10

Sådan en lørdag er i dag

Lørdag er en af mine yndlingsdage, men også sådan en dag, hvor jeg lander efter en arbejdsuge, som oftest har budt på lange dage.

Jeg ender forholdsvist ofte med at stå sent op og tage langsomt livtag med dagen, som ikke kræver andet af mig, end det jeg selv orker. Det er ikke meget. Det sker alt for tit, at jeg ender med at lave ingenting og ikke kommer udenfor huset, for jeg trænger i virkeligheden vældigt til netop ingenting.

Ingenting som at strikke, drikke kaffe eller te alt efter humør, lytte til radioen, småsnakke med familien og nyde, at der er tid til at tænde stearinlys, trave en tur gennem haven og beundre træernes smukke farver, samle kastanjer og spille bold med Oskar. Sådan en lørdag er i dag.

Jakke i Funky Chunky

Oskars bold

Jeg nyder den smukke, nye farve på Tjørnevang. Den klæder det grønne – og nu orange – så smukt, synes jeg. Jeg er virkelig glad for, at vi endelig fik gjort noget ved intentionen om at skifte farve, men der skulle være tid, overskud og midler, for det er en stor gård at gå i gang med.

Hver eneste gang jeg kommer hjem, bliver jeg glad for gårdens nye udseende. Hver eneste gang jeg går ud i haven, bliver jeg overrasket og bagefter virkelig tilfreds med farvevalget.

Kenneth ville ikke have et blåt hus. Jeg kunne ikke forklare ham, at det, jeg drømte om, var en afdæmpet, dyb blå. En rolig blå. Så tog vi til Flügger og Kenneth fik lov til at vælge farve, for kompromiset var endt på gråt, hvilket jeg også var meget glad for og han kunne frit vælge farve og valør. Kenneth valgte denne farve. Lige akkurat den blå, jeg havde ment. Hvor heldig kan man være? Meget åbenbart :-)

Tjørnevang iklædt efterårsfarver

Jakke i Funky Chunky

Jeg strikker stor trøje eller jakke, om du vil, til de kolde vinterdage i Garnudsalg og hjemme. Jeg strikker med Funky Chunky og Blackhill Superfine Alpaca. En tråd af hver. Jeg er vild med effekten. Blid, blød, men umiskendelig meleret.

Egentlig var intentionen, at den skulle være klar til efteråret, men den er tung og jeg har meget ondt for øjeblikket, så der er begrænset strikketid og jeg må prioritere. En enkelt pind i ny og næ er bedre end ingen pind, så den vokser stille og roligt. Der er stadig lang vej, men jeg skal nok nå det, inden foråret ;-)

Lørdag er fortsat ung. Jeg har kaffe, tid til strik og familien lige her. Mere ønsker jeg ikke ♥

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Sanne Bro Nielsen
  25. oktober 2015 at 13:16

  Hej Liselotte. Din strik ser så lækker ud – nøjagtig som alt andet du viser billeder af. Vil du løfte sløret for hvad su strikker? Jeg savner inspiration til projekter med de tykke garner, som jeres chunky højlandsuld.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. oktober 2015 at 13:50

   Lige dette her er en tyk hverdags-cardigan, som skal holde mig varm nede på arbejde, hvor jeg sidder meget stille. Opskriften er sådan et sammensurium af dele fra en opskrift fra… øh, et af de der blade med strik i – og en god del digt, fordi jeg altid ender med at få en idé, inden jeg er igennem en opskrift :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  25. oktober 2015 at 06:36

  Det er en virkelig smuk farve, jeres hus har fået. Dejlig historie om, hvordan I bestemte jer for den.
  Langsomme lørdage er de bedste.

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  24. oktober 2015 at 21:00

  Du har da været heldig med både farvevalg og mand så ;-)
  Der er så smukt i øjeblikket, at man bare kan kigge og kigge og nyde farverne.
  Dejligt strik, du har gang i. Håber da snart, at smerterne vil gå væk.

 • Avatar
  Reply
  Trine F
  24. oktober 2015 at 19:40

  Huset ser flot ud med det noget mere afdæmpede udtryk end da det var rødt.
  Smukt strik ;-)
  Fortsat god og rolig weekend til jer

 • Avatar
  Reply
  Lise Bedsted
  24. oktober 2015 at 18:24

  Lyder som en dejlig dag :-)
  Huset er helt utrolig fint og dtrikken ligeså.. Kender desværre udemærket til at må begrænse strikken pga dum krop, bliver så træt..

 • Avatar
  Reply
  Signe
  24. oktober 2015 at 17:37

  Sådan nogle lørdage er de bedste. Her er den også langsom; der sorteres i papirer (fra de sidste 8 år, gys!) og findes børnetegninger og andre sjove ting i mapper og skuffer. Har huset for mig selv og nyder det med musik og film – elsker sådanne rolige dage :)

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  24. oktober 2015 at 16:48

  Sikke en skøn lørdag :-) Farven på huset er virkelig flot, så kan godt forstå du nyder den. Dramatisk og alligevel så stille i forhold til efterårets storslåede farver. kh Rikke

 • Avatar
  Reply
  A+K/VenterPaaVin
  24. oktober 2015 at 13:17

  Det lyder bare skønt – efterårsfarverne er også helt perfekte dertil.

  God lørdag.

  – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.com

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. oktober 2015 at 12:22

   Langsomme lørdage gør godt hos mig, så jeg nød i går. Jeg fik taget hul på en ny serie på Netflix og den er GOOOOD :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)