14

Vi var i Amsterdam. Nu er vi på Tjørnevang.

Vi var i Amsterdam. Nu er vi på Tjørnevang. Begge dele er godt. Efteråret er smukt både ude og hjemme. Eneste forskel er temperaturen og solen, som skinnede hver dag i Amsterdam, men ikke er til at finde nogen steder på Tjørnevang.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Efteråret er smukt i Amsterdam i år. Vi har haft fem dage med sol fra morgen til aften. Vi har nydt kaffe siddende udenfor på caféer langs kanalerne, spadseret gaderne tynde og forregnet os, som vi altid gør, når der er mange ting, vi gerne vil nå. Vi har – og det er det absolut vigtigste – hygget os enormt og nydt dagene og hinanden.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Vi har genset gader og stræder, trådt gamle stier og enkelte nye og vi har nydt, at vi har haft tid til at gøre, som det passede os. Vi har sovet længe. Vi har drukket morgenkaffe i ro og fred, badet længe og været langsomme, som det passede. Det gjorde godt.

Vi har nydt at rejse med Oline, som tog sig tiden til at tage med. Det var et sats, men jeg bestilte en lejlighed, hvor jeg vidste, at hun også kunne være. Det viste sig, at hun rigtig gerne ville med, så vi var tre på turen ned gennem et lille stykke Europa. Tre til at snakke. Tre til at grine. Tre til at holde pauser. Bare tætte tre. Jeg elsker, når vi er det.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Vi boede i et – for os – nyt kvarter, men alt var indenfor gå-afstand også her og ellers benyttede vi os flittigt af tram, som kører alle vegne og på kryds og tværs af byen. Vi gik som regel ud og tog så – sidst på dagen og med trætte ben – en tram hjem. Vi fandt hurtigt ud af, at det var både praktisk og fristende, at lade den fragte os til hoveddøren, når benene havde gået mange kilometer og hovederne var trætte, maverne fyldte og hænderne ofte fyldte med indkøb.

Ja, her snakker jeg altså om Kenneth og Oline, som gik shop-amok. Jeg fik også et par udsøgte lækkerier, men jeg gjorde mig i lidt mindre format, end dem. De slæbte adskillige poser med hjem hver eneste dag, for der er billigt tøj, fede støvler og masser af skøn make-up, når man er ung, som Oline og så kommer vi ikke udenom, at de kan noget særligt, når det kommer til herre-mode. Kenneth fandt både strik, tøj og støvler og sko dernede. Det hele naturligvis til en brøkdel af prisen herhjemme.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Aftenerne i byen var skønne og der er den dejligste stemning. Overalt er der liv. Ingen steder sker der ingenting. Selv den mest øde gade vil afsløre, at der er en fest et eller andet sted langs husene. Et galleri inviterer indenfor til fernisering, en café holder midnatsåbent for de, som måtte have lyst eller en butik synes, at der skal være modeshow den aften og indbyder til et kig og et glas at drikke.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Vi kunne lidt at gå gennem den aftenmørke by, så vi nød, når solen gik ned og tusmørket og den blå time indfandt sig. Så skuttede vi os, fordi efteråret ikke levner varme til aftenerne, men stoppede alligevel hele tiden for at beundre et butiksvindue, nyde en udsigt eller lade os friste af en åben café.

Amsterdam, ultimo oktober 2015

Amsterdam er bestemt et besøg værd i efteråret, men du skal sikre dig, at vejret er med dig. Planlæg sådan, at du kan aflyse, hvis det viser sig, at der er regn og blæst. Amsterdam er bare bedst, når ingen af de ting præger dagene i byen.

Jeg lejede en skøn lejlighed via airbnb. Det er noget særligt at gøre det på den måde, for du låner et privat hjem og det giver altid et par overraskelser.

I dette tilfælde var der fri adgang til køkkenet og de ting, vi kunne finde i skuffer og skabe derude. Til gengæld var der dårligt plads til at pakke ud og vores tre kufferter stod på række midt i stuen, fordi der ingen plads var afsat til gæsternes bagage ligesom der på badeværelset ikke var plads til f.eks. at stille toilettaskerne fra sig. Vi fungerede fint på de betingelser, men der er måske andre, som ville irriteres over den slags.

Vi nød kvarteret, vi boede i. Det er nyt for os at bo på Duivelseiland (Djævleøen) i Amsterdam. Kvarteret støder op til Museumkwartier og der var aldrig langt til hverken det eller den skønne bydel De Pijp, som også er en af vores foretrukne bydele, når vi er lidt uden for bykernen.

Det er anden gang, jeg benytter mig af airbnb i forbindelse med et ophold i Amsterdam. Det fungerer rigtig fint. Jeg vil gerne anbefale det :-)

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Helle
  8. november 2015 at 03:59

  Hovsa! Nu røg der vist lige en ikke-refunderbar flybillet til Amsterdam i indkøbskurven her på nattevagten. Vejret ta’r jeg som det kommer i december… og gør det til et spørgsmål om den rette påklædning. …og hvis nogen sku’ spørge, siger jeg så bare, at det er din skyld. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. november 2015 at 09:41

   Du må gerne give mig skylden og vi har haft SKØNNE decemberdage i Amsterdam, så du kan godt begynde at glæde dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina G.
  7. november 2015 at 11:21

  Tak for dine smukke billeder! Kan fortælle at I havde planlagt jeres ferie supergodt rent vejrmæssigt, for nu har vi både blæst og regn ;-(

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 15:16

   Jeg så godt, at det ikke holdt evigt, men jeg lagde faktisk planerne efter vejret. Vi er meget privilegerede, at vi kan tillade os at gøre det herhjemme :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  7. november 2015 at 07:44

  Du tager simpelthen de smukkeste, lækreste billeder. Tak for turen rundt i Amsterdam.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 10:18

   Tak for roserne, Eva – og du må selv derned :-)

 • Avatar
  Reply
  Sara
  6. november 2015 at 22:27

  Noget jeg elsker ved at rejse er, at billeder og flot natur taler for sig selv. Amsterdam er en af mine yndlingsbyer – jeg bliver helt nostalgisk af at se disse billeder.

  lbh.dk

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 10:07

   Du må af sted igen, Sara :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  5. november 2015 at 17:00

  Velkommen hjem – skønne billeder og hvilken stemning :_) AIRBNB er gode stort set allevegne jeg kan også anbefale firmaet. Kh Hanne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 10:03

   Amsterdam er så hyggelig en by. Den er overskuelig og fuld af skønne overraskelser :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Kathrine Østerby
  5. november 2015 at 16:02

  Tak for en skøn fortælling – jeg er godt nok fristet til at stikke af til Amsterdam!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 10:01

   Det kan altså også anbefales, Anne Kathrine :-)

 • Avatar
  Reply
  Jeanette Renting
  5. november 2015 at 15:26

  Oh, hvor fine billeder! Jeg kan også godt lide Amsterdam.
  Vi har lejet via Airbnb i Hellerup og København, og det var helt fint. Jeg kan også anbefele det.
  Undskyld for fejl, jeg er hollænder, og snakker kun en lidt dansk.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. november 2015 at 10:00

   Det går da rigtig godt med dit danske, Jeanette :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)