16

Et guddommeligt stille sted langt udenfor lands lov og ret

Auxais, Normandiet 2015

Vi er landet det smukkeste, fineste og guddommeligt stille sted langt udenfor lands lov og ret. Helt derude, hvor man kun kommer ad små, smalle og umanerlig ringe veje, men det er hele turen værd.

Her er helt stille. Vi bor midt i skoven ude på landet. Fuglefløjt og et enkelt hestevrinsk er lydtapet på et sted, der i den grad lever op til mine drøm om det stille liv. Her sker ingenting. Det sidste døgn er her passeret to biler ude på vejen. De tre heste har flyttet sig to gange. Vi har spist en skøn blanding af oste, pølser og skinke af den gode, lokale slags. Vi har nemlig fundet den nærmeste by og der lokaliseret bager og slagter. Vi har også fundet InterMarché og Carrefour 12 km væk, hvilket er helt igennem en fornuftig afstand at arbejde med.

Vi er enige om, at det er skønt at være tilbage. Normandiet er helt sit eget. Vi ankom i det skønneste sommervejr. 25 grader og en let brise gjorde mig nærmest helt lykkelig. Det er lige akkurat perfekt, synes jeg.

Klokken seks vågnede jeg ved lyden af silende sommerregn. Sådan er Normandiet nemlig også. Det regner. Uafladeligt. Det stopper og efterlader alt grønt og sprødt og så kommer solen og sommeren tilbage. Det er en turnusordning, de har, solen og regnen. Den er helt i tråd med min idé om ideelt sommervejr.

For et øjeblik siden stoppede regnen. Det lysner langsomt. Solen ankommer i løbet af en times tid, siger min vejrudsigt og mens vi venter har Kenneth fundet Tour de France på tv’et. Det er vigtigt til senere, siger han og jeg er enig. Vi har drukket kaffe. Jeg har strikket lidt. Vi lytter til radioen og hyggesnakker, mens vi nyder, at vi er sammen og der er mange dage at tage af endnu.

Vi har kig ud til statelige, gamle træer og på græsset sniger en lille kaninunge sig hen mod et blomsterbed. Det smiler jeg lidt af, for den er sikkert ikke velkommen, men der er ingen til at jage den væk. Den er heldig denne våde morgen.

I træerne begynder fuglene af synge. Der er skovduer og solsorte og et hav af andre fugle, jeg ikke kender lyden af, men sikke en smuk symfoni.

Starten på en sommerferie er magisk. Den første morgen er helt uovertruffen dejlig. Jeg elsker den morgen og jeg elsker, at min familie stadig holder af at holde sommerferie med mig ♥

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birgitte Linstow
  15. juli 2015 at 10:48

  Kære Liselotte. Jeg er flittig læser af din blog. Du kan bare det der med ord :-)
  Jeg er helt forelsket i det sted i det franske du viser billeder af. Kan du oplyse mig hvor (helt præcis) jeg finder det hus, hvilket navn/nummer det har osv. Det kunne jeg rigtig godt tænke mig af leje :-)
  På forhånd mange tak. /Gitte

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  13. juli 2015 at 18:50

  Det ser bare SÅ skønt ud og bare det at der er den ro, lyder som noget af det beste :-D

 • Avatar
  Reply
  Lissi Sørensen
  6. juli 2015 at 14:34

  Fantastiske billeder – som at være der selv. Man kommer helt ned i gear:)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 17:17

   Det gør man i den grad, Lissi :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  5. juli 2015 at 22:25

  Dejligt at der trods alt ER en turnusordning. Det er der også i Scotland, hvor vi er nu.
  Det er godt at lande og nyde, at det hele går langsommere og at lige netop det er godt. Fortsat god ferie.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 08:36

   Skotland er vidunderligt og jeg glæder mig til, at jeg skal gense landet. Rigtig god ferie til jer :-)

 • Avatar
  Reply
  marianne bentzen
  5. juli 2015 at 21:48

  skønne billeder og dejlig beskrivelse af jeres enkle ferieliv. Jeg gisper i min lille nye lejlighed, og tænker med vemod på mit dejlige liv sammen med min elskede William i Rågeleje i sommermånederne, men er dybt taknemmelig for at jeg har haft så mange gode år, og det her liv kommer også til at blive fint. Nyd hinanden og jeres ferie – jamen det er jo netop det I gør! kh Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 08:34

   Kære Marianne, det er svært at finde nye veje at gå, når man pludselig tvinges til det, men jeg er sikker på, at det skal lykkes for dig. Nyd at der er blevet nådige temperaturer igen i Danmark :-)

 • Avatar
  Reply
  Birthe Nygaard
  5. juli 2015 at 19:13

  Der ser dejligt ud der i det nordfranske, og det er lige inden jeg gerne ville være der. Er i det sydfranske – departementet La Drôme i vores lille gamle byhus i en lille by, som hedder La Motte Chalancon, og vi har måttet være indenfor de sidste to eftermiddage, for så er her 36 g. I morgen bliver vi genfødt, for vi er i bjergene, og der er tilpas køligt til kl. 14. Der er også marked mandag formiddag, og det er så herligt, og det føles ganske naturligt at tage kurven og fylde den med dejlige grønsager, meloner, kirsebær, courgetter og masser af andre dejlige varer. Nu går vi skråt over den lille Rue du Bourg og får et glas kold noget hos kærlige engelske venner, men der skal siges Bonjour mange gange i løbet af aftenen. Bedste tanker til dig i det franske.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 08:17

   Jeg håber på, at temperaturerne når at blive noget nådigere inden lørdag i dit hjørne af Frankrig, Birthe. Jeg skal nemlig tilbringe to uger ikke langt fra, hvor du befinder dig – men forskellen ligger måske i, at du bor i en “gryde”. Jeg håber i hvert fald på mere humane temperaturer, men selvfølgelig masser af sol, tak :-)

 • Avatar
  Reply
  Maria
  5. juli 2015 at 14:37

  Hvor ser der dejligt ud, gode stemningsbilleder.
  Jeg kan godt lide stenene de bygger i.
  I må endelig stor nyde ferien :-)

 • Avatar
  Reply
  alice
  5. juli 2015 at 14:09

  God ferie til dig Liselotte, jeg smiler også, for jeg kom til at læse at kaninungen smilede, men hvem ved, måske den gjorde.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 08:12

   Måske den gjorde, Alice. Den lever i hvert fald godt lige her :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisa
  5. juli 2015 at 11:09

  Lyder fantastisk! Sidder her i formiddagsvarmen i DK med et smil om læben. Skønne ord du deler ud af. Tak for det og fortsat god ferie!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2015 at 07:35

   Vi har det dejligt, så det er svært ikke at nyde det her :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)