Nye tommelfingre

I aften er det min tur til at nyde en aften i strikkecafé. Jeg glæder mig, for jeg hygger mig stort med at dyrke en af mine yndlings-discipliner; at strikke. Når jeg får lov til at fordybe mig i godt selskab, som også byder på grin, kloge ord og ny visdom, bliver det ikke bedre.

Jeg har taget det nemme strikketøj med. Et stykke strik, der ikke fordrer stor koncentration, tåler afbrydelser og i det hele taget bare er gammelkendt lige-ud-ad-landevejen-strik, som levner plads til alt det, jeg beskrev ovenfor. Jeg skal ikke lære nyt i aften. Det gjorde jeg i forgårs. Jeg lærte at strikke nye tommelfingre.

Måske du ikke gider strikke eller for den sags skyld bruge vanter, men jeg har altid elsket at strikke dem og jeg kan lide at blive udfordret, men allerbedst kan jeg lide, når det helt enkle bare er genialt og rigtig godt tænkt. Så står det sagtens alene, synes jeg. Nedenfor har jeg brugt tommelfingeren til et par smukke, enkle vanter uden rib – det kan tilføjes, hvis man kan lide det – og med en helt klassiske aflukning foroven. De sidder umanerlig godt og tommelfingeren er så nem at strikke, at jeg stadig smiler ved tanken.

Nye tommelfingre

Når jeg får tid, vil jeg forfatte en opskrift. Jeg vil måske lige strikke dem op i en herre- & børnestørrelse også, så jeg har maskeantallet på plads og jeg må måske også lige sætte en rib på et af parrene, fordi mange efterspørger det, men jeg er faktisk selv vild med det helt enkle udtryk og så måtte jeg faktisk strikke den tommelfinger om fire gange, inden den endelig lykkedes for mig. Mest af alt fordi den er så utrolig simpel, at jeg faktisk slet ikke troede nok på mig selv til, at den lykkedes. Det måtte da være mere kompliceret, end det jeg gjorde, syntes jeg. Det var det ikke, men jeg er virkelig ikke god til at læse opskrifter. Giv mig fotos, så jeg kan forstå, men dem var der ingen af på den spanske side, jeg fandt beskrivelsen af tommelfingeren på.

Måske er min ikke helt magen til, men den virker og det er da det vigtigste, synes jeg :-)

PS – jeg er fristet til at strikke dem en halv meter lange i skaftet og i den blødeste alpaka. Det kunne da være rigtig, rigtig lækkert ♥

Relaterede skriv

33 kommentarer

 • Svar
  Irene
  7. oktober 2015 at 13:56

  Jeg vil glæde mig til opskriften :-) super fine vanter med mange variations muligheder, hvis man er lidt pyntesyg :-)

 • Svar
  Pernille
  3. oktober 2015 at 15:15

  En halv meter lange i den blødeste alpaka lyder mere end bare almindeligt lækkert :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. oktober 2015 at 14:55

   Det synes jeg også :-)

 • Svar
  Monika
  2. oktober 2015 at 11:26

  Hei Liselotte.
  Purl bee kaller sine vanter med indian thumb for arched gusset mittens: http://www.purlbee.com/2015/03.....t-mittens/
  På ravelry finnes det et veldig fint par med selve tommelen ” sudden birthday mittens” av handepande. Hun fant sin oppskrift for tommelen på en finsk blog.
  Dine vanter ser veldig fin ut og klassisk. Basic del i høst/vinter garderoben.
  God fredag med sol på
  Monika

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   2. oktober 2015 at 18:53

   Tusinde tak, Monika. Som jeg læser deres opskrift, er det faktisk samme type tommelfinger, selvom de strikker nogle masker sammen, som jeg ikke strikkede sammen og maskerantal er anderledes. Jeg tror nu ikke, at det gør den store forskel med de sammenstrikkede masker – og hvor sjovt med den finske anvisning. Den havde for mig været lige så uforståelig, som den spanske, men Google Translate er altså alletiders hjælper, når man vil knække sådan noget og så er i hvert fald de fine fødselsdagsvanter lidt tyndere end mine, men sikke fine de er med det mønsterstrik :-)

 • Svar
  Anette
  1. oktober 2015 at 11:14

  Den opskrift glæder jeg mig til ;-) god torsdag

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   1. oktober 2015 at 18:40

   Tak Anette, den har været lang, men lærerig og god, så jeg er glad og tilfreds :-)

