6

Efterår – jeg har fundet handskerne frem…

Efterår

– og du kan få et kindkys, kan du…

Jeg sover til langt forbi klokken syv. Jeg fryser og finder handsker og støvler frem. Jeg strikker på alt, der kan varme omkring hals og nakke. Jeg drømmer dagligt om brændeovn og er begyndt at overveje, om vi kan finde plads til den. Jeg længes efter kraftige simreretter, tykke, møre stege, ovn-stegte grøntsager og supper. Jeg tænder stearinlys og skutter mig, hver gang døren går. Jeg kapitulerer.

Du er smuk.

Jeg holder af dig, efterår. De første par måneder er du skøn. Jeg allierer mig med varm te, de uldne sokker og strikketøjet, mens jeg nyder, at du gør verden smuk og farverig på den der særlige, varme måde. Du kaster kastanjer på gårdspladsen. De giver glade børn. Du giver et særligt lys, jeg holder af. Du giver mig regn. Jeg elsker regn. Stille, silende efterårs-regn. Du byder på frugt og nødder og du pakker mig ind i duften af muld, forfald og glædes-bobler. Jeg holder meget af dig, når du er mild og ikke raser. Når du bare smyger dig om min sjæls fimrehår og glatter ud og efterlader mig med ro.

Jeg glæder mig over, at jeg får lov til at opleve dig. Tak.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. oktober 2015 at 13:19

  Dette er det første fælles hjem, hvor vi ikke har haft brændeovn, men huset er i sig selv så varmt – på trods af sine 150 år – at det ville være omsonst med brændeovnen. Jeg længes alligevel ind imellem, for det er en helt særlig varme, sådan en ovn afgiver. Brændeovn og efterår går smukt hånd i hånd :-)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  13. oktober 2015 at 23:13

  En yderst præcis beskrivelse af efterår :-D

 • Avatar
  Reply
  Signe
  13. oktober 2015 at 18:31

  Jaaa, brændeovn… det er det bedste. Vi er lige begyndt at bruge vores igen på denne side af sommeren, og jeg elsker den varme, den giver. Og stearinlys og lyskæder, vi tænder alle vegne – åh, det er så hyggeligt! :) Og med alle de kastanjer og store kogler, vi har samlet, er der virkelig basis for efterårshygge med ungerne.

 • Avatar
  Reply
  Sus
  13. oktober 2015 at 18:24

  Jeg melder mig i koret af glade brændeovnsejere. Dét er bare det bedste på en dag som i dag.

 • Avatar
  Reply
  Nana Hecquet
  13. oktober 2015 at 16:14

  Smukt skrevet! Og I skal finde plads til en brændeovn. Det er så hyggeligt og godt for sjælen at have en brændeovn. Jeg elsker vores – især på denne årstid som kalder på varme i alle afskygninger. Nu vil jeg gå at koge suppe :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  13. oktober 2015 at 15:56

  Efterår er lige så dejlig som foråret. Her står den i aften på simresuppe, og efterårsjakken er fundet frem, og stuen fyldt med tændte stearinlys. Og jeg er så heldig at ha brændeovn, love it. <3

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)