grillet flæskesteg forvandlet til flæskestegsandwich efterfulgt af Pavlova med friske jordbær. Det bliver godt. Rigtig godt og så går det nok at længes ud, når bare jeg ved, at der ligger en skøn, lang sommerferie på lur forude.

At rejse er at leve...

Vi har booket. Vi er så langt, at jeg for et øjeblik siden kun manglede én enkelt overnatning på vej ned til første destination. Jeg er i hus med det hele nu. Vi tager den med ro på udrejsen. Sidste år var verdens bedste sommerferie og én af grundene var, at vi tog os så god tid til at nå frem.

Også i år gør vi holdt i Ladbergen i Tyskland. Det er en køretur som uanset overraskelser kan gøres på forholdsvist få timer og vi ved derfor, at vi så rigeligt skal nå frem inden natten falder på. Vi har booket værelse på hotellet, vi også benyttede sidste år. Det var ikke overmåde smukt, men det var sirligt og pinligt rent og personalet meget imødekommende, så vi ved, at det kommer til at fungere.

Fra Ladbergen kører vi mod Belgien. Vi skal jo igennem det rodede, triste land, som formentlig fortjener meget bedre end mit syn på det, så det gør vi efter Tyskland. Vi kører mod kysten og Dunkerque, men uden at ramme. Vi stopper lige inden og stempler ind i Bergues, en lille, smuk by i baglandet til kystbyen. Det er ikke Brügge, men Bergues er også gennemskåret af kanaler og skulle være meget smuk om sommeren, så det satser vi på.

Fra Bergues er der en køretur på små 4½ time til vores endelige destination i Normandiet. Vi skal bo i et lille, ombygget kapel på et mindre slot i kendt terræn, så det passer os fint og det er et perfekt udgangspunkt for ture rundt i et område, vi alle glæder os til at gense.

Jeg er i mål. Sommerferien er planlagt. Om alt går vel, skyder vi den i gang om små ni uger. Det er snart og ja, jeg glæder mig da for vildt :-)

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. april 2015 at 16:56

  Jeg er helt sikker på, at tiden med planlægning er givet godt ud. Det giver ro i maven, at vi nu ved, hvor vi skal overnatte :-)

 • Avatar
  Reply
  Sisse
  27. april 2015 at 11:08

  Vi var også gennem Belgien for at komme til Nordmandiet for et par år siden. Vi gjorde holdt i klitterne lidt sydvest for den lille by Wenduine – der ligger en fantastisk pile-skuptur “The Sandworm” lavet af en kunstner Marco Casagrande. Den er 45 m lang, og helt fantastisk. Den kan ses her: http://www.greenster.com/magaz.....-sandworm/ – God ferie, når det kommer så langt.
  – Og go’ dag. Hilsen Sisse

 • Avatar
  Reply
  Tina Andersen
  27. april 2015 at 09:57

  Dejligt at der nu kun er tilbage at glæde sig, planlægningsarbejdet er overstået. Vi har også overnattet i Ladbergen flere gange, der ligger en meget hyggelig kro nede midt i byen med et par værelser, og nogle seriøse wienerschnitzler, der er de helt vildt imødekommende, og vil så gerne snakke og opvarte, god oplevelse.
  Håber i får en fantastisk tur.
  KH Tina

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  26. april 2015 at 22:51

  Det var da dejligt at have ferien klar – så er der bare tilbage at gå og glæde sig – og det er jo næsten halvdelen af en ferie.

 • Avatar
  Reply
  conny
  26. april 2015 at 14:02

  Det lyder som en god ide med at tage transporten med ind i ferien. Belgien kan godt være smuk og særlig, fx i Ardennerne. God ferie, når det bliver.

 • Avatar
  Reply
  diana rose
  26. april 2015 at 13:37

  Kære Liselotte.
  Rigtig god ferie, når I når så langt.
  Jeg skal – om vejrguderne vil – holde “ferie” på min skønne altan på 1. sal, med havkik og kik til masterne på Fregatten Jylland.
  Jeg vil nyde at se alle de glade turister, der gæster vores dejlige by, selv om de ikke kan se mig på min “diskrete”
  altan.
  Gode søndagshilsner fra Diana i Ebeltoft

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)