16

Normandiet om to sekunder og 12 nætter

Normandiet

Det er lige om et øjeblik. Jeg glæder mig sådan til sommerferien i år. Jeg glæder mig altid til sommerferien, men jeg glæder mig V I R K E L I G meget denne sommer, som ikke er. Jeg kan slet ikke vente og alligevel indfinder panikken sig så snart jeg husker, at den starter om kun halvanden uge, men klar skal jeg jo nok blive.

Sagde jeg, at jeg G L Æ D E R mig? Belastende, ikke? Jeg skriver om det her konstant, men altså …

Helt som vi plejer, overtager mor matriklen og nyder have og hus sammen med Oskar og alle veninderne, som plejer at være flittige til at besøge hende. Vi har styr på FaceTime for mor har vi endelig overtalt til en iPhone og det er gået nemt og smertefrit. Hun er for sej til alt den nye teknologi og jeg er stolt af, at hun bare favner den og prøver sig frem. Hun er ikke skræmt af det, men jeg tror, at hun er glad for, at hun har support på Tjørnevang hvis nu …

Pakkelisterne og alle de gode idéer, der altid står i kø, når jeg tænker sommerferie er udeblevet i år. Travlhed har gjort, at jeg intet har forberedt og kender jeg mine lus på travet, når jeg det heller ikke. Det bliver første år, jeg bare pakker en taske og sætter kursen sydover uden at have idéer til ting, vi skal se og opleve, men det er sundt for mig, at give plads til ingenting og de rammer, som er vigtige for vores stress-skadede familie, er i orden. Jeg har planlagt overnatningerne for længe siden. Der er styr på turen ud og resten kommer af sig selv.

Vi har sikret os, at vi har internet samtlige steder, vi skal opholde os. Det har vi gjort i en del år efterhånden. Vi er ikke en familie, som synes, at ferie kun er at trække stikket helt ud. Vi er til gengæld temmelig gode til at dosere online-livet, så det ikke overtager virkeligheden og ingen af os er så afhængige af at være “på”, at vi panikker over ikke at være det, men vi elsker alle tre de muligheder, der ligger i at have adgang til verden.

Oline holder kontakten til vennerne. Kenneth og jeg kan, når det er påkrævet, arbejde – også på afstand. Jeg holder af at følge med i Blogland og jeg kan lide at skrive, så når tiden endelig bliver til at dyrke det, vil jeg sætte pris på, at jeg kan opdatere mit lille sted her. Vi søger oplysninger, finder vej og glæder os over, at der over hele verden er mennesker, som tager sig tiden til at anbefale og anmelde, så vi finder skønne spisesteder og smukke udsigter, hvor vi når frem. Mon ikke det er ved at være ganske almindeligt, at vi har internetadgang – også når vi er på ferie?

Vi starter i Normandiet og vi glæder os meget til at gense egnen. Det er ved at være nogle år siden, vi var der sidst. Der er ukendte steder, der skal undersøges nærmere, men der er også gammelkendte, som absolut må gen-besøges. Bayeux er en af de byer, vi aldrig bliver trætte af. Det er en lille by, men den har charme og er skøn med hyggelige hjørner og gode caféer. Vi har været der mere end én gang, når vi er i området, men jeg håber på, at vi finder nye perler og ikke mindst, at vi denne gang rammer det skaldyr og fisk, regionen er så berømt for. Det har vi endnu ikke haft held til, men en gang skal jo være den første.

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pia Pedersen
  28. juni 2015 at 23:49

  Husk viol-is i Bayeux:-)

 • Reply
  På morgentur af Slagt en hellig koSlagt en hellig ko
  27. juni 2015 at 07:16

  […] og kølig. Sådan fortsætter det ikke, siger de, som angiveligt skulle have forstand. Torsdag skal vi rejse fra 28 grader. Det er så skønt, for jeg holder af at vide, at mor og Oskar har dejligt vejr at […]

 • Avatar
  Reply
  helle nielsen
  22. juni 2015 at 06:40

  Hæ-hæ, kan se andre også husker novasol episoden. Ser ellers rigtig hyggeligt ud, og ja, forhåbentlig er de der kun af navn (novasol altså). Rigtig god ferie – det er velfortjent

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. juni 2015 at 17:58

   Jeg satser på, at tingene er i orden denne gang, Helle :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  21. juni 2015 at 08:17

  Her ses der også frem til den kommende ferie, som starter præcis hvor jeres gør det og også her er der styr på hus og have mens vi er væk. :-D
  Ha’ en dejlig søndag med drømme og det franske.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. juni 2015 at 17:57

   Mon ikke vi glæder os til den ferie, Catarina? Åh, som jeg glæder mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  20. juni 2015 at 22:22

  Vi tager til Scotland mandag 8 dage – og heller ikke jeg er endnu begyndt på pakkelister eller noget som helst. Det eneste, der er booket, er fly, bil og hotel sidste nat i Edinbough samt togbillet til London – ellers kører vi bare mod vest indtil vi ikke kan komme videre, så drejer vi nordpå. Det er kun os to, så overnatning finder vi nok. Der SKAL ikke planlægges mere. Resten afhænger af vejret og hvad vi har lyst til.
  Der er skønt i Normandiet. Vi må bare håbe på, at vejret bliver bedre i juli. Vi trænger sådan til varme og sol.
  Jeg sætter også pris på Internet. Det er ikke så stort et problem mere med vores mobilabonnement – vi har adgang til det samme som i DK og til samme pris. Og det er godt lige at kunne komme på nettet og tjekke – af og til.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. juni 2015 at 17:56

   Skotland må være skønt om sommeren, tænker jeg, men jeg er desperat efter pool og solbadning, varme så jeg dejser og sommeraftener, der levner plads til bare arme, så jeg stikker altså sydover i år ;-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  20. juni 2015 at 16:24

  Novasol, Liselotte?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2015 at 18:56

   Ha ha ha… jeg ventede på, at der var en, der kunne huske historien og jeg kan meddele, at det bestemt IKKE er med min gode vilje, at det blev sådan. Stedet er lejet hos Feline og Novasols medvirken i den transaktion oplyses først, når det er for sent, men… alle skal vel have en chance til, så det får de ;-)

   • Avatar
    Reply
    Signe
    20. juni 2015 at 22:30

    Uh, hvor uldent – så krydser jeg fingrene og håber på det bedste, så I får en dejlig ferie, og håber at Novasol har oppet sig siden!

    • Avatar
     Reply
     Signe
     20. juni 2015 at 22:31

     Hm. Den åd min smiley ;)

 • Avatar
  Reply
  Dorte Andersen
  20. juni 2015 at 15:28

  Jeg er helt enig i din betragtning om adgang til internet – det er også super vigtigt for os når vi rejser med vores 3 store børn (og nogle gange også kærester) og ud fra de præcis samme argumenter som jeres, Liselotte. Men hold nu op, hvor vi bliver “hånet” af familie og venner -:) Dem om det – det fungerer for os og gør ferien til noget super godt. God tur til jer – nyd hinanden og ferien.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2015 at 15:47

   Jeg er sikker på, at det også – som en ekstra bonus – er med til at gøre det attraktivt at holde ferie med sine forældre for f.eks. Oline, som ellers ville have lavet et eller andet selv, men jeg elsker, at jeg har internet. Længere er den ikke.

 • Avatar
  Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  20. juni 2015 at 12:35

  Åh, hvor er jeg dog misundelig – har rejsefeber i disse dage!
  God tur.

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2015 at 15:43

   Det har jeg i den grad også, men jeg er heldig, for jeg ved da, at det venter lige henne om hjørnet :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)