 • Svar
  Elna Fredsgaard Larsen
  1. oktober 2015 at 07:52

  En lignende opskrift findes hos Purlbee.com

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   1. oktober 2015 at 18:38

   Åh, mon du har et link, Elna, for nu har jeg nærmest været igennem alle deres opskrifter med vanter og kan simpelthen ikke finde noget, der ligner? Til gengæld fandt jeg disse vanter, som netop er lange og enkle og lige akkurat, som jeg kunne tænke mig, men jeg kan i virkeligheden bedre lide min aflukning foroven, så måske jeg bare skulle prøve at strikke disse med lange skafter :-)

   • Svar
    Elna Fredsgaard Larsen
    2. oktober 2015 at 18:19

    Jeg kan se, at du allerede har fået svar :-)

 • Svar
  Marian
  30. september 2015 at 20:39

  De ser varme og gode ud. Dem kunne jeg også godt tænke mig at springe ud i, dog helst på dansk. Kan godt forstå at du havde dine problemer med opskriften, når du nu valgte en på spansk :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 21:38

   Jeg kan kun tilslutte mig, Marian. Dansk, tak, men jeg klarede mig (altså med fire forsøg) nogenlunde med Google Translate :-)

 • Svar
  Karina Simonsen
  30. september 2015 at 11:19

  En opskrift på de fine vanter vil være velkommen! Jeg håber, strikkecafeen var så hyggelig, som du håbede.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 13:46

   Det var bare den dejligste aften med masser af skønne, strikkende kvinder :-)

 • Svar
  Bodil
  30. september 2015 at 09:26

  Super fede og enkte….det kan jeg li` :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 12:21

   Jeg må dykke ned i flere tommelfingerteknikker, for det her er sjovt :-)

 • Svar
  Else Marie Hillerup
  30. september 2015 at 09:03

  De ser rigtig gode ud, glæder mig til en opskrift

 • Svar
  Eva
  30. september 2015 at 05:12

  De ser da ualmindeligt tjekkede ud med den nye tommelfinger og uden rib.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 12:13

   Jeg kan lide, at de er sådan helt uden dikkedarer :-)

 • Svar
  Madam Sand
  29. september 2015 at 21:48

  De er da rigtig fine de der tommelfingre – og resten af vanterne også ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 12:05

   Vel er de så, Madam Sand :-)

 • Svar
  Emilie // Valbylille
  29. september 2015 at 20:05

  Så sejt med egne strikkeopskrifter og sikke lækre luffer! Jeg lærte først at strikke for et år siden, og drømte straks om selv at lave opskrifter. Jeg må dog erkende, at der nok kommer til at gå et par hundrede år, før det bliver aktuelt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 12:05

   Det er også sindsygt svært at skrive opskrifter, så jeg har den allerstørste respekt for vores professionelle, danske strik-designere, som bruger rigtig lang tid på at gennemarbejde deres opskrifter :-)

 • Svar
  Lene
  29. september 2015 at 17:51

  Og jeg glæder mig, så det kan kun gå for langsomt med at få landmanden ind og spise aftensmad :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 11:49

   Det var bare så hyggeligt i går aftes. Jeg nyder altid disse aftener i godt selskab :-)

 • Svar
  Amstrik
  29. september 2015 at 17:41

  De er fede. Enkelte og det er lige mig. Kan godt forstå du er tilfreds med dem. Jeg syntes jeg har prøvet at strikken nogle forskellige typer vanter, bare ikke rigtig været tilfreds. Syntes dem jeg har prøvet har tomlen siddet forkert, været for bred eller noget andet.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 11:47

   Det er også svært at finde det helt perfekte par, men jeg må sige, at denne tommelfinger er en klar kandidat :-)

 • Svar
  lene
  29. september 2015 at 17:25

  De ser fantastiske ud. En rigtig gode også til alle resterne.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. september 2015 at 11:46

   Det er vanter nemlig altid, Lene. Restestrik er meget tilfredsstillende :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  29. september 2015 at 16:51

  Den tommelfinger er bare genial :-)

 • Svar
  Lone Vinkler Kristensen
  29. september 2015 at 16:44

  Uh – det ser gode ud. Mønsteret følger jo fuldstændig håndens anatomi – genialt!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